8 Nisan 2024 Pazartesi

Fenerbahçe'ye atılan golde, sırtı dönük oyunu ile "duvar" oldu ve asist yazdı


Barış Alper Yılmaz'ın olmazsa olmazı "kanatlar". Özellikle de sağ açık. Birçok mevkide oynayabilirken, en iyi olduğu yer sağ açık. Sol ayağını kullanabilmeye başladı, oyun aklı yükseldi. Fizik gücü zaten tartışılmaz, adam yıkılmıyor. Sağdan doğru korner çizgisine inip içeri girdiğinde ise direkt "asist" etkisi. Icardi'yi besleyebilen hücumcular arasına onu da yazdık. Fenerbahçe'ye atılan golde, sırtı dönük oyunu ile "duvar" oldu ve asist yazdı. 

Sonrasında idman maçını izledik. 2 tane golünü gördüm ve bitiriciliğinin ne denli ileriye gittiğini anlıyorsunuz. Gaziantep FK maçının son dakikalarında sol bek oynarken, 0'a yakın bir açıdan müthiş bitirmişti. Bana göre o golü bu formayla attığı en iyi goldü. İdman maçında da, topu sol ayağına çekip köşeye müthiş bıraktı. Diğer golünde ise yine sağdan içeri girdi ve köşeyi buldu. Bitiricilik yükseliyor, 0'a yakın noktalardan da vuruyor.

Kanatlarında kağıt üzerinde daha özel yetenekler olsa da, Barış Alper Yılmaz etkisini hiçbirinden alamazsın. Hem oyun içi katkısı var, hem de hücumunu ayakta tutuyor. Bitiriciliğini arttırdı, oyun aklını yükseltti, her 2 ayağını kullanıyor, koşu atar, sırtı dönük oynar. Bazısı kanatta "forvet" özelliği bir isim kullanırken, Barış Alper Yılmaz ile o rolü de sahaya yansıtmış oluyorsun. Çalışkan, forvet özelliği, açık alanı da iyi kullanır, kapalı savunmalar karşısında da etki eder. Kusursuz potansiyel.

Zorunlu haller dışında onu kanatlarda kullanmaya devam. Kerem Aktürkoğlu ile birlikte sezonu kanatlarda tamamlayacak isimler. Kerem Aktürkoğlu da en kötü gününde dahi gole yakın, oyun içi katkısı var. Bu hareketlilik de işine yarıyor. Ön alan baskısından ödün veremezsin, senin oyunun bu. Haliyle de ön alan baskısını yükseltecek isimlerle devam edeceksin. Bu takımın starı Icardi. Hücumun da onun etrafında kurgulanacak.

14 yorum:

  1. Bırak türk oyuncu olarak dünyada bile sayılıdır bunca özelliği üzerinde barındırıp bir de joker olabilecek bir kanat oyuncusu. Parayla almaya kalksan alamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız, nereden bulacaksın ki. Örneği de çok az.

      Sil
    2. Burada Barış Alper değil takdir edilmesi gereken Okan Buruk. Helal olsun, gerçekten bravo. Bu adamlara bu formayı verip üzerine eklemeler yapıyor rakip takım hocalarının açıklamalarına bakarsanız. Ben bilmem kimi 10 numara oynattım hiç konuşmuyorsunuz diyor. Yani bu oyuncular üzerinde yapılan devşirme hareketler öyle başarılı oluyor ki. Kağıttan okumak zorunda olan vasıfsız bile rahatsızlığını, okumadan dile getirebiliyor. Direkt kendi düşüncesi sanıyorum. Belki ezber yapıp çıkmıştır bilinmez.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz da çalışmasının ödülünü alıyor ama. Hoca elbette ilk sırada ama çocuk da gelişmek için çok çabalıyor.

      Sil
  2. Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu bu adamları bulan, keşfeden, takıma katan, değer verip parlatan herkese teşekkür etmek, takdir etmek gerek. Barış Alper ilk geldiğinde bu seviyeleri görmez standart bir kanat oyuncusu olur yorumunu yapanlar vardı. Ne yalan söyleyelim benim de çok büyük beklentilerim yoktu. Potansiyelinin sınırı var sanıyordum da. O sınır arşta. Hep daha iyiye gidiyor. Kendini geliştirmekten ziyade potansiyel daha da uçuk görünüyor. Tutmak kolay olmaz onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca ve scout ekibi de burada takdiri hak ediyor..

      Sil
    2. Hepsine hocam hepsine. Oyuncuları imza atması için hava alanından alıp stada getirene kadar hepsine teşekkür etmek lazım. 3. Lig ve 1. Ligden 2 cevheri keşfettin, getirdin, parlattın şimdi Barışa, Kereme değer biçemez haldesin. Nicesini kazanmak dileğiyle diyorum. Bunlara ek olarak Boey de var atlamamak lazım onuda. Fransa 2. Ligde mücadele ediyordu oradan keşfedildi. Yok parasına alındı, satıldığı rakam ortada. Siraçhan Nas var birde Okan Hoca bakalım onun hakkındaki planı nedir. Yine scout hamlesi. Vallahi öyle bir durum ki neden olmasın diyorum her oyuncu için.

      Sil
    3. Fatih Hoca dönemi Rumenler hariç çok iyi isimler geldi. Okan Hoca da o isimlere müthiş dokundu.

      Sil
    4. Rumen oyuncularımızdan bence sadece Cicildau olmadı. Morutan en azından birşeyler veriyor. Işık da veriyor arada sırada. Şu Teteye nazaran daha iyi oyuncu Tete yüzünden orada şuan Carrusca olsa ona bile tamamım ben.

      Sil
    5. Morutan da oldu diyemem. Gerçi istikrarlı şekilde forma verilse olurdu da, her fırsatta kenara alındı. Bunu Fatih Hoca da yaptı. Torrent ise hiç yüzüne bakmadı.

      Sil
  3. Abi ben şimdi araştırdım da. Madem bu kadar şikayetçi rakip takım. Neden hiçbir konuşmada, paylaşımda TFF istifaya davet edilmiyor? Yani bunu milyonlarca taraftardan hiç mi biri sormuyor kendine? Biz neden rahatsızız TFF den ne yapmalı Koç Ali? İstifa etmeleri için bastırmalı. Ne yapıyor Koç Ali? Maça çıkmıyor takımı çekmekle tehdit ediyor. Bir tanesi çıkıp sorgulamıyor mu bunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe için çok fazla kafa yormamak lazım :(

      Sil
  4. Kerem 3.ligden bonservisiz, Barış ise düşük bir bonservis ile Ptt. 1 ligden geldi. Zaha ve Ziyech gibi dünya çapında 2 yıldızı kulübeye mahkum ettiler. Bunu yerli statüsünden değil performansları ile yaptılar. Nazar değmesin. Bu tür oyuncular bulmalıyız ve yıldız transferleri en aza indirgemeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket değil işte mesele, doğru yatırım gerekiyor.. izlersen en doğru ismi getiriyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir