9 Nisan 2024 Salı

Angelo Preciado & Galatasaray, bize karşı oynadığı maçlar aldatıcı olabilir


Aurier ile elbette devam edilmeyecek. Kalan 7 haftada da bir şey yapabileceğini zannetmiyorum. Varlık göstermesi dahi yeterli. Adekugbe performansına razıyım, onun bile en azından kritik bir Alanyaspor deplasmanı vardı. Boey sonrası yaşanan sağ bek sorununda, Kaan Ayhan'ın varlığına duacıyız. Yeni sezon yapılanmasında transferin garanti görüldüğü mevkileri arasında sağ bek belki de en üstte. İmkanın var, haliyle de yatırım bekliyorsun.

İlla 19 - 20 yaşında birini almayalım, 25 - 26 yaşında net gördüğün bir ismi de alabilirsin. Bu yaş grubunun da geri dönüşü var. Burada önemli nokta oynadığın oyuna uyacak bir bek tarzı. Okan Hoca'nın futbolunda bek tarzı da, daha atlet ve hızlı isimler. Boey'in 1.5 yıl içinde geldiği noktayı izledik. Köhn de bunu yaşayacak, o da yükselecek. Hücum karakteri yüksek, atletizmi olan bekler bizim için artı. Savunma yanları düşündürücü olsa bile, o özelliği de bu yapı içerisinde geliştiriyorlar. 

Preciado'nun plakası Sparta Prag maçlarında alındı. Oradaki çekince, Galatasaray maçları kendisi için ne kadar ölçüydü? Sol beksizdik, o kanadın savunması kötü durumdaydı. Berkan Kutlu orada idare etti ve kendisinden yana razıyız ama nihayetinde sol bek değil. Preciado da her 2 maçta, özellikle de Prag'da orayı otoban yaptı. 2 maçta, 2 gol 1 asisti var. 3-4-3 gibi oynuyorlar, o da bir anlamda kanat gibiydi. Hücum karakteri oldukça iyi ama bize karşı gösterdiği performans ne kadar ölçü bilmiyorum.

Bu serinin ardından çoğu kişide "Preicado keşke bizde olsa" var. Elbette scout ekibi daha iyisini biliyor, futbolcuyu dibine kadar kodlamışlardır. Fizik olarak çok güçlü bir isim değil mesela. Atletizmi, hızı tamam, hücum karakteri var, orta kalitesi yüksek de, biz 4'lü oynayan bir takımız. 4'lü oynayan bir takımda doğru sağ bek mi emin olamadım. Elbette bizim oyunumuz içerisinde gelişme gösterir ama çok fazla 3'lü savunma beki gibi duruyor.

Köhn de böyleydi ama çılgın bir tabelası vardı. Preciado ise tabelasının yarısını Galatasaray'a karşı yaptı. Yaş aralığı tamam, oyun tarzı da belki uyuyor ama biraz dama temkinli olmak, daha iyisini kovalamak lazım. Özellikle de imkan varken. Cesar Prates'i hatırlattı bana. O da hücum karakterli, sağ ayağını müthiş kullanan bir bekti. Savunması yoktu, fizik gücü 0'dı derken de aslında istenileni veremedi. Üst düzey frikik atıyor diye akıllarda iyi kalmasın. Preciado için de bu tehlike var.

18 yorum:

  1. Tarık camdal da böyle bir gazla alınmıştı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu ismin seviyesi biraz daha yüksek :)

      Sil
    2. O seviyeyi bir bize yaptı diğer hiç bir maçta bize oynadığı gibi oynayamadi daha doğrusu oynatmadi rakipleri.

      Sil
    3. Bizle oynarken önünde arazi vardı :(

      Sil
  2. 10 numaraya rafa silva,8 numaraya ilkay gündoğan alınabilirse sağ beke bu çocuk yeter diye düşünüyorum..aslında o zaman sağ beke gerek bile kalmayabilir :) barış alper oynar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay Gündoğan çok güç iş :(

      Sil
    2. Oyun tarzına da bir o kadar ters.

      Sil
    3. Kurgu ona göre ayarlanır da, zor hamle.

      Sil
  3. Preciado kötü bir oyuncu değil ama bize bir gömlek üstü biraz daha genci lazım sampiyonlar liginde başarı isteniyorsa bonservis vermek zorundayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize biraz daha ayakları yere sağlam basan isim lazım.

      Sil
  4. Bütün transferler risklidir zaten. Biz geçen yaz İcardi nin imza atmasını uzun süre beklediğimiz için çuvalladık. Onu beklerken başka mevkilerde fırsatları kaçırdık. Benzer bir aptallık yapmadıkça gelecek yaz transfer döneminden ümitliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi bir mecburiyetti, ona eleştiri yapamam. Ama beklemek zorunda kalmak bence de bizi doğaçlama işlere yöneltti..

      Sil
    2. Arapların bir anda transfer piyasasına girmesi boştaki birçok oyuncuyu son dakikaya kadar düşündürdü doğrusu. Bir önceki sene iddialı isimler getirilmiş Icardi, Mertens, Angelino gelmiş üstüne koymak istedi yönetim. Doğru değildi ayrı mesele. Düşünce bu olduğundan bekledik bekledik son dakikalarda Ndombele ye kaldık. Vecino bile gündemdeydi. Gelse 2. Oliveira olacaktı bir dönem katkı alacaktık sonrası hüsran olacaktı. Hoca Torreira’yı preste kullanmak istiyor. Bunun yolu da yanında topu taşıyabilecek oyuncu olması gerekiyor. Paredes de doğru isim değildi bence. Bakalım bu sene ne tarz transferler yapılacak. No name scout oyuncularına gitmek daha doğru, daha maliyetsiz olacak diye düşünüyorum. Başarıya aç gözü yüksekte olan oyuncular lazım.

      Sil
    3. Yine piyasada olacaklar ve bu sefer daha akılcı hamleler yapacaklar gibi hissediyorum.

      Sil
  5. Bana Angelino 'yu anımsattı:) Sisteme ve takıma daha uygun bir bek bulmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sisteme uygun, tarz doğru da, oyuncu profili yetersiz bana göre.

      Sil
    2. Çok haklısın Karşısında Berkan Değil Köhn oynasaydı o zaman görürdük neler yapabilecek diye. Ayrıca bizim maçlarda da defansif zaafiyeti vardı adamın hatta ilk maçta hoca bu yüzden kenara aldı adamı. Biraz fazla abartıyoruz bunu.

      Sil
    3. Gösterge değildi bizim maçlar bu futbolcu için..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir