26 Nisan 2024 Cuma

Yapı güçlü, kazanarak devam etmekte


Adana Demirspor zaten kısıtlı bir kadro. Ligde konumları rahat ve biraz da hedefsiz kaldılar. Galatasaray'a karşı kendi sahalarında elbette vitrin diyebilecekleri bir maça çıkacaklar ama bu haftalarda böyle takımlara karşı oynamayı tercih ederim. Düşme ateşinde kavrulan takımlardansa, orta sıralarda, hedefsiz gibi görünen takımlarla oynamak iyidir. Adana Demirspor deplasmanı, kalan haftaların en zor maçı. Kasımpaşa ve Alanyaspor maçları da böyleydi, teker teker aşıyoruz.

Yusuf Sarı ve Emre Akbaba, Galatasaray'a karşı oynamayacaklar. Bu bir avantaj. Adana Demirspor, geçiş oyununu iyi oynayan, hızlı bir takım. Emre Akbaba'nın merkezde defansif etkisi çok olmasa da, bu maçta ekstra motivasyonlu oynayacaktı. Topu yönlendirme noktasında da ana parça. Yusuf Sarı ise en önemli hücum kozları. Yusuf Sarı ve Yusuf Erdoğan'ın kanatlardaki hareketliliği onların hücumdaki kalitesini tayin ediyor. Galatasaray da kazanmayı isteyeceğinden, o istedikleri alanı bulacaklardı.

Galatasaray'ın son haftalarda oynadığı maçlar biraz "koş koşa" döndü. Merkez çabuk geçiliyor, rakip geçiş oyununda imkan bulabiliyor. Torreira'nın etkisi tamam da, Kerem Demirbay'ın mücadelesi düştü. Berkan Kutlu'yu merkeze kaydırıp, oyunu biraz daha tutmak düşünülür diyordum. 1-0'ı oynayabilmenin yolu gibi düşünüyorum ama hoca da merkezde "tekniği" ön planda tutmak istiyor. İdeal 11'in değişeceğini düşünmüyorum.

Zaha yok, sakat deniliyor. Hocanın, Pendikspor maçı öncesi verdiği mesajlarda "Zaha'yı" kast ettiğini düşünüyorum. Beşiktaş maçı öncesi yaşananlar olmuş olabilir ya da gerçekten sakattır. Yine de ciddi bir durumu olduğunu düşünmüyorum. Pendikspor'a karşı oyuna dahi girmedi. Farklı bir durum var gibi geliyor bana. Oliveira ise geniş kadroya dahil edilmiş ama maç kadrosunda olup olmayacağından hala emin değilim. Tribünde yer alacak 22. futbolcu o olabilir. Bu sezon forma giyeceğini düşünmüyorum.

Muslera
Kaan Nelsson Abdülkerim Köhn
Torreira Demirbay
Ziyech Mertens Barış
Icardi

Adana Demirspor karşısında beklediğim 11 bu. Berkan Kutlu'yu orta sahada, Davinson Sanchez'i de stoperde bekliyorum ama bu 11 kazanarak devam ettiği için bozulmaz. Abdülkerim Bardakcı da vitesi açtı bu arada, o iyi haber. Nelsson kaynaklı biraz takım boyu uzuyor, Kerem Demirbay kaynaklı da merkez biraz yumuşadı. Yine de yapı güçlü, kazanarak devam etmekte. Haftada 1 maç oynarken de, yorgunluk gibi bir bahane olmaz. Bu deplasmanı kazanarak geçersek, Fenerbahçe önümüzdeki 2 haftada mutlaka tekrar takılacak.

6 yorum:

  1. Sezonun kırılma maçı. Kerem D. son haftalarda düştü. 11'de Berkan hamlesini bekliyorum.Umarım kazanıp yolumuza devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de beklentim bu ama gerçekleşmeyecek gibi.

      Sil
  2. ne güzel olur onu elden çıkarsak on milyona,sezon sonu ingiltereye döner zaha..palasa veya en fazla lestıra..rakipte ise tek çekinilecek oyuncu balotelli,onu durdurmak demirsporu durdurmak demek..icardi,mertens,barış ve bizim geri dörtlüden biri gol atar ve dört gol buluruz ama iki tane de yeriz gibi bir his var..bahis oynayan arkadaşlara 2,5 üst ve maç sonu 2 oynamalarını tavsiye ederim..alanyadan biraz zor ama kasımpaşadan da kolay,keyifli bir maç olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha gider, sorun yaşamayız diye düşünüyorum..

      Sil
  3. Aurier son 3-4 maçta bize katkı verecek. Ziyech gol attıktan sonra da ona koştu anlamak güç. Şu maç özelinde Abdülkerim - Sanchez tandemi daha doğru olurdu. Rakip zaten kontra deneyecek. Sen 2 tane 20 yaşında çocuğun kucağına verdin ortasahayı. Maestro ve Michut bu adamlar değerlendirilmeli bu arada. Yaşlar genç ve adamlar potansiyel kokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Versin de, isterse 5 dakika var olsun. Bu da kazanç artık :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir