12 Nisan 2024 Cuma

Mağduriyeti arıyorum da, hala bulamadım


Olympiakos maçına 2 saat kala neden ceza açıklandı diye isyan ediliyor. Ceza değil, ödüldü o. Ödüle isyan edilmez ama Fenerbahçe buradan da mağduriyet çıkarmayı başardı. Ceza dediğiniz, Schalke 04 maçı öncesi Fatih Terim için açıklanan cezadır. Ne bekliyordu Fenerbahçeliler, Süper Kupa maçının iptali ve tekrarının gerekliliğini mi? 3-0 hükmen mağlup olacaktın zaten. Para cezası mı çok geldi? Ne Süper Kupa'dan, ne de Türkiye Kupası'ndan men edildin. Beklemiyorduk da, ligde de puan cezası falan almadın. Mağduriyeti arıyorum da, hala bulamadım.

İsmail Kartal da çıkmış maç sonu "3 günde 1 maç yapıyoruz" diyor. Son 1 ayda oynadıkları 2. maçtı. Hangi 3 günde 1? Galatasaray'ın karşısına çıkamadın? Ertelemeyle alakalı bir mağduriyet aradım da bulamadım. Olympiakos, 3 günde 1 maç oynayan takım. Ya da diğerleri. Yaşadığın sakatlıklar tamamen senin idman metotların ve sağlık heyetin ile alakalı. 3 günde 1 maça çıkmıyorsun. Erteleme dedin, maç ritmini de kaybettin. Bu da eksi yazıyor ama başında teknik direktör olana. Fenerbahçe tamamen kadro kalitesi ve derinliğiyle ayakta kalmakta.

Gelelim Galatasaray'a. Süper Kupa resmen bizlerin oldu. Okan Buruk'un Galatasaray'ın başında 2. kupası ve anasının ak sütü gibi de helal. Öyle bir psikolojik üstünlük kurdu ki, ezeli rakibi karşısına çıkamıyor. Sebebi de eksikleri bu arada, verdikleri sakatlar. Sahada kupayı kaybedecekleri için, sahaya çıkmayarak bir "mağduriyet" yaratmak istediler ama aklı selim hareket eden herkes bunu yemedi. Diğer cephede alıcısı var maalesef. Alıcısı olduğu için de bunu satmaya devam ediyorlar. Olympiakos'un ilk yarıda presi öyle çağrışımlar yaptı ki, Galatasaray'ın evine nasıl geleceklerini merak ediyorum.

Okan Buruk'un kusursuz bir derbi karnesi var. Galatasaray'ın geçmiş yıllarda kanayan yaralarından biri buydu. Psikolojik üstünlüğü kaybetmeye başlamıştık ve derbilerde zorlanıyorduk. Okan Buruk dönemi 1 tane Beşiktaş deplasmanı mağlubiyeti var, onun dışında alınan sonuçlar istediğimiz gibi. Rakibin karşına çıkamıyor işte, sağladığı üstünlük bu. Alanyaspor zor deplasman, sonrası Fenerbahçe maçına kadar olabildiğince açık.

8 yorum:

  1. alanyaspor maçında erken bir skor üstünlüğü ve sağlanabilirse maçı hiç rolantiye almadan ciddi bir presle 90dakikayı tamamlamalıyız..tek farklı galipken rakibin üstümüze gelmesine ve şans bulmasına müsade etmemeliyiz..fenerse bence olimpiakosu eler..çünkü yunan takimı bence kalite olarak trabzon veya beşiktaşın gerisinde..çok basit hatalarla goller yediler..karagümrüğü ancak fred ve batshuayinin yardımıyla yenebilirler..dzeko,tadic ve symanski maç ritmini kaybetmiş gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zor maçları genelde görece kolay geçiyoruz. Umarım yine böyle olur.

      Sil
  2. Rakip dürüst ve ahlaklı olmayınca yarışın hiçbir tadı olmuyor işleri güçleri bel altı vurmak.
    3 günde bir maç yapıyoruz söylemi de çok komikti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim en büyük şanssızlığımız işte :) Normalde rekabetler seni yukarı taşır, bizi aşağı çekiyor.

      Sil
  3. Ismail kartal salya sümük ağlayan biri hep sezon sonuna kalmadan şampiyon belli olur önümüzdeki 3 haftada puan makası iyice açılacak

    YanıtlaSil
  4. Eski arabesk Türk filmlerindeki ana karakterler gibi sürekli mağduru oynayan bir Fenerbahçe var. Taraftarı da alıştırmışlar ve gözlerini boyamışlar. Sezon başından şimdiye kadar bedava kaç puan aldıkları ortada.Utanmasalar ligi oynatmayın kupayı bize verin diyecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an farkın en az 10 puan olması gerekiyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir