9 Mayıs 2024 Perşembe

Erden Timur, transfer konusunda eleştiri alırken, atlanan bir nokta var


Erden Timur, transfer konusunda eleştiri alırken, atlanan bir nokta var. Genç, bonservisli, geri dönüşü olacak isimleri almayı bizler görürken, onun görmemesi imkansız. "Limit" diye bir problem vardı. Bu da sizin bonservis ödemenize engeldi. Bu yüzden de "etiket" diye nitelendireceğimiz, daha iddialı ama bonservisi olmayan ya da kiralık gelecek isimlere yöneldik. Tam limit açıldı, Davinson Sanchez geldi işte. Limit derdi olmasa, bu tarz birçok transferi izlerdik. Bu yaz döneminde izleyeceğimiz gibi.

Zaha için ise "transferi sırasında" konuştuklarımızı hatırlayın. Bu transfer ihtimal olduğunda kimse hayır demiyordu. Bugün ise performansı istediğimiz ölçüde olmadığı için "hayal kırıklığı" diyoruz. Transfer işi böyledir. Bazen de olmaz. Olmaması demek, o futbolcudan zarar edeceğin anlamına gelmiyor. Zaha da, Premier Lig piyasası açısından değerli ve talep edilen bir futbolcu. Galatasaray'a gelme sebebi Şampiyonlar Ligi ve kupa kazanmaktı. Her 2'sini de yaşadı.

Galatasaray'da işlerin onun adına iyi gitmediği bir gerçek. Kerem Aktürkoğlu'yla birlikte formayı Barış Alper Yılmaz'a kaptırdılar. Kerem Aktürkoğlu bu süreçten kenardan gelebilirken, Zaha ısınmaya dahi gönderilmiyor. Sezon genelinde şans bulamadı diye bir şey yok. İyi oynadığı zamanlar var bu arada. Fena olmayacak tabelası, Ankaragücü ve Trabzonspor gibi sana kazandırdığı maçlar da oldu. Genel performansa bakınca işler istenilen gibi gitmedi.

Ziyech'in vitesi açabildiği ortamda, Zaha oralı dahi olmadı. Forma isteğini anlıyorum da, senin de bir şeyler vermen gerekiyor. Kimyası tutmadı bu takımla. Aidiyet göstermiyor, yüzü düşük, isteği yok gibi. Formayı tam anlamıyla kaptırınca da soğuma doğal tabi. Ayrılmamak için sorun çıkaracağını asla düşünmüyorum. Dediğim gibi, Premier Lig'de ciddi piyasa sahibi ve West Ham'la da görüşmelere başladığı söyleniyor.

En az 3-4 milyon avro'luk bonservis demek bu da. Zaha'nın maaşından çıkmak demek, ciddi anlamda nefes aldırır. O boşluğu 2 iddialı hamleyle doldurabiliyorsunuz. Bonservis gelirinin de mutlaka gideceği yer olur. İyi bir pazarlıkla daha fazlasını dahi kazanırsın. Orada da yine Erden Timur gerekiyor. Galatasaray yönetimi Boey için 18 milyon avro'lara tamamken, onun bireysel çabasıyla iş 30 milyon avro'lara döndü. Bu takıma futbol aklı şart. O akıl da fazlasıyla Erden Timur'da mevcut.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

12 yorum:

  1. west ham,eski takımı palace veya bu sene premier lige çıkacak bir takıma,işte leicester,ipswich filan..takastan oyuncu+5milyona bile satılabilir zaha..çünkü ingilterede çok iyi tanınan,istenen ve piyasası olan flaş bir oyuncu..şöyle diyeyim premierde son ondaki her takımın birinci tercihi olur kanat forvet transferinde.hele bu alınacak takasla akınacak oyuncu 25yaş altı atletik siyahi bir sağ bek veya 6-8 numara olursa,on numara olur..bir taşla bir kaç kuş vurulabilir..kuş avcısı erden timur göreve..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok takım isteyecek işte oradan, güzel pazarlıkla da iyi rakam kazanırsın.

      Sil
  2. bizim 3-4 m€'muz , premier lig takımlarının 300-400 bin€'su gibi. ona göre fiyat biçilmeli. iyi bi pazarlıkla 10m€ bandı zorlanabilir. ki bu bu bile onlar için çerez parası. ayrıca zaha orada kendini ispatlamış ve rağbet gören bi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlanabilir, yeter ki dirayetli bir pazarlık gelsin..

      Sil
  3. Erden Timur Zahanın 1 yıl aldığı maaşı, imza parasını, yediği yemeği hepsini hesaplar bonservisi ona göre hesaplar o parayı alır. 3-4 milyona bırakacağına Araplara satarsın 10 milyondan kapı açılır.

    YanıtlaSil
  4. Her transfer tutmayabiliyor.Zaha piyasası olan birisi. Elden kolay çıkar. Oliveria sıkıntılı. Uzun süreli kontratı var ve yüksek ücret alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferi gerçekleşirken kimse niye demedi? Herkes mutluydu.

      Sil
    2. Oliveira hala kötü oyuncu değil. Kerem Demirbay nasıl ki sisteme ayak uydurdu yükselişe geçti. Oliveira da yapabilirdi hocanın ilk planı da Oliveira idi.

      Sil
    3. Temposu artık yetersiz.

      Sil
  5. Vaktiyle boğuştuğumuz FFP kuralları gibi, şimdi de TFF limitleriyle uğraşıyoruz, ikisi de deli saçması kurallar. İleride para kazanabileceğin Nelsson'a 7 bonservis veremezken, kariyerinin son imzasını atacak Falcao, Zaha gibi oyunculara bu parayı maaş diye verebiliyorsun, ekonomin böyle mi düzelecek? Neyse ki Zaha'dan maddi dönüş alabileceğiz gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon limit problemi olmayacak, avantaj var. Doğru yönetilmeli süreç..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir