9 Nisan 2024 Salı

Fenerbahçe formalı çocuk Icardi fotoğrafı veriyor


Fenerbahçe maçının sonucu hükmen 3-0'lık galibiyetimizle tescillenecek ama Icardi'nin atmış olduğu gol de geçerli sayılacak. Bu golle birlikte, Galatasaray formasıyla oynadığı 65 maçta 48 gol 18 asist oldu. 66 gol katkısı oluyor ki, maç başına 1 gol katkısı diyelim. Bu istatistiği en son hangi forvetimiz ya da forvet yakaladı bilmiyorum. Bu sezona bakınca da, sakatlık kaynaklı formunun düştüğü haftalar var. Kamp görmüş olsa ve o haftaları yaşamasa rakam nereye ulaşırdı?

Geçen sezonki havasında olmadığı kesin olsa da, bu haliyle de etkisi yüksek. Oyun aklını ön plana koyup, oyun kurucu edasıyla oynuyordu. Şu an ise eski gol melekelerini yeniden yakaladı. Fenerbahçe'ye karşı attığı golde o koşusunu özlemişiz. Geçen 2-3 haftaya bakınca da, rakibin kalecisine attığı ve kısa düşen topları da yakalamaya başladı. Mevzu aslında biraz da Icardi'yi rakip ceza sahası içerisinde beslemekti. Bunu başarıyoruz.

Kerem Aktürkoğlu / Icardi 2'li oyunu bizim en önemli hücum kozumuzdu. Onu hatırlamayı diliyorum. Kerem Aktürkoğlu yine her seferinde Icardi'yi arıyor da, Icardi'nin eski patlayıcılığı yoktu. O patlayıcılık geri dönmeye başlayacak. Bu sayede de Kerem Aktürkoğlu da tabela yapmaya başlayacak ve eleştiri kesilecek. Kerem Aktürkoğlu ile alakalı sıkıntı bitirememek. Buna rağmen iyi bir gol sayısı var ama kaçırdıklarının yarısını bitirse o da gol krallığına oynuyor, hatta zirvede yer alma ihtimali bulunuyordu.

Icardi için çalışmıyor deniliyor, asla katılmıyorum. Icardi için başka eleştiriler geliyor, onlara da katılmıyorum. Maç seçmeyen, her an en iyisini vermeye çalışan, takımının kazanmasına odaklı ve sana aidiyet duymuş bir yıldız. Daha ne istiyorsun diye sormak lazım. 65 maçta, 66 gol katkısı. Bu rakamı kim yakalayabildi ki? Yarın Icardi olmasa kim yakalayacak ya da? Fenerbahçe ile oynuyorsun, Fenerbahçe formalı bir çocuk Icardi fotoğrafı veriyor. Kim yaratmış bu etkiyi?

Ghezzal'ın müdahalesi, negatif bir kırılmaya yol açabilirdi ama takım ayakta kaldı. Bu da Okan Hoca'nın başarısı. En büyük eksiği ise Şampiyonlar Ligi'nde yaşadık. Gelecek sezon bunun önlemi alınacaktır. Daha doğru bir alternatif üretilir ve sezon başı kampı görmüş bir Icardi de sezona fırtına gibi girer. Onun da arkasını güçlü kılmalı, Icardi yokluğunda karalar bağlayacak veya onu zorlayacak pozisyona girilmemeli.

13 yorum:

  1. Barış Alper - Icardi izleyeceğiz gibi görünüyor kalan haftalarda. Barış Alper elit seviyede olduğunu düşünüyorum artık. Karşısında kim olursa olsun fark yaratıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz da Icardi için iyi duvar olacaktır..

      Sil
  2. Abi bu akşam Arsenal - Münih maçı vardı. Twitter dan taraftarlarının yazdıklarından bazıları şunlar ‘Galatasaray gibi oynadık, doğru olan oyun da buydu’, ‘Galatasaray da hakem mağduruydu bu akşam olduğu gibi’
    Bunları söyletebilmek, ne kadar güzel Arsenal kendi oyununu bıraktı Galatasaray gibi oynadı ilk yarı 25 dakika canına okudu rakibin. 4-2-3-1 gibiydi sahada ilk yarı Odegard forvet arkası oynadı ve muazzam bir pres oyunu oynandı. 2. Yarı kendi oyunlarına döndüler. Son dakika birde penaltılarıni yedi hakem.
    Millet burda hala hakem desin, karar desin, hak desin, hukuk desin İngiltere’de biz ve bizim oynadığımız oyun oynamaya çalıştığımız sistem konuşulsun. Bir tane gazeteci Okan Hocanın sisteminin bu denli güçlü olduğunu, yeri geldiğinde hakemleri bile yendiğini yazmadı bu ülkede. Kapanan takımlara zorlanıyoruz diyoruz da. Kapanan takımlara karşı kaç tane penaltımız çalınmadı. Alanya maçı sonuç ne olursa olsun Okan Buruk bu topraklardaki en yetenekli hocadır. Fatih Terimin rekorlarına da kalırsa kısa sürede ortak olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk'un taktiği FM forumlarında da paylaşılıyor, dediğin gibi İngiltere'de de anlatılıyor. Bu oyunu bir de kendisine uyan, istediği oyuncularla oynadığını düşün.

      Sil
    2. Tüm ıskartalardan kurtulmak lazım bu sezon. Tek sorun Mertens yerine bir oyuncu bulmak çok çok zor olacak. Rafa Silva evet tarz olarak doğru isim gibi görünse de Mertens kadar değil. Mertens kadar Mertens dışında kimse olamaz böyle düşünüyorum.

      Sil
    3. Mertens ayarı başka bir ayar..

      Sil
  3. şu anda özverili olabilir ama zamanında iyi çalışsaydı 29 yaşında Türkiye'ye düşmezdi yolu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette düşmezdi. Bazı defolar yaşanacak ki sana düşsün. Koskoca Icardi niye gelsin bu topraklara :) Adam Serie A'nın en iyisiydi.

      Sil
    2. Fırsat transferi de böyle olmalı. İcardi’nin sevgiye ihtiyacı vardı. Burada fazlasıyla buldu aradığını. Ailesine kadar muazzam bir sevgi görüyor. Ailesini bir arada tutmak için çabalayan bir aşk adamı. Buralar ona, o bize iyi geldik. Bugün onun gibi bir saf bitiriciyi de Avrupa’da max 5 takımda görebiliriz. 6. Bir isim söylemek çok çok zor.

      Sil
    3. Yine de riskti :) Hem de tutması zor bir riskti.

      Sil
    4. Hala risk Wanda Yenge bir yan çizerse sorun yaşayacaktır.

      Sil
  4. Alanya Maçını aldığımız anda rakibin esamesi okunmaz. Havlu atarlar. Olimpiakos maçını geçsinler de Zaniolo gerekeni yapacaktır zaten. Çok istiyorum turu geçip Zaniolo ile işleşmelerini o zaman ligden, kupadan değil dünyadan çekilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kritik eşik aşılmış olur. Önümüz açılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir