19 Mayıs 2024 Pazar

Galatasaray 0-1 Fenerbahçe, gerilirsen kaybedersin


Fenerbahçe'nin bu maçta tek şansı "gerilimdi". O gerilimi sahaya ayak bastıkları ilk anda yarattılar ve istediklerini aldılar. Yadırgamıyorum, bence doğru plan. 6 puan önde olan sensin ve kendi sahanda berabere kalmak dahi seni şampiyon yapacak. O gerilime takıldın ve 24. dakikada 10 kişi kalmış takıma karşı isabetli şutun yok. Ne olursa olsun, rakibin Fenerbahçe ve bu bir derbi maçı. Deplasmanları da iyi oynuyorlar. 10 kişi kaldıktan sonra da topu tamamen sana bırakıp, hataların üzerine ilerlediler. 

Fred tek başına tüm orta sahayı, hatta sahayı sürükledi. Djiku'yu da kaybetti bir de bu takım. Tek başına, Torreira / Kerem Demirbay'lı hattını bitirdi. Yetmedi, dakikalar geçtikçe risk almaya da devam ettiler. Fred buna rağmen sürüklemeye devam etti. Atletik özelliği üst düzey, topla çıkabilecek bir 8'inin olmamasının handikabı işte. Buna rağmen top sende ve organize olabilmeliydin. Ne kazanmaya oynadık, ne de 0-0'a. Ne oynadığımızı gerçekten anlamadım.

İlk yarı çöpe gitti, 2. yarı da aynı şekilde. En azından sakin ol diyeceğim, bu da yok. Tecrübeli isimlerin de ayakları titriyor. Bir süredir de Mertens / Barış Alper Yılmaz üzerinden ilerlerken, bugün onlar da yoktu. Kim sorumluluk alacak? Kenardan yaptığın tüm hamlelerle iş daha da çorba halini aldı. Baskı kurabildin mi? Tam aksine, rakibin senin üzerinde etkisi arttı. Her topu rakibe verdin. Icardi kaç kez topla buluştu ya da topla buluşmak için bir çabası var mıydı?

Şu iyiydi diye bir şey yok, herkes kötüydü. Fenerbahçe de bu maçı hak ederek kazandı. Mücadeleleri üst düzeydi, iyi kapandılar ve en önemlisi de gerilimi iyi yönettiler. Sahada futbolcular değil, tribünlerine kadar biz bu mağlubiyeti hak ettik. Herkesin kafasında "fark algısı" var. Derbi sonuçta, beraberlik sana yetiyordu. Senin amacın şampiyon olmaktı. Belki yine olacaksın da, rakibe türlü argüman sundun. Kaybedecekleri şampiyonluğun kılıfını hazırladılar.

Kırıcı bir mağlubiyet. Konyaspor karşısında da galibiyet cepte değil. Senin işi burada bitirmen, en azından berabere kalabilmen gerekiyordu. 10 kişi rakibe karşı, sanki 7-8 kişiyle sahadaymış gibi bir mücadele. Gerilime ne gerek var, sakin kal. Topu tut, daha sağlıklı oyna. Kağıt üzerinde rakibe her noktada daha üstünken, tek bir anda dahi o üstünlüğü yaşayamadık. Okan Buruk adına 2 yılın en kötü futbolu. Kayıp ona da yazar.

33 yorum:

  1. Yenil kızan şefefsizdir. Münih maçında yenildiğin gibi yenil ama. Takım ortaya karakter koyamadı. Karakteri bırak varlık gösteremedi. Kendi evinde kaleyi bulan şutun yok. Taraftar desen maç soğusun diye elinden geleni yaptı. Rezil değişiklikler her zamanki gibi rezil değişiklikler ama sadece bu maç özelinde değil. Ziyech Kerem Demirbay ikinci yarıyı görmemeliydi. Bunlar süper kupa maçına çıksa o maçı alırmış. Rehavet değil bu beraberliğe oynadık kaybettik. Sanchez Nelson oynayacaksa Nelson sol stoper oynamalıdır. Zaha oyuna girdi leş atıyor. Tete sana ne verdi ki bugüne dek. Barışı sağ bek yapmana kadar Aurier al oyuna Barış sağ önde kalsın. Hep dediğimiz gibi hoca bireysel yeteneklerle bugünlere geldi. Sahada iyi oyun oymadık dediğimiz maç kaç tane var. Hep sonuca gittik bir şekilde vardık sonuca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olduk kafasıyla maça çıkarsan, sonun böyle olur işte.

      Sil
    2. inanılmaz. goller kaçırıp pis bir yenilgi alırsın mesela. alakası yok. "hiçbir şey" yapamadık. evimizde. 10 kişiye karşı. ismail irfan can gibi eksikleri olan rakibe karşı. 1 puan yeterken "hiçbir şey"
      son yılların en büyük hayal kırıklığı.

      Sil
    3. Yapacak bir şey yok :(

      Sil
  2. Hafta içi 2 gün izin yaparsan ve en yakın rakibini ciddiye almazsan mağlup olursun. Kötü oynamadık rezil oynadık. Oyuncular da Okan Hoca'da hiç hazırlanmamış. Bu arada Ziyech ve Mertens gibi oyuncular ile aynı anda oynarsan büyük maçlarda sorun yaşaman muhtemeldi ve bunu da gördük.Rakip zorlu oldukça defoları ortaya çıkıyor. Şampiyon olamazsak bu kadar üzülmezdim.Yenilmek bir yana oyun rezaletti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıldır oynanan en kötü futbol bu. Şampiyonluk kafalarda ilan edilmiş ama hezimet oldu.

      Sil
  3. Ah burak hocam senin yazına yorum yapmıştım= Fenerli oyuncuların ekstra motive olmasına sebep olacak bir tuzakla karşı karşıyayız demiştim. Maalesef haklı çıktım. Hem Okan hoca hem de taraftarlara acı bir ders oldu. Okan hoca önümüzdeki yıllarda dünya çapında bir teknik adam olacaksa eğer bugünkü maç önü ortamdan dersler çıkarmalı, benzer tuzaklara bir daha düşmemeli. Tabi taraftarlar da iş bitmeden havaya girmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ne kadar motive olurlarsa olsunlar, 21. dakikada 10 kişi kaldı bu takım. Sen ne yaptın?

      Sil
  4. Böyle kazalar olabilir, utanç da yaşanabilir ama nihayetinde en önemli olan şampiyon olmak. Rekor üstüne rekor kiran, güzel futbol oynatan bir hocayı tek maçla silmek şımarıklık olur. Bu maçtan ders alıp kupamızı alacağız, olamazsak karşıdaki haksiz güruh istediğini alacak. Birkaç gün üzüleceğiz, sonra yolumuza bakacağız. Sonuçta şampiyonlar hatırlanır, derbi kazananlar değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazalar olur da, böylesine utanç verici bir görüntü oluşturulmaz.

      Sil
  5. Mhy pesine takılan kit akıllı taraftara da selam olsun

    YanıtlaSil
  6. Okan hocaya yazar 70 dakika kerem demirbayı inatla sahada tuttu inşallah son dakika kazaya kurban gitmeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 70'de golü yiyince de tüm kontrolü kaybetti ve üstünlüğü de 1-0 önde olan rakibe verdi.

      Sil
  7. Bence şu yazılı olmayan bir kural artık. Fb maçlarına ne zaman acaba fark atar mıyız diye çıksak hata kaza bir golle 1 0 yeniliyoruz. Bakınız UEFA şampiyonu olduğumuz senedeki maç. Fb bizi kötü yakaladığında bir şekilde sonuca gidiyor ama biz fark atar mıyız acaba dediğimiz maçlardan golü de erken bulamadığımızdan bir şekilde strese girerek maçı veriyoruz. Yoksa haftalardır bütün rakiplerini hallaç pamuğu gibi atan özellikle barış Alper yılmazın bu kadar kötü oynamasını başka bir açıklaması olamaz. Bir haftada fizik olarak düşecek değil. Son iki konu bir yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Demirbaş ziyech mertens ve bu fizik gücündeki icardi iyi takımlar için yumuşak kalıyor. İkincisi hasbelkader freni alabilmiş olsaymışız sadece Türkiye değil Avrupa'daki bir kupa daha kaldırırmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başında söyledim. Fark falan bu işleri geçeceğiz, sana 1-0 yetiyor. Sonrasına maç içinde bakarsın. Bakmadın, sonun bu oldu.

      Sil
  8. Florya, Kemerburgaz, Seçim, Başkanlık sözü ile 2 haftadır takımın odağını gündemini şaşırtanlar her kimse onlara kızmak lazım Ne topçuların ne de hocanın kabahatı yok. Sanki sezon bitmiş de formalite maçına çıkıyormuşuz havası yaratıldı. Hafta içi çok şartmış gibi Kemerburgaz'da açılış törenleri yapıldı. Okan Hoca oraya giti vs. Erden Tİmur gidecek mi kalacak mı konusu 1 aydır var. E bu kadar şeyin arasında herkes maalesef salmış. Rakibini bu kadar hafife alırsan olacağı da budur işte.
    Haftaya Konya'yı yenip şampiyon olacağız. Buna kimsenin şüphesi olmasın. ama ağzımızda acı bir tat kaldı orası kesin.
    Bu maç için de Okan Hoca maalesef uzunca bir süredir yapmadığı hataları yaptı. Yine gol yiyene kadar oyuna müdahele etmekte gecikti. Oysa ki sahada yürüyen ve çok kötü oynayan oyuncular vardı. 2. yarıya da iyi başlamamıştık. Devrede Berkan, Kerem takviyeleri bence takıma biraz canlılık getirir en azından orta sahadaki Fred üstünlüğünü kırardı. 10 kişi dahi kaleye gidemedik.
    Neyse olan oldu. Allah'tan hala bir şansımız daha var. 1 hafta sıkı çalışığ bu sefer lafta değil hakkaten odaklanırız. Bu seçim muhabbeti de allah rızası için bitsin!!! Aksi durumda ne başkan kalır ne florya ne kemerburgaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 21. dakikada 10 kişi kalmış takıma karşı varlığı olmayan takımın da, hocanın da kabahati çok büyük.

      Sil
  9. Yönetim yok bu takımda bu seçimde defolup gitmeliler. Tek bir tanesi bile koltukta yeri yok.

    YanıtlaSil
  10. Ali bey diye hitap ediyor bu Galatasaray başkanı olamaz. Kaldıramıyor o koltuğu. Abdülrahim Albayrak bile bundan daha iyi başkan olurdu. Burak Elmas bile bunun fersah fersah üstünde bir başkandı.

    YanıtlaSil
  11. Fatih Terim sportif direktör olmalıdır bu takımda. Fatih Terim Başkan olmalıdır bu takımda. Böyle vasfını yitirmiş insanlar değil. Artık gerçekler konuşulsun. Takımda 8 yok sağ bek yok sağ açık yok. Hala lideriz ama bu mağlubiyetin en büyük sorumlusu yönetim sonra hoca sonra oyuncular. Sahaya Vinicius Tete Eyüp Berkan Kerem Aktürkoğlu 11 ile çıksan bundan daha fazlasını alırdın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca, transferi ele alınca ne değişti ki, sportif direktör olduğunda transferde ne değişecek?

      Sil
  12. Bu maç özelinde futbol konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sanki bir seneryo yazılmış ve oynanmış. Maç bitti gs yenildi şampiyonluk için ipler hala elimizde ve şampiyon olacağız. Son iki yıldır fb yönetimi ve başkanı bu ligi çirkinleştirmekten başka birşey yapmıyor. Bakın maç sonu yaşananlara. Bakın söylenenlere. Böyle bir çirkefliğin içinde taraftar olmak zor değil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpler elinde de, tat kaçtı işte. Buna izin verdik, rakip argümanlarla kaplandı.

      Sil
    2. Futbol konuşmayacaksin da hedef saptirarak saçma sapan saha dışını mı konuşacaksın? Asıl konuşulması gereken tek şey futbol yani sahada olmayam takımın oynayamadigi şeyi konuşacaksın asıl. Seçim yönetim Florya bilmem ne futbolcuyu ilgilendiren bir şey değil bunları dert ettiklerini de sanmıyorum. Futbolcuyu ne ilgilendirir Florya arsasısinin satışı? Seçimle yönetim değişse gelen yönetim bütün sözleşmeleri mi fesh edecek paraları mı ödemeyecek? Konuşulacak tek şey olmayan futbol başka bir şey değil. Bunun sorumlusu da belli ve bunu konuşmak gerekiyor.

      Sil
    3. Kesinlikle haklısın, kendi sahanda kendi seyircinin önünde 10 kişi kalmış rakibin kalesine şutun yok ama futbol konusmayacagiz öyle mi? Bırak saha dışını o yönetimin işi, saha içine bakacaksın, kenarda ki teknik kadroya bakacaksın, maç sahada kazanılır, golü atarsın baskını kurarsın maçı alırsın. Yok Mert Hakan öyle yaptı yok Fenerbahçe yönetimi şöyle dedi bunlar işin hikaye kısmı. Sahada oynarsın yine belki yenilirsin yine belki gol atamazsın o da sorun değil top o gün seni sevmez belki ama hiç bir şey oynamadan da futbolun gerekleri adına sahaya bir şey koymadan da kalkıp secimdi yönetimdi rakip oyuncunun tavriydi diye dış etkenlere baglayamazsin. Büyük maçlar derbiler psikolojik savaştır aynı zamanda ve ne yazık ki Okan hoca bunu yönetemedi. Tek kişi ya fred le orta sahamizi ezdiler ve bu öyle barizdi ki bir teknik direktör bunu nasıl göremez diye maç boyu düşündüm. 70 e kadar hamle yapmamak hocanın alâmeti farikasi oldu artık, tam artık ders aldı 45 te oyuncu değiştiriyor diyorsun ertesi hafta yine 70 75 e kadar bekliyor. Bu hata geçen seneden beri de devam ediyor ve düzelmiyor da. Artık hata olmaktan çıktı yani bu. Hoca artık bu inadından vaz geçip ya gerçekten büyük takım teknik direktörü olacak yada sıradan bir hoca olarak kalacak.

      Sil
    4. Okan Buruk, herkesin kabul ettiği ölçüde büyük bir teknik adamdır. 2 yılda son derece de başarılıdır.. Tek maç üzerinden, sezonun tüm emeği çöp olmaz. Çöp eden, o gün konuşmadı çünkü. Bunlar tek maçlık hezeyanlar.

      Sil
  13. Yıllar öncesinin Aziz dönemleri gibi bir şampiyonluğumuzu daha gölgeleyecek bir galibiyeti kaybedecek bir şeyleri olmadığı için ilk defa korkmadan çıktılar ve aldılar. Sen seçim,erden timur,kemerburgaz,florya diye uyursan böyle olur.Konya maçı da asla garanti değil, şampiyon olamazsan tarihin akışı bütün bütüne değişir.Olursan da şapkaların öne eğilip çok şeylerin düşünülmesi lazım tete, Zaha peşinde koşarken anlaşmaya ramak kala rashica ve fred'i rakiplerine kaptırdın. Devre arası en dinamik adamını sattın yerine çöp aldın,orta saha dinamik 6-8 diye bağırdı almadın, yedek forvet diye 20 dk oynatabileceğin bi adamı almadın.Galatasaray'da hiç bir başarı cezasız kalmıyor, çok sular akacak, çok taşlar yerinden oynayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyin gölgelendiği yok, onlar kendi başarısızlıklarına kılıf bulacaklar.

      Sil
  14. Rahatsızlığım nedeniyle dün maalesef maça gidemedim çok ta üzüldüm buna, evde uzanıp keyifle maç izlerim en azından diye düşündüm ama benden daha keyifle hem de en önden izleyen Okan hoca vardı. Bir teknik adam hiç mi müdahale etmez hiç bir şey söylemez hiç mi bir hareketlenip kendinize gelin falan demez. Demedi. Demek ki oyundan çok memnun du. En güzel yerden de izliyordu tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın hataları var, kötü bir maç çıkardık. Önümüze bakacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir