17 Mayıs 2024 Cuma

Fotoğrafla ilgili bir hayalim, daha doğrusu düşüncem var


Fotoğrafla ilgili bir hayalim, daha doğrusu düşüncem var. Zaniolo için genel beklenti "ayrılığı" üzerine olsa da, takımda kalma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Özellikle de sakatlığı kaynaklı Euro 2024'te yer almayacak olmamasından ötürü. Aston Villa'da beklediğimiz etkiyi gösteremedi. Piyasa parlatma adına önündeki en büyük fırsat Euro 2024'tü. Orada da yer almayınca, futbolcunun adı ve etiketi kaynaklı bir beklenti oluşabiliyor. Orada da Galatasaray'ın beklediği bonservisi veren çıkar mı? Fiorentina diyorlar ama, bu paralara çıkacaklar mı?

En başından bu yana, Zaniolo'nun takımda kalması gerektiğine inanıyorum. Galatasaray'da geçireceği iyi bir Şampiyonlar Ligi dönemi onu yeniden en tepeye yükseltecek. Son Şampiyonlar Ligi serüvenimizde onu aradık. İstediği, sevdiği alanlar vardı çünkü, tempolu maçlar oynandı. Takımda tutalım, en azından yarım sezon da olsun burada kalmalı. Zaten Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir dönem geçirdiği an, sezonu tamamlatmamız da imkansız. Bir kanadında Barış Alper Yılmaz, bir kanadında da Zaniolo'nun olduğu kurgu benim beklentim.

Zaniolo için "ön alanda çalışkan değil" denilse de, çalışmayacak, pres yapmayacak futbolcu değil asıl. Oyununa ikna kısmı devreye girecek. Zaniolo da "pres" yapabilecek özelliğe sahip. Icardi'ye alternatif olabilme ihtimali de elini güçlendirecek. Barış Alper Yılmaz da, Zaniolo da fizik gücüyle ön planda. 2'si de alanı kullanmayı seviyor, bu da Avrupa'da bulacağın ortam. Zaniolo eğer bitirme noktasında var olmaya başlar, topla ilişkisini biraz daha düşürürse, kapanan takımlara karşı da ilaç. Müthiş bir fizik onda da var, durdurman güç.

Bu 2'liyi kullanabiliriz. Zaniolo'yu para + takas ya da yeni bir kiralamayla mundar edeceğimize biz kullanalım. Barış Alper Yılmaz da kalır umarım. Öyle teklifler alacaktır ki, hayır demesi güç olacak ama onun da kalmasını isterdim. 2 kanadında bu isimler, merkezde Ziyech. Mertens de kenarda. Bir de Yusuf Yazıcı gelse, hem forvetin arkası, hem de sağ kanadın alternatif altında. Yunus Akgün'ün kalışına da okeyim, Yusuf Yazıcı eğer olmayacaksa. Zaniolo'yu Aston Villa'da sol kanatta da izledik, çizgi üzerinde de etkili. Son dönemde bu tarz kanatlar da kullanılıyor. Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanattaki etkisi ortada.

12 yorum:

  1. Bu durumda 10 numara almaya gerek yok Mertens/Ziyech birbirini yedekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüm..

      Sil
    2. Ziyech 10 numarada olmaz bu kadroda o bağlantıyı sağlayamaz. Mertens kadar hareketli bir oyuncu lazım. Yada üst düzey bir 8

      Sil
    3. Ama bahsettiğim kurguda 8 alınacak. Mevcut kadro üzerinden düşünme.

      Sil
  2. var bir hayalimiz..öngörülerinizde büyük bir potansiyel var.seneye avrupada büyük işler yapılabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter ki hocanın dinamiklerine uygun bir kadro yapısı oluşsun.

      Sil
  3. son sakatlığı ile birlikte bence transfer ihtimali de zayıfladı. Bence de seneye bizde kalmalı ve oynamalı. Hala yaşı genç. Fiziği, tekniği, gücü ile komple topçu ama istikrara ihtiyacı var. Kanatta 2 tane yıkıcı kanatla gerçekten durdurulması zor bir takım oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmalı bence de, bu şekilde kirala kirala derken değer düşüyor. Burada güçlü bir yapı var. En az 1 sezon oynasa, yeniden adından söz ettirecek.

      Sil
  4. kerem aktürkoğlu, zaha, tete önümüzdeki sezon olmaz diye düşünüyorum. kanatlarda ziyech, yunus, zaniolo, barış dörtlüsü bizi çok rahat taşır. her türlü özellik, oyun tarzı vs mevcut olur bu rotasyonla. 4 iyi isim. yoğun fikstürde de hepsi şans bulur ve küskünlük de olmaz yani. gerçi okan hoca'nın otoritesi ile yedek kalan oyuncularda küsme gücenme vs olmuyor zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olmazlar. Kalan isimler arasından da çok iyi ve net bir kanat rotasyonu oluşur. Yazdıkların çok doğru.

      Sil
  5. Zaniolo açık alan oyuncusu. Dar alanda çok etkili değil maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar alanda etkili olması için, Barış Alper Yılmaz gibi biraz daha fiziğine odaklanmak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir