26 Nisan 2024 Cuma

Adana Demirspor 0-3 Galatasaray, ruleti "kaliten" kazanıyor


Skora bakınca görece "kolay da", fazlasıyla eforlu ve zor bir maç. Koş koşa dönen oyunu yeni değil, bir süredir izliyoruz. Galatasaray'ın maçlarında oyun "koş koş" halinde. Adana Demirspor'un hücumda tek silahı hızı ve atletizmi. Emre Akbaba'nın yokluğunda, orta sahanın merkezinde de "atlet" bir yapıya büründüler. Balotelli orta sahaya geliyor, arkaya attığı toplara koşuyorlar ve etkili oldular. Merkez çok boşaldı, özellikle de sol kanat savunmamız hiç iyi değildi.

Orta sahada biraz daha dirençli kalmayı beklesek de, Okan Hoca'nın kazanan takımı bozmayacağını biliyoruz. Adana Demirspor, kadro olarak oldukça daraldı ve seviyeleri düştü. Özellikle savunma tarafında hataya çok müsaitken, finalde özellikle ilk yarıda hiç iyi değildik. İlk yarıda bulabileceğimiz kadar imkan yakaladık. Bitiricilik ve final pasları kötüydü. Sen bitiremedikçe, rakibe olanak tanıyorsun ve arkada boşluk bırakıyorsun. Rakip de o anlarda imkan yakaladı.

Balotteli'nin merkeze gelip, kanatları savunma arkasına sarkıtma düşünceleri büyük oranda tuttu. 2. yarıda Ziyech kilidi açtı ki, bu maçta ilk gol ancak öyle gelebilirdi. Sonrasında seni ayakta tutan Muslera. Adana Demirspor golü bulsa, rulet hali devam edecek ve böyle anlarda ne olacağını kestirmek güç. Kerem Aktürkoğlu oyuna girdikten sonra, hücum etkinliğimiz biraz daha arttı diyebiliriz. 2-0 sonrası da ayaklar yere daha sağlam basar oldu. Ziyech ve Kerem Demirbay gibi isimleri ilk yarıda eleştirirken, kilidi onlar açtı, hatta skoru onlar aldı.

Böyle bir deplasmandan 3-0'la dönmek müthiş. Oyun sallanırken, averajı da almış oldun. İş biraz da ilk golü atmaktı. Rakibin savunması kalitesiz, bizim daha iyi bitirebiliyor olmamız gerekiyordu. İlk yarıda da bu maç 2-3 farklı skora yürüyebilirdi. Senin bitirememen, rakibe özgüven demek. Rakibin de hızı ve atletizmi sana ters gelen unsurlar. Aslında ters bir rakip ama kadro kaliteleri çok düştü. Sende de Mertens gibi büyük bir akıl var. İlk andan itibaren tüm maçı sildi süpürdü. 90 dakika aynı efor, hiç sallanmadı.

Kalan haftaların en zorlu virajı. Şimdi Fenerbahçe düşünsün. Puan kaybedeceğimizi düşündükleri son maç buydu. Sivasspor ve Karagümrük karşısında da aynı odakla devam elbette de, Fenerbahçe'nin de Beşiktaş ve Konyaspor maçları kolay olmayacak. Derbiye kadar, Fenerbahçe'nin puan kaybedeceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın oyuncu kalitesi bu haftalarda ayakta ve kilit açıyor. Ziyech'in dönüşü sana en az 9 puan getirdi. Üstelik en kritik maçlarda. Senkron ve uyum oturdu ama şu koş koş halini çözmeli. Ya da maçın ilk yarılarında sonuca gitmeli. 1-0'ı oynamak değil bu, riskli futbol.

19 yorum:

  1. Kerem D. 'ın savunma konusunda sıkıntısı var. Muslera gidecek maçı kurtardı.Maaşallah super oynadı.
    Seneye 8 numara bölgesine iyi bir transfer şart ya da 4-3-3' döneceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu düştü, o da üst üste oynama kaynaklı. Doğaldır.

      Sil
    2. 8 almamak her şeyden önce lucas'a ayıp olur.. sağlam 8 ile ziyech'i taşırsın ve taşımalısın. ziyech gibi adamlar çok kritik çünkü yine gördük işte. eksilerine rağmen çok kritik. bi vurdu gol hadi geçmiş olsun. 1-0 oluyor ve tüm ipler sana geçiyor.

      Sil
    3. 8 alınır. Dripling özelliği olan, seni öne taşıyacak bir tempo canavarı şart. Kerem Demirbay yine iyi alternatif, maçına göre doğru hamle..

      Sil
  2. Köhn bir hatayı 20 kez falan yaptı aynı maçta. Bu kadar da olmaz. Sadece Köhne de kızmak istemiyorum Barış da çok savruk oynadı ilk yarıda. 5 kişinin arasına girme kardeşim tamam sensin de yapma şunu bize yani. Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu hamlesi çok güzel yerde ve çok iyi oldu. Kerem Aktürkoğlu iyi sinyaller verdi. Aurier de kısa sürede iyi bir görüntü verdi sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köhn bu maçta savunmada oldukça kötüydü. Bu da daha zorlu maçlar öncesi bende bir soru işareti yaktı.

      Sil
    2. Hedef Şampiyonlar Ligi seni orada bu haliyle kaç maç taşır. Kötü gününde olmasına bağlayacağım da. Şu hali Kazımcan dan geride kimse kusura bakmasın.

      Sil
    3. kazımcan'dan geride mi? köhn'ün doğru top kontrollerini, hücuma katkılarını kazımcan bir ömür beceremez. savunmada açık dediğiniz şeyler de atak sonlanmadığı için gafil avlanmalar. henüz 20. saniyede demirbay o şekilde kaptırırsa köhn ne yapsın..

      Sil
    4. Köhn için olumsuz algım yok ama arkası da doldurulmalı. Güçlü bir alternatife ihtiyaç olacak. Kazımcan Karataş'tan falan geride değil. Eleştiri yaparken mantıklı olmak lazım.

      Sil
  3. Dakika 85 maç 2-0 hakem hala doğru düdük çalmıyor. Es geçilen yine bir penaltı. O kadar umurları var ki maçta bir eyyam çıkartmaya yönelik 85. Dakika da bile vazgeçmiyor bu eyyamcı şerefsizler. 3-0 dan sonra 2 tane doğru düdük çalındı gerisi hep şaibe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltılar yine es geçiliyor ama kazandığımız için konuşulmuyor.

      Sil
  4. Muslera ya 5 senelik sözleşme yapmak, onun oğlanı da yerine hazırlamak lazım. Aksi halde şampiyonluk belirleyen bir kaleci daha bu topraklarda izler miyiz emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera, iyi durumda İyi durumda olduğu sürece de o oynayacak.

      Sil
  5. ben hakeme çok şaşırdım. bahattin şimşek sadece gördüğünü çaldı. özellikle de balotelli ile çok boş fauller almaya çalıştılar ama hakem hiç oralı bile olmadı. bu hakemden böyle iyi bi performans beklemezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatmaya çalıştı bir de, sık sık oyunu durdurmadı.

      Sil
  6. İcardi'nin istediği topları alamıyor belki a
    ma bu kadar da etkisiz ve güçsüz olmamalı. Ads deplasmanında bile böyle ise daha bunun şampiyonlar ligisi de var önümüzdeki sezon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atikliği gitti, rahat dönemiyor ama sakat oynadığını da unutmamalı. Hoca açıkladı bunu.

      Sil
  7. icardi sezon başı kampı görmedi artı bi de ciddi bi sakatlık yaşadı. önümüzdeki sezon toparlayacağını düşünüyorum. ayrıca maç içinde de hiç beslenemiyor, onu da atlamamak lazım. gol noktalarındaki çoğu hareketlenişi boşa gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp değil de, Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlık ritmini ve kıvamını çok kaçırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir