20 Mayıs 2024 Pazartesi

Fenerbahçe karşısında en kötü ihtimalle kaybetmemen için daha ne olmalıydı?


Fenerbahçe karşısında en kötü ihtimalle kaybetmemen için daha ne olmalıydı? Maçın 0-0 ilerlediği esnada, Livakovic topu çok ağır oyuna sokuyordu. Rakip de 0-0'a razıydı, en azından kekremsi bir tat bırakalım odağındaydılar. Duran top ya da x faktörle 1 tane atabilirsek ne ala dediler ve attılar. Koskoca maç varlık gösteremedin. Rakibin 10 kişi kalırken 21. dakikaydı. Koca maçı 1 kişi fazla oynayıp, mücadele anlamında dahi varlık gösterememeyi nasıl açıklayacaksın?

6 puan farkla öndesin, rakibin umudu bile yok. Son 2 sezona bakınca da, tüm derbileri olabildiğince rahat ve stressiz oynamışsın. Mert Hakan Yandaş, koca Galatasaray camiasına mı bedel? Kapıldık gerilimine ve orada kaldık. Salın, ilgilenmeyin, kendi işinize bakın. Tek çareleri bu, kaostan üretmek istediler ve istediklerini de aldılar. Bu gerilim futbol oynayamamana mı sebep? Hücum noktasında en iyi rakamlar sendeyken, bu maçta isabetli şutun yok.

Hoca da sınıfta kaldı. Nerede derbilerin kahramanı, her zaman farklı bir dokunuşu olan Okan Hoca? Felaket bir ilk yarı oynadın, 2. yarıya girerken tek hamlen yok. 0-0'ı mı oynuyoruz, galibiyet mi hedefliyoruz? Hocanın ne düşündüğüne yönelik bir şey anlamadım. Berkan Kutlu merkeze, Barış Alper Yılmaz sol beke, Abdülkerim Bardakcı da geriden pasla çıkabilmek için stopere geçebilirdi. Merkeze de, hücuma da dokunmuş olurdun. 70. dakikaya kadar bekledin.

Tam 0-0'a yönelik hamle yapacakken, golü yemiş oldun. Haliyle de oyundan çıkacak isimler değişti, görüntü bir anda çorbaya döndü. Kontrolü tamamen kaybettik. Kim nereye geçti, nerede oynamadı anlamadım bir noktada. Üstünlüğü de rakibe verdin zaten, 10 kişi rakip, alanı da bulunca etkili oldu. Sen de geriye koşmakla kaldın. Koca maç 1 tane organize atağın yok? Rakip ceza sahası etrafında üst üste 3 tane başarılı pas sayamadım.

Icardi topla buluşmadı, topla buluşmak adına da bir şey yapmadı. Mertens maçın başında yediği sarı kartta kaldı. Barış Alper Yılmaz aynı şekilde Osayi karşısında sindi. Ziyech, her topu istisnasız ezdi. Kerem Demirbay maçı 10'a 10 oynatan isim. Torreira bir noktada oyunu organize eden, orta kesen, hücumu sürüklemeye çalışan isimdi. Rakip 10 kişi, kendi sahandasın ve bu maçları 2 yıldır istisnasız üstün oynuyorsun. Rakibe tonla argüman verip, türlü skandallar izliyorsun.

32 yorum:

  1. Fizik güç farkı vardı. Icardi, Hakim, KeremD hiç fizik güç koyamadı. Geçen sene Serio'nun yaşadığı düşüşü bu sene KeremD yaşıyor. Tek orta saha alternatifi Berkan, onun da top kullanma becerisine güvenemedi hoca sanırım.

    Sağ bekte de Kaan pozisyon bilgisi ile işin savunma tarafını idare ediyor ama hücuma destek veremiyor, Hakim biraz da bu nedenle aksadı. Ama Kaan'in da bildiğimiz sakatlık sorunu var, zaten fedakarca oynuyor.

    Kısacası bu kadar fiziksel zaaf bir araya gelince bir türlü hakimiyeti kuramadık.

    Son maçta bu sorunlari son bir gayretle aşıp şampiyonluğu vermeyiz diyorum. Ama yeni sezonda bu pozisyonlara güçlü, dinamik alternatifler bulmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'e 10'a rağmen o fark vardı hem de. Bunu kabullenmek mümkün değil.

      Sil
  2. Burak bey ben Okan hoca tarafındayım. Bu bir kaza. Ne yazık ki Okan hoca da çok gergindi ve bildiğimiz hoca gibi davranamadı. Bizim tek yapmamız gereken haftaya şampiyon olmak ondan sonra herşey unutulur. Hatırlarsınız Johnson golü attıktan sonra Galatasaray çökecek diye açıklama yapmıştı. Bu maç tamamen fark algısıyla çıktığımız sonra gerilime kendimizi kaptırdığımız bir maç oldu. İstediklerini yapmadıkça takım daha da gerildi. Futbolda bunlar var. Tek yapmamız gereken bu hafta sizin dediğiniz bu argüman fırtınasına kendimizi kaptırmamak. Ben olsam bu hafta takımı Antalya'daki kampa alırım. ANTALYA KONYA Yakın zaten
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaza tabi, ben eleştiri kısmındayım. Bu maça özel. Devamı yaşanmayacak elbette.

      Sil
  3. dün mert hakan yandaşın yerine oyuna joshua king girdi fener uzun bir süre iki yerli oyuncuyla oynadı(çağlar ve ferdi) bu nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kural "3 yerli" değil, "8 yabanci" şeklinde imiş.

      Sil
    2. Cevap verilmiş, teşekkür ederim..

      Sil
  4. Kerem D. nasıl 70 dk oyunda kaldı aklım almadı? Müthiş formsuz ve hala 11 de.Gitsin dizide oynasın.Berkan oynasa Fenerbahçe bu üstünlüğü kuramazdı. Ortasahayı verirsen maç kazanamazsın.Geçen sezon oynanan 3-0 yendiğimiz maçlarda Berkan 11 başlamıştı.

    YanıtlaSil
  5. fb'nin 70 dk 10 kişi oynaması çok abartıldı. biz ekim ayındaki iç sahada oynadığımız bjk maçından sonra tam 7 aydır 10 kişi oynuyoruz sahada.

    YanıtlaSil
  6. Şöyle de bir gerçek var= Bu takım geçen yıla göre çok geri gitmiş. Bunu görmek gerekiyor. Geçen yılki takım feneri 10 kişi yakalasa çok fena yapardı. Biz Bayern ve Manu maçlarına bakıp aldanmışız. O maçlar vitrin maçları olduğundan herkes yüzde yüzüyle oynamış. Bu yılki puan rekorumuzu da ligimizin kalitesizliğine bağlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıla göre çok daha fazla sayıda maç oynadın, düşüş doğal.

      Sil
  7. Bu maç hakkında teknik taktik yorum yapmanın bence manası yok. Yönetimin odağı seçim, florya, Erden Timur konularına kaydı. Hoca da o dalgaya kapıldı. Herkes iş bitti havasına kapıldı. Rakibi hafif aldık küçümsedik ve maalesef çalışmadık. Bu maç bir kazadır. büyük çıkarımlar yapmanın anlamı bence yok. 99 puan toplamış bir takımdan bahsediyoruz.
    haftaya çıkıp işi bitireceğiz. Mühim olan şampiyon olmak. Fener istediği kadar kendini avutsun ve kandırsın. Aslında iyi de oldu. Ali koç bu maç sayesinde devam edecek. Kendi yalanlarına inanacaklar. Belki de İsmail Kartal bile devam edecek. Bizim de ayaklarımız biraz yere basmış oldu.
    Her açıdan hayırlı bir mağlubiyettir. Bize bedeli de korktuğumuz gibi olmaz. Canımız sıkıldı mı evet. Ama kaybedilmiş bir şey yok. Haftaya çok daha hazır motive bir takım bekliyorum.
    Önümüzdeki senenin işini sonra konuşuruz. Hazirandaki konular bunlar. 1 maçla yakıp yıkmanın manası yok.
    sakin olmak, sakin kalmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde 1 maç, orada da kaybetmemen gerekiyor. Bugüne kadar çok zor kaybettin..

      Sil
  8. hiçbir şey yapamıyorsun bare top şişir. ilk kez 90+larda top şişirdik ve karambol oldu. 10 kişi oynayan rakibine karşı bi tane bile organize atak yapamamışsın ama hâlâ bomboş pas yaparak ağır bi şekilde top çeviriyorsun ya. vur ileriye gitsin kardeşim , doldur boşalt oynamak ayıp bişey mi yani ? asıl ayıp olan eksik rakibine karşı sahada aciz kalmandır. en kötü son 10 dk kala top şişirmeliydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topa sahip olup, daha sakin kalsan yine çözümdü. Biz kontrolü kaybettik.

      Sil
  9. geçen sezondan beri istediğimiz sonucu alamadığımız maçlara bakın, hepsinde okan hocanın imzası var. tamam çok önemli işler başardı ama şu anlamsız inadından vazgeçip gerekiyorsa 30. dk'da değişiklik yapılmasını kabullenmeli ya da öğrenmeli artık neyse

    YanıtlaSil
  10. 6-7 yaşlarımdan bu yana yani 2000'den bu yana ezbere bilirim maçları, derbileri. aldığımız en ezici mağlubiyet 2006'daki 4-0'lık mağlubiyet derdim ta ki düne kadar. dün çok çok daha ağır bi mağlubiyet yaşadık. daha 1 ay öncesine kadar karşına bile çıkamayan takım, 10 kişi ile seni sahanda rezil etti, şut bile attırmadı. daha utanç verici bi derbi hayatımda görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüze bakacağız, bu maç geride kalmak zorunda.

      Sil
  11. bu saatten sonra şampiyon da olsak çok da umrumda değil çünkü adamlar istediklerini aldılar. fb tarafı sürekli mağduruz, yapı var, önümüzü kesiyorlar gibi algı yapıyorlardı ve dün akşamki maç senaryosunu isteseler onlar bile yazamazlardı, haksız bi kırmızı kart gördüler ve 10 kişiyle bizi sahadan sildiler. algıları için müthiş maç oldu, müthiş bi kılıf buldular. dünkü maçtaki argümanlar ile istedikleri aldılar ve sezonu kapamış oldular. şampiyonluk adamların umurlarında bile değildi, kaybettiklerini biliyorlardı zaten. dün akşam kendilerine harika bi hikaye buldular ve mağdur görünme amaçlarına ulaştılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru. Adamların eline malzemeyi kendi elinde verdin şimdi çıkıp açıklamalar felan boşuna

      Sil
    2. Bu saatten sonra şampiyon olsak umurumda değil diyen, Galatasaray sevmiyordur, Fenerbahçe nefreti ile ayaktadır. Oysa biz kupalarla mutlu oluruz, derbi galibiyetleriyle hayat geçirmeyiz.

      Sil
  12. Yorumlarda büyük çoğunluk bu maça kaza olarak bakmış. Tabi ki herkesin fikrine saygım var ama ben buna katılamıyorum.

    Öncelikle kaza 1 kere olur , 1 sezonda 3 kez olan şey kaza değil hatadır.

    Bu sezon 3 tane final maçına çıktık. Kopenhag , Prag ve Fenerbahçe. 3 maçta istemediğimiz şekilde sonuçlandı bu şunu gösteriyor ki okan hoca'nın final maçlarındaki taktik planlamasında veya ruh halinde bir sıkıntı var ( gerginlik ). Mesela bu normal bir derbi maçı olsaydı büyük ihtimalle rahat şekilde kazanacaktık.

    Gelelim hocanın ısrarla devam ettirdiği diğer hatasına. Hocam bir oyuncu küsecek diye 75 dakika veya gol yiyene kadar dayanmak zorunda değilsin. 1 maç değil 10 maç değil 50 maç değil ..Yani sürekli aynı hatayı tekrarlamaya devam ediyorsun.

    "Dur biraz bekleyeyim düzelir , dur 10 dk daha oynasın düzelir , tamam ya 2. yarı düzelecek inşallah , dur 60.dakikaya kadar düzelecek , az daha devam etsin 75'e kadar düzelecek diye diye ısrarla kötü olduğunu gördüğün halde o oyuncuları sahada tutuyorsun. Hayır kendine kötülük ediyorsun farkında değilsin.

    Daha geçen hafta abdülkerim'i 78 dakika izledin , bu maçta kerem'i gol olana kadar izledin. Artık bu değişiklik olayında duygusal davranma hocam.

    Ha yine değişiklik mevzusunda oyuncu çağırılıyor 10 dk hazırlanıyor..10 dk da bişiler anlatılıyor. Ligde ben bizden başka bir takım görmedim değişiklik işi bu kadar uzun süren.

    Bir diğer noktada Burak kardeşimin de arada belirttiği üzere yani maçın bitmesine daha 15-20 dk varken geri düştüğünde panik içinde orta saha ve defansı boşaltıp doldur boşalt yapacam diye forvet almak zorunda değilsin.

    1-0 geriye düştün sahada pas yapacak , orta yapacak , şut pozisyonu yaratacak 2 topçun var ikisini de alıyorsun oyundan ziyech ve mertens. Tamam ziyech kötü olabilir , ferdi karşısında ezilmiş olabilir e o zaman ortaya çek hocam, kaan ayhan tarafında yükleniyorlar , e tamam çek barış alper'i sağ bek'e sol ön tarafa zaha'yı at.. Yani oyun içinde hiç bir taktik değişiklik deneme yapmadan son 15 dakika kala zaten maçı kaybettiğini kabullenmiş oldun.

    İşte buda yukarıda bahsettiğim final maçı taktik planlamada hatalar ve gerginlik , panik durumu kaynaklı bence.

    Yoksa hoca normal maçlarda maç içerisinde bir çok kez oyuncuların pozisyonlarını değiştirip taktik müdahalelerde bulunuyordu.

    Neyse olan oldu artık geriye bakmaya gerek yok.

    Bu yüzden okan hocanın kesinlikle aman beraberliğe oynayayım diye çıkmaması lazım sahaya çünkü o işi beceremiyoruz arkadaş. Fatih terim zamanında da beceremiyorduk şimdi de beceremiyoruz. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız. Hurra saldırmayıp sakin kalarak tempoyu fazla yükseltmeden oynamamız gerekli.

    Bu arada umarım takıma 3 gün izin vermek gibi bir hata yapmazsın hocam.

    Yönetim hakkında bir şey demek istemiyorum Bence kesin kazanacakları bir seçimi dün itibariyle başa baş bir hale getirdiler. Benim için kimin başkan olduğunun önemi yok , isimler önemsiz Galatasaray'ın hakkını layığı ile savunacak kişi simitçi olsa farketmez o gelsin ,sadece para ile olmuyor bu işler görüyoruz.

    Eğer okan hoca kalırsa ( 2 hafta önce medya ya düşen italya'dan teklifler var mevzusu da kafasını karıştırmış olabilir ) yeni başkan kim olursa olsun şu adamın istediği mevkilere transfer yapsın. Kafasına göre değil , okan hocam ne istiyorsun bu bu bu tamam aldık bitti gitti.

    Hoca zırt pırt sol bek, sağ bek vs. yaratmak zorunda değil.

    İnşallah konya maçını kazasız geçip sezonu güzel kapatacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu konuda uzun uzun yazmıştım. Prag maçı, 282 tane eksik, sol bekin dahi yok. Kopenhag deplasmanı zor, kolay değil. Fenerbahçe maçı da bir final değil, şampiyon yapmadı rakibini. Dar açıdan Okan Hoca eleştirileri. Yarın seni yönetecek, bu kalitede hoca bulamazsın.

      Sil
  13. biraz da icardi mi konuşsak acaba ? yaşadığı sakatlıktan dolayı formdan düşmesi başka bişey ama aldığı kilolardan dolayı gözlerinin görülemeyecek kadar küçülmesi bambaşka bişey. ayrıca 6 aydan fazla oldu, bacağı kopsa toparlaması lazım. seneye kamp filan diyerek de kendimizi kandırmayalım. futbol icardi'yi bırakmış. gol kralı olması aldatmasın. açın bakın bu sezonki gollerine , 3-0'ken 4-0 yapmış son dk'larda farkı açan bomboş goller hep. kritik golü 1 yada 2'dir. seneye bu takıma sörloth tarzı hem golcü hem de güçlü agresif bi 9 no lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk sonrasına saklıyorum bu eleştirileri. Konuşacağız mutlaka.

      Sil
    2. Eleştiriyorum ayağına iftira atmak budur işte. Icardi içerideki TS-BJK maçlarını 2şer golle tek başına aldı. Manu ve Prag maçlarında son dakikalarda 2-2'den 3-2ye getiren golleri attı. Birkaç hafta önce Hatayspor maçını tek golle aldı. Kasımpaşa maçını 2 gol 1 asistle çevirdi. Molde cehenneminden 1 gol 1 asistle bizi çıkardı, say say bitmiyor. Kilosunu eleştir ama 2 sezondur her kritik anda sahnede olan adama kritik golü yok demeye utanır insan.

      Sil
    3. Icardi'nin kritik anlardaki katkısı asla eleştirilemez. Adamın varlık amacı bu.

      Sil
  14. Üstteki yoruma ithafen yazıyorum; İcardi'den Aleksandr Sörloth'a geçmek bu takıma çağ atlatır. 10 kişi oynamayı artık öğrenilmiş çaresizlik gibi gören takım Sörloth ile 12 kişi gibi oynar yani öyle bi oyuncu. Ama tabi onu transfer etmek imkansız, la liga gol kralı, daha dün Real Madrid'e 4 tane attı. Tranfseri mümkün değil, arkadaş da zaten o tarz bi oyuncu demis

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir