14 Nisan 2024 Pazar

Cevap basit, tabii ki Mertens


3 isimden 1'i 10 yaş gençleşecek, tercihiniz hangisi olurdu diye sorulmuş. Cevap basit aslında, tabii ki Mertens derim. Tabi Galatasaray forması altında bu gençleşme olacak. Yoksa Mertens ve Icardi'yi hayal etmek imkansız. Muslera, 10 yıl önce de sendeydi ama bu 2 futbolcuyu 10 yıl önce hayal etmek imkansızdı. 10 yılı geçtim, 2-3 sezon önceye kadar da imkansızdı. Mertens belli bir yaş haddiyle, Icardi de çalkantılı hayatı neticesine yolunu buraya düşürdü.

Mertens, büyük bir Napoli efsanesi. Kimi onu "sevgi" anlamında Maradona ile dahi yarıştırır. Galatasaray'a geldiğinde 35 yaşındaydı. Gidip de bu adamı 30 yaşında dahi hayal edemezdin. Sana gelirken de, Juventus'un teklifi masaydaydı. Napoli'ye saygısından ötürü o teklifi düşünmedi bile ve sana imza attı. Yaz aylarında Arap diyarından, büyük paralar karşılığı istendi ama yine düşünmedi. Galatasaray'a duyduğu aidiyet de üst düzey ve bunu sadece 1 sezonda başardı.

37. yaşına girecek, yaptıklarını izliyoruz. Hala üst düzey pres, mücadele. Klas kalıcı ayrı da, bu efor da başka bir olay. 10 yaş daha genç olduğunu düşünün işte. Bu eforun ulaştığı seviyeyi, seni nereye taşıyacağını. Galatasaray forması giymiş, tarihteki en iyilerle yarıştırırsın, Hagi seviyesine koyarsın. 10 yılı da geçtim, 2-3 sezon önce gelseydi de bu benzetmeyi yapardım. Mertens bambaşka bir hikaye. Haliyle de sorunun yanıtı o.

Icardi ise 10 yıl önce yıldız adaylarından biriydi. Sampdoria'da parlamış, Inter'e yeni transfer olmuştu. Uzun yıllar da Inter forması giydi. Bir ara Serie A'nın en iyisiydi, genç yaşta takımının kaptanıydı. PSG onu 50 milyon avro gibi bir bonservisle transfer etti. PSG'de de iyi iş çıkardığı zamanlar var. Kadro kalitesini üst seviyeye taşıyıp, yıldız dozunu arttırdıkça, Icardi de biraz gözden düştü ve Galatasaray'a gelerek burada yeniden doğdu.

10 yıl öncesine dönsek, yıldız adayı bir ismi transfer etmiş olur ve 2 sezon içinde çok büyük paralar kazanırdık. Inter gibi onu uzun yıllar elde tutamazdık. Bu denli ikon olur muydu bilmiyorum. En doğru zamanda aldık diye düşünüyorum. Daha olgun, ayakları yere sağlam basan, tam anlamıyla futbola odaklı bir Icardi elimizde. Onun için yıllar öncesine dönmek istemem, içinde bulunduğumuz zaman daha kıymetli. 

14 yorum:

  1. soruyu biraz yanlılş anlamışsın gibi. 10 yıl öncesine dönün demiyor soruda, hangisinin 10 yaş daha genç hali olsun deniliyor. yani ben öyle anladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine Mertens :) Ben soruyu bu şekilde yanıtlamak istedim.

      Sil
    2. saha içi anlamında ben de mertens derim. icardi'nin vereceği santrafor katkısını başka birinden de alabiliriz. ama tabi icardi'nin saha dışı etkisi de var. müthiş bi sevgi seli, kitleleri peşinden sürükleme vs.. bir nesil onun sayesinde galatasaraylı oluyor. yani bu bakımdan bakarsak da icardi de seçilebilir.

      Sil
    3. Benim sorduğum soru şu. Icardi 10 yıl önce, bu kafa yapısında ve olgunlukta mı olacaktı :)

      Sil
    4. Kral aynı olduğu seviyede olacak. Aynı başarıları yakalamış olacak sadece 10 yaş gençleşecek. :)10 yıl önceye gitme yahu.

      Sil
  2. Muslera'yi seçerim. Çünkü Mertens ve İcardi'nin ne vereceğinden emin değiliz. Müthiş bi performans da verebilirler ama Muslera'da o 10 yılın cevabı var zaten :) Haksız rekabete dönüştü. Hiç risk almadan garantiye kaçıp Muslera derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın 10 yılına hakim olduğumuz için, benim adıma kıstas dışı kaldı :)

      Sil
  3. Muslera zaten kaleci yaş fark etse de o kadar ayırt edici olmaz.
    İcardi on sene önce gelse bu kadar sahiplenmezdi burayı
    Bence de on sene önceki Mertens oyun yapısı anlamında bir beş yılı garantiye almak demek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, gerçekten de başka bir adam. Icardi'nin gençliği farklı bir kafa yapısı da, Mertens hep Mertens.

      Sil
  4. Bölebilsek
    3 sene Muslera, 3 sene Icardi, 4 sene Mertensi gençleştiririm. Çözüm bu kadar basit ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da farklı bir bakış açısı :)

      Sil
    2. Böylesi cidden güzel olmuş işte takımı da bozmamış arkadaş :)

      Sil
  5. Ben tercihimi Mertens den yana kullanırdım. 37 yaşında bunları yapan adam 27 yaşında sana neler izletir düşüncesi bile çıldırtır. Onu Mertens yapan en büyük özelliği Liderlik ve Aidiyet duygusu. Olduğu yeri sahiplenen, bireyselde değil takımla birşeyler yapmaya çalışan bir oyuncu. Icardi de Alanya maçından sonraki açıklamalarında evet gol kralı olmak isterim diyor da saha içinde hala pas atıyor kaleyi düşünmüyor. Bir araya gelmiş iyi oyuncular iyi bir ekip, bir araya gelmiş inanmış oyuncular takım olur diyor Pele. Doğru da diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in çok net heykeli vardı o tabloda :) Hatta ülkeye gelmiş, Hagi sonrasında en iyi yabancı diye de anılıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir