18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ocak ayı transferiyle güçlenmeyi denersiniz, geriye gitmeyi değil


Ocak ayı transferiyle güçlenmeyi denersiniz, geriye gitmeyi değil. Ligin ilk yarısına genel anlamda bakınca, Fenerbahçe adına işler iyi gitmekteydi. Ufak dokunuşlara ihtiyaçları varken, yaptıkları hamlelerle çekirdeği çatlattılar. İsmail Yüksek gibi bir kazanımları vardı, Krunic ile oradaki denge bozuldu. Krunic'i kazanayım derken, o çekirdek çatladı. Çağlar Söyüncü ya da, +3 yerli sorunun yoktu ki senin. Yarım sezonluk kiralama için milyon avro'lar harcandı ve elde var 0. Bonucci geldi, nedenine "mantıklı" çerçevede kimse cevap veremez.

Çatlayan çekirdek, bugünlerde kırıldı işte. Tüm kulvarlardan oldular. Galatasaray'ın karşısına şampiyonluk için değil, prestij adına çıkacaklar ama kafalar başka yerde. Fenerbahçe, son haftalarda puanlar kaybediyor ve reaksiyon dahi veremiyorlar. İsmail Kartal, zaten ipleri elinde tutamazken, bugünlerde iyiden iyiye yok görülüyor. Haliyle de Galatasaray karşısına bir plan dahilinde çıkabileceğini düşünmüyorum. Zaten eksikler. Bu eksikler de, takımın ezberini bütünüyle bozdu. Galatasaray karşısındaki 11'lerini ben de merak ediyorum.

Geçen gün opsiyonlarını saymıştım. O opsiyonlar içerisinde, Djiku'nun stopere kayması ve Krunic'in orta saha oynaması ağırlık kazanmış. Fenerbahçe'nin her hamlesine karşı bir panzehir var. Krunic'in orta sahada oynaması, merkezde hakimiyeti ele alamayacaklarını gösterir. Krunic ne toplu oyunda var, ne de mücadelede. Orta sahaları "helva" kıvamında olacak demektir. Galatasaray'ın bu maçta amansız bir pres ve baskısı olacak. O bahsettiğim "Berkan Kutlu" hamlesi de gelse, baskının şiddeti çok daha artacak.

Dijku, ellerindeki en iyi stoper. Becao ile de iyi tandemdi. Becao'nun yokluğu da avantaj. Çağlar Söyüncü'nün sahada olmasını tercih ederim. O da iyi durumda değil ve aşılabilir bir tandem bu. Dijku'nun topla çıkışları var da, Çağlar Söyüncü çakılı bir stoper ve geriden oyun kurarken sorun yaşayacaktır. Osayi de tam anlamıyla iyileşti diyemeyiz. Oynamaması halinde Ferdi Kadıoğlu sağ beke geçer, sol kanatta Tadic ile hatları bozulur. Oynaması halinde ise üzerinde baskı kurma gücümüz artar. Köhn / Barış Alper Yılmaz hattı da fazlasıyla yıpratıcı.

İlk maçı hatırlayın, o günlerde kötü durumda olan Ziyech karşısında Ferdi Kadıoğlu hücumu düşünemedi bile. Bugün ise Ziyech oldukça formda. Tabi o gün Boey vardı ama Kaan Ayhan da Tadic ile mücadele edebilecek bir bek. Tadic, hızıyla ön plana çıkmıyor. Kaan Ayhan'ın da zaafı hız ama savunması ön planda. Her hamlelerine karşı daha üstün tarafız. Şapkadan tavşan çıkaracak durumları da yok, söylediğim gibi çok eksikler. İrfan Can Kahvci mesela en az 12 puanı kendi çabasıyla aldı. Şapkadan tavşanı o çıkarıyordu da, yokluğunda zaten yavaşlayan hücumları iyice durmuş oldu.

2 yorum:

  1. Yüksek tempo yaparsak Fenerbahçe yanıt veremez. Olimpiyakos yaptı bunu ve başarılı oldu. İnşallah iyi bir oyun ile şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben amansız bir tempo ve baskı bekliyorum bu yüzden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir