23 Nisan 2024 Salı

Adana Demirspor deplasmanını geçtiğimiz an, bambaşka şeyler konuşuruz


Puan farkı sadece 4.. Her 2 takımın da sürekli kazandığı ortamda kaybedilen herhangi bir puanın kendileri adına telafisiz zor olsa da, hiçbir şey bitmedi. Maç maç bakıp, önümüzdeki maçı "hedef" almaya devam edeceğiz. Adana Demirspor zor bir deplasman, daha doğrusu ters takım. Hedefsiz kalan takımlarla bu haftalarda oynamayı tercih ediyor olsam da, temkinli olmakta fayda var. Alanyaspor deplasmanı temkinliydik, sonuç aldık. Her maç böyle devam.

Fenerbahçe'nin Sivasspor deplasmanında puan kaybedeceğini düşünmüyordum. Olympiakos serisinin yorgunluğunu yaşadılar, Fred ve İrfan Can Kahveci hariç iyi oynayan futbolcuları yok ve İsmail Kartal gibi de rakipler için artı olan bir teknik direktöre sahipler. Yine de maçın ilk yarısını izledikten sonra, Sivasspor'un puan alacağına yönelik inancım kalmamıştı. İlk faullerini 63. dakikada yaptılar. Neyse ki bazı futbolcuları reaksiyon gösterdi ve Fenerbahçe'ye cezayı kestiler.

Galatasaray şu sıralar formda, kazanarak devam ediyor. Kazanarak da ligi bitirmek zorunda. Öyle bir sezon ki, rekorlar kırmadan şampiyon olamazsın. Şampiyon olman, bazı rekorları kırman demek. Okan Hoca da o rekorları tek tek geçiyor. Arda Turan güzel söyledi, Okan Hoca kimseye rekor bırakmadı. 100 puan üstü şampiyonluk ufukta, bir daha buraya da kimsenin ulaşamayacağını düşünüyorum. Hatayspor maçı son dakikada penaltımız verilse, namağlup şampiyonluk da mümkündü.

Ne demiştik. Sorun hakemlerde değil, var tarafında. Fenerbahçe cephesi yabancı hakem isterken, var'ı hiç dile getirmedi. Yabancı var gelirse, joker penaltıları alamayacaklar çünkü. Son dakikalarda aldıkları penaltılarla yarıştılar. Olympiakos maçında dedik, penaltıyla yaşayan penaltıyla ölür. Sivasspor maçında da aynı senaryo yaşandı. Penaltıyla yaşayan, penaltıyla öldü. Yabancı var hakemi Ocak ayında gelse, şu an 4 değil de 10 puanla öndeydik.

Yabancı var hakemleriyle birlikte işler biraz olsun adalete yöneldi ve sonuç ortada. Adil bir ortamda, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile mücadele etme şansı yok. Galatasaray'ın adil hareket edilen ortamda, bu haftalarda şampiyonluğunu matematiksel olarak garantilemesi gerekiyordu. Neyse, kalan 5 haftada odaklanalım. Adana Demirspor deplasmanını geçtiğimiz an, bambaşka şeyler konuşuruz. O gün, Fenerbahçe'nin çözülmesini izleyeceğiz.

10 yorum:

  1. puan kaybımızın en olası gözüktüğü adana deplasmanını da kayıpsız atlatırsak rakibimizin derbiyi kazanmak için hiçbir motivasyonu kalmaz..amaçsız kalırlar,kırılır ve çökerler..bizim maçımızın önce olması bizim için büyük avantaj,fikstürcüden allah razı olsun,bunu kullanmalıyız..adana demirspor şampiyonluk maçıdır.rekorları ise seneye yine okan hoca egale eder ve hatta üstüne ekleyip geçer bile 1 b.a.y 1icardi ve 1 mertens daha bulabilirsek :) bunun yolu önümüzdeki agustosta geçen ağustostakinden daha doğru bir transfer politikasından geçiyor..ben burda etiket mevzusuna girmiyorum..etiketi iyi olan oyuncu bazen iyi katkı da verebilir,ilkay gündoğan rafa silva gibi isimler çok faydalı olur..zaha sadece bize uymadı,mental olarak zor bir oyuncu..yoksa yeteneği tartışılmaz..ben 4-5 milyona ingiltereye geri döneceğini düşünüyorum..tete de olmayacak gibi..o da bir 10 milyona elden çıkarılabilir..yaşı genç çünkü ya da bir sezon daha şans verilebilir..seneye olmayacak 5-6 yabancı oyuncumuz var yerlerine etiketi olup olmaması hiç önemli değil net katkı verecek 30 maç üstü 11 oynayacak yabancı oyuncular alınırsa rekor sezonları ard arda devam eder,üstelik bu sefer avrupa ve kupada da etkileri görülür ligdeki rekorların..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa ve Alanyaspor deplasmanları daha zordu. Adana Demirspor deplasmanı da zor ama bu görece zor maçları kolay geçmemiz büyük artı.

      Sil
  2. Adanademirspor maçı bu sezonun kırılma maçı olabilir. Yenersek Fenerbahçe 'nin çökmüş olan morali dip yapar ve Beşiktaş'a puan bırakabilirler. Aynı ciddiyet ile devam etmek gerek. İnşallah son haftalardaki istikrarı devam ettirip kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana Demirspor deplasmanını geçersek, Beşiktaş'a takılıp, net şekilde çözülecekler.

      Sil
  3. Ben iki hafta önce makas açılacaktır diye yazmıştım bu hafta herşey neticeye varır adana demir maçı beklenenden zor geçecek yenersek dönüş olmaz artık inşallah

    YanıtlaSil
  4. Adana maçına üst seviye dikkat ve özenle hazırlanmalıyız. Kazandığımız takdirde olay artık nihayete erer bence. İçerde sivası yeneriz. gümrük maçına da şampiyonluk için çıkarız.

    YanıtlaSil
  5. suyun öte yanı tüm kötülüklerine, haksızlıklarına rağmen yine şampiyon olamadı. iyi ki iyilerdeniz, iyi ki galatasaraylıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olanlar kazanacak. En başından bu yana yazıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir