15 Nisan 2024 Pazartesi

25 - 30 milyon avro aralığını gören her futbolcumuz transfer olabilir


Davinson Sanchez için x kulübün bonuslarla birlikte 25 milyon avro'yu gözden çıkartacağı, Galatasaray'ın ise beklentisinin 30 milyon avro olduğu yazılmış. O x kulübün de Napoli olacağını düşünüyorum. Stoper ihtiyaçları büyük ve yaz dönemi orası için net hamle adına ciddi para harcayacaklar. 30 milyon avro'yu gören her futbolcumuz transfer olabilir. Hem de transferin zamansızlığı söz konusu olsa da.

Boey'in rakamı büyük ama zamanı sıkıntılıydı. Ara transferin son günlerine doğru gitti ve büyük bir gelir elde etmiş olsan da yerini dolduramadın. Şampiyonluk ve Avrupa Ligi iddian adına seni zorlayan bir hareket olsa da, geçen mali tabloyu gördük. Boey'den elde edilen gelirin önemi büyüktü. Bu durum her futbolcumuz için geçerli. Türkiye'de hiç kimse böyle bir teklif alan futbolcusunu takımda tutabilme lüksüne sahip değil. O mali gücümüz, imkanımız yok.

Davinson Sanchez transferi Galatasaray için net bir fırsattı. 9.5 milyon avro'luk bonservis bedeli yüksek gibi görünebilir ama futbolcunun kalitesi üst düzey. Yaz döneminin ilk haftalarında bu transferi gerçekleştirmek istesen fiyat katlanırdı. Avrupa'da transfer kapanınca imkan oluştu ve işi bitirdin. Futbolcudan da büyük katkı aldın. Direkt olarak oyununu etkiledi. Hızı, atletizmi, orta saha ve hücuma desteği ile farklı bir senaryo yazdı.

Eforlu oynuyoruz, o da eforu üst seviyeye taşıyor. Sık sakatlanır oldu, problem bu. Davinson Sanchez'i uzun haftalar kaybetmiş olmamız elimizi zayıflattı. Nelsson'un varlığı eli güçlü kılmış olsa da, oyunu farklı kılan isim Davinson Sanchez. Kalan haftaları da onunla oynamak zorundayız. Transferini ise yaz aylarında konuşuruz. Yaş 28 olacak ve sakatlık durumu daha da artabilecek gibi görünüyor. 25 - 30 milyon avro'ları görebilirsen, bu senin adına büyük iş olacak.

9.5 milyon avro'ya gerçekleştirdiğin transferinin değerini sadece 1 sezonda 2.5'a katlıyorsun. Bu tarz akılcı hamlelere devam etmek gerekiyor. Her şey gençleşmek değil işte, etiketli gibi görülen ama seni yukarıya taşıyacak transferlere de imza atmalısın. Bu noktada da büyük gibi görünen bonservis bedellerini gözden çıkarabilmelisin. Bu sezon özelinde birçok transferi eleştirdik, belki de tek net katkıyı Davinson Sanchez'den aldık.

21 yorum:

  1. Nelsson ve Zaniolo'yu da katarsan Galatasaray 2024 yılını toplam 100 milyona yakın transfer geliriyle kapatabilir.

    YanıtlaSil
  2. Sanchez giderse Nelsson kalmalı. Savunmada risk almamak gerek. Nelsson, Abdülkerim, Kaan ve Emin ile savunmayı kurabiliriz. Emine şans vermemiz gerek. İleride büyük transfer potansiyeli var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson Sanchez giderse bence o oyun tarzında bir stoper daha almalı..

      Sil
    2. E tabi dün akşam herif rakip stopere pres yapıyordu. Bu tarzda bir oyuncu da 20 bandından aşağı değil.

      Sil
    3. Bambaşka bir tarz bu, muadili kolay bulunmuyor.

      Sil
  3. Hem şampiyon olup hem bu satışları yapabilirsek bence bize bir daha kimse rakip olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankalar Birliği de bitecek ki, uç noktada yer alacağız.

      Sil
  4. 3-4 oyuncudan 100 milyon avro gelir elde edip..o bütçeyle ''first class'' 5-6 oyuncu getirebilirsek..seneye erken bir şampiyonluk gelir..dilini biraz bildiğim portekiz basınına bakılırsa rafa silvaya icardiyle aynı maaşı önermişiz daha ocakta ve o zaman prensip anlaşmasına varılmış..eder çünkü onun kadar fark getirir..sanchezin alternatifini inanın ingiltere-fransa veya almanya da kolayca buluruz..iyi stoper ama 10-15 milyona stoper baktığında muadilini bulursun.bugünse en zor maçımız:alanyada..nedense beraberlik hissediyorum :( ancak bir kazanırsak şampi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 milyon avro'nun çoğunluğu borçlara gider, gitmeli de zaten. Yine de çok iyi isimler alabilirsin, imkanın olacak.

      Sil
    2. 10-15 e Sanchez gibi oyuncu bulabilsen kimse sana gelip 20-30 milyon vermez. O paralara alabileceğin oyuncu Luyindama, Chedjou ötesi değil iyi stoper alırsın ama atlet ve oyun aklı yüksek olanı o paralara mümkün değil.

      Sil
    3. Davinson Sanchez fırsat işiydi. Normal şartlarda transfer edebileceğin bir isim değil.

      Sil
  5. hiç abartmadan söylüyorum ; kalitesi 50m€'dan aşağı değil. ki zaten o değerlere ulaşmış da bi oyuncu. ama sakatlık problemleri çok nükseder oldu. bu da değerini düşüren bi etken. o yüzden 25-30 bandı ideal rakam diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş durumu ve sakatlık değer düşürüyor. Yoksa dediğin gibi ve Galatasaray'a hiç uğramazdı bile :)

      Sil
    2. Adamo nagalo mesela danimarka liginde çok iyi oyuncu alternatif olabilir

      Sil
  6. Böyle 5 futbolcu satsak borç sıfırlanır. Erden Timur'un ve Dursun Başkan'ın transfer stratejisi umarım aynı şekilde devam eder. Bonservissiz yüksek maaşlı futbolcu yerine bonservisi olan düşük maaşlı satılabilir futbolcu alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Üstelik Florya gibi gelirlere dahi ihtiyaç duymadan.

      Sil
    2. Köhn sizce o elite seviyeyi görebilir mi? Ben o ışığı göremedim onda bir türlü.

      Sil
    3. Elit seviyeyi bilmem ama Galatasaray'da uzun ve başarılı yılları olabilir.

      Sil
  7. Sanchez değeri bu akşam Madrid-City maçından sonra belli oldu aslında. Biz daha adam akıllı Abdülkerim-Sanchez izleyemedik. City benzer tarzda stoperlerle neler yapıyor. Pres oyununun vazgeçilmezi aslında Sanchez. Ne kadar değerli ve bulunması zor bir oyuncu olduğunu birkez daha anladım. Sanchez’in alternatifi Arsenal de Salibadır. Alabilir misin? Hayır. Bu yüzden öyle 15-20 bandında satmak büyük hata olur. Stoperde kumar oynamak da doğru olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada +1 oyuncu fazla oluyorsun bu sayede. Hatta gidip rakip stopere dahi baskı uyguluyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir