29 Nisan 2024 Pazartesi

Atan ve tutan değil de, atanlar ve tutan diyelim


Atan ve tutan değil de, atanlar ve tutan diyelim. 2 noktada en güçlü sensen, şampiyonluk yolunu da büyük oranda açmış oluyorsun. Galatasaray'ın son dönemde kazandığı tüm şampiyonluklarda "Muslera" faktörü üst düzeydir. O sezonlarda daima ön plana çıkmıştır. Bu sezonda olduğu gibi. Atan tarafında da, son yıllarda kazanılan şampiyonluklarda "gol kralları" çıkardık. Yeri geldiğinde forvetsiz de hareket edildi ama Icardi ve Gomis gibi "bitiricilerin" önemi büyüktü.

Bu sezon bir de Mertens faktörü var. 37 yaşına girip, geçen sezonunun üzerine çıkan bir performans. Takım yapısı değişmedi, kurgu ve oyun aynı. Üstelik Icardi de gol krallığında önde olmasına rağmen, fizik olarak sallanıyor. Belki de o sallandığı için aldığı sorumluluğun dozu arttı. O da asist krallığında şu an 2. sırada ama sezonu asist kralı olarak bitirebilir. Sezon şu gün bitse, en değerli oyuncumuz için Mertens ve Muslera arasında gider gelirim.

▪️Gol Krallığı  1️⃣ Mauro Icardi - ⚽️ 21 gol   
▪️Asist Krallığı  2️⃣ Dries Mertens - 🅰️ 13 asist   
▪️Kurtarış  1️⃣ Fernando Muslera - 🧤 %81

Icardi'nin fizik durumunu eleştiriyoruz, oynamadığı dönem de oldu ama buna rağmen gol krallığında ilk sırada. Dzeko'yu geçti ve tacı ona bırakmayacaktır. Sakatlık durumu yaşamasa ve o hızla devam etse, sezon içinde kaç gole ulaşırdı merak ediyorum. 30'u rahatlıkla devirirdi, ötesini ise konuşurduk. Ekonomik olarak oynamayı biliyor, fizik olarak o kadar yıpranmasına gerek yok. Bu adam bitirici. Haliyle de uzun sezonları var ve geriye baktığımızda çılgın bir gol rakamını geride bırakacak.

Mertens'i yazdım, geçen sezonun ötesine geçti. Sezon başlarken "15 - 20 dakika katkı verse iyidir" diyorduk ama ana aktör oldu. Gelecek sezon için de bunları konuşurken, bir bakmışız yine ana aktör olmuş. Umarım takımda kalır. Muslera'yla devam etmek ise doğru karardı. Seviyesi düşmedi, hala üst noktada. Bu lig sınırları içinde de onun seviyesine yaklaşabilen bir kaleci yok. Bunu rakamlar da söylüyor. Muhteşem bir kurtarış yüzdesi var.

14 yorum:

  1. Seneye gene transferde hareketli günler bizi bekliyor. Kadroda çok ciddi hareketlilik olacak.

    YanıtlaSil
  2. Beni en çok Karagümrük maçı korkutuyor. Umarım o maçta da aynı şekilde devam ederiz. İstatistik anlamında.

    YanıtlaSil
  3. Sivas maçı ve Karagümrük maçları zor geçecek. Bi iki takımda açıkça Fenerbahçe destekçisi.Bunu gizlemiyorlar.Ellerinden geleni yapacaklardır. Adanademirspor maçında çok pozisyon verdik. Bu maçlarda bunun önüne geçmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'dan daha güçlü değiller. Biz kendi işimize bakacağız. Fenerbahçe oynayacağı kendi maçlarını düşünsün.

      Sil
  4. Takıma lazım olan başarıya aç genç oyuncular yeterince tecrubeli oyuncumuz var bence

    YanıtlaSil
  5. 37 yaşındaki bir oyuncuyu ana aktör yapıp sezon boyunca ona guvenemezsiniz. Oyuncu yokluğunda Mertens iş yaptı evet hakkını yemeyelim de, önümüzdeki sezon zaten mertens var diye yine kadro mühendisliği hataları yapılmamalı. Futbol artık statik bir oyun değil, topun ve oyuncunun hızlı olmasını gerekiyor, kaleci için yaş sorun olmasa da hatta tecrübe nedeniyle avantaj bile sayılsa da mertens in oynadığı bir bölgede ki oyuncunun bu yaşta olması ciddi sorunlar yaratır uzun süren mac programında. Bence mertens e teşekkür edip zamanlı bir şekilde yolları ayırmak gerekiyor. Açıkçası kendisi ile devam edilmesine, kulüp bütçesinin böyle geri dönüşü olmayacak oyunculara harcanmasına da karşıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, alternatif olacak. Hala iyi seviyede, böylesini almak zor. Mutlaka takımda kalmalı. Saydığın tüm ozellikler Mertens'de mevcut :) 11'in değişmezi olmaya devam etsin denilmiyor.

      Sil
    2. Mertens bir sakatlık yaşamadığı sürece de bu seviyede devam edecek gibi görünüyor. Teknik heyeti yine takdir etmek lazım. Kondisyon olarak neredeyse hiçbir oyuncumuz kötü durumda değil. Sene başında biraz sallandık ama iyi toparladık.

      Sil
    3. Yaşı gereği daha ekonomik kullanmak gerekiyor. Direkt ilk alternatif olması, aynı nefeste devam etmesi zor.

      Sil
    4. Seneye 48. İlk 11 maçına çıkan Mertense anlatırsın sen bunu. :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir