14 Nisan 2024 Pazar

Luis Alberto & Galatasaray, ihtimal var mı diye düşünüyor insan


Galatasaray'ın 1 tane iddialı, biraz yaş haddi ve maliyeti olan hamle yapma imkanı varsa, bu hakkı "10 numaradan" yana kullanması gerektiğini düşünüyorum. Etiket karşıtlığım devam etmekte, bu ayrı konu. Sağlık sorunu olmayan, defosu az ve katkı alacağını bildiğiniz yıldız isme elbette kapı açık. Tüm transferleri bu şekilde yapmayacaksınız tabi, sadece 1 haktan bahsediyorum. Luis Alberto, sezon sonunda Lazio'dan ayrılacağını açıklayınca, ihtimal var mı diye düşünüyor insan.

Luis Alberto, uzun süredir ağırlıklı olarak 8 numarada oynuyor. 8 - 10 diyelim onun için. Galatasaray bu transferi gerçekleştirse, forvetin arkasında kullanır diye düşünüyorum. Mertens orada bir tarz oluşturdu ve Galatasaray'ın oyununun devamı adına da aynı tarz üzerinden devam etmeliyiz. Forvet arkası profillerine bakınca, yeteneğin yanında, ön alanda çalışkanlık, pres katkısı gibi unsurlar da ön plana çıkacak.

Luis Alberto, üst düzey tekniği ve oyun aklının yanında, çalışkan da bir orta saha. Pres oyununa katkı sağlar, oyunun savunma tarafına da eğilmeye çalışır. Asıl mahareti ise elbette hücum. Teknik, pas becerisi, vizyonu gibi konularda üst düzey. Galatasaray'ın hücum kalitesini daha da arttırır. Hem 8, hem 10 gibi kullanabilmek de elini rahatlatır. Uzun yıllardır Lazio formasını giyiyor ve hemen hemen her sezonunda 10 gol 10 asist bandında.

Rafa Silva ismi de geçerken, o daha farklı bir profil. Kanat özelliği de olan, tam bir forvet arkası. Mertens'in direkt muadili diyelim. Çok hareketli, hızlı, gole yakın. Luis Alberto ise biraz daha 8 numara, yine tabelası güçlü ama işin organizasyon tarafında etkili. Her 2 isim aynı anda da transfer olabilir, bu yapı onu kaldırır. Pres oyununa yatkınlar çünkü. Yine de 8 için dripling özelliği üst düzey, atletik bir orta saha düşündüğümden, iddialı hamle tarafını 10 numaradan daha düşündüm.

Zor hamle. Lazio'dan ayrılacağı öğrenildiği an eminim ki bir sürü talibi çıkacak. Bu tarz futbolcular, Arap diyarına gitmeyi severler. Yaş 31, tam da zamanı. Hem para kazanayım, hem Avrupa'da kalayım derse görüntü değişir. İmkansız değil ama zor. Avrupa'dan da iddialı talipleri olur. Üst düzey bir 8 - 10 numaradan bahsediyoruz. Sözleşmesinin bitiyor olması güzel de, ipler futbolcudayken de böyle bir futbolcuyu transfer etmek kolay değil.

6 yorum:

  1. Rafa silva ile kıyaslanamaz ama daha az maliyetli ve aynı katkıyı alabileceğimiz bir oyuncu ama çevresi hareketli genç oyuncular ile donatılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz transfer için tek hak var, o da 10 numara. Çevresi konusunda ben de aynı düşünüyorum.

      Sil
    2. 8 de kullanabilirsin bu adamı o çalışkanlık ve defansif özellikleri var. Hakan Çalhanoğlu önliberoyla geçti yanında Torreira ile bunu 8 yap öne Rafa Silva. Ondan sonra sadece yaslan maçını seyret. Aşırı zor hamle ama Luiz Alberto 2 seneyi aşkın süredir birtakım sorunlar yaşıyor. Tam bizim aradığımız tedavi edilmesi gereken defolar. Aidiyeti de sorgulanamaz bir oyuncu.

      Sil
    3. Sorun kısmını bilmiyorum. Kimseyi mental anlamda yukarı çekmeye çalışmayalım artık :( Ama forma istikrarı hep var.

      Sil
  2. Tam Arapların alacağı tarz oyuncu gibi geldi bana da birkaç sene de ömürlük parasını kazanmaya bakar orada.
    Takıma katkı açısından bakarsak Torreira Demirbay ikilisinden oluşan orta sahayı zenginleştirip elimizi güçlendirir orada. Ayrıca olası bir Torreira ayrılığında elimizi güçlendirir. Ama bize kalmaz gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da tercih edebilir, şaşırmam. Galatasaray'ın opsiyonlarından biri olmasını çok isterim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir