5 Mayıs 2024 Pazar

Mertens'in oynayıp oynamayacağı çok şey ifade eder


Mertens'in oynayıp oynamayacağı çok şey ifade eder. Şu an ligin en formda ve iyi durumda olan futbolcusu. Galatasaray adına da, sezon bugün bitse MVP'si. Ön alan presi, bağlantı, hücum kalitesi. Galatasaray'da yükselttiği nokta çok ve o olmadığında yerine yazabileceğiniz bir muadil yok. Rakip kim olursa olsun, Mertens'in yokluğu sizi zorlar. Sakatlığı çok ciddi değil denilse de, Sivasspor karşısında oynaması beklenmiyordu. En azından ben bu yazıyı yazarken.

Okan Hoca, Mertens'i kullanmadığı etapta ilk olarak Kerem Aktürkoğlu'nu değerlendiriyordu. Sivasspor karşısında Mertens yoksa, bence yine Kerem Aktürkoğlu olacak. Ziyech'in forvet arkasına çekileceğini düşünmüyorum. Sağda rahat, orada oynamayı seviyor. Forvet arkasına geçerse, Mertens'in hareketliliğini sağlaması zor. Kerem Aktürkoğlu da bunu kısmen yapabilir ama en azından yapar. Icardi'ye yakın oynaması da, uyumları açısından değerli.

Icardi'ye yakın oynayan hücumcu doğal olarak gole olabildiğince yaklaşıyor. O servisi yapıyor çünkü. Bu 2'li arasında da belli bir uyum vardı. Barış Alper Yılmaz solda, Kerem Aktürkoğlu forvetin arkası, Ziyech de sağda. Mertens'in olmaması elbette o senkronu dağıtacaktır ama atılabilecek en doğru adım da bu. Zaha'yı solda beklemiyorum mesela, ya da bir Tete tercihi gelmez. Ziyech'i forvetin arkasına çekmek demek çünkü bu. Hocanın böyle hareket edeceğini düşünmüyorum.

Muslera
Kaan Nelsson Abdülkerim Köhn
Torreira Demirbay
Ziyech Mertens/Aktürkoğlu Barış
Icardi

Sivasspor'un son maçlardaki formu güçlü, kapalı ama hataya müsait savunmaları var. Galatasaray'ın da bu maçta zorlanacağını düşünmüyorum. Kilit açabilecek futbolcu sayısı çok çünkü. Mutlu bir Ziyech'in açamayacağı kapı yok. İyi de duran top kullanıyoruz. Sivassspor kapanacak ve geçiş kovalayacak. Manaj gibi bir bitiricileri, Koita gibi bize ters gelen bir hızlı kanatları var. Topun değerini bilip, mümkün olduğunca atak sonlandırmalıyız.

Sonlanmayan ataklar sana geçiş olarak geri dönüyor ve son haftalarda bu yönde çok pozisyon verdik. Adana Demirspor maçının ilk yarısı da bunun en büyük örneği. Sivasspor da buna çalışmıştır ve kovalayacak. Senin atak sonlandırman gerekiyor. Erken bulacağın gol ise maçı farka taşır. Rakibe kuracağın baskı, hatayı da beraberinde getirecek. Kazanarak devam edeceğiz, Sivasspor maçını da rahatlıkla geçeceğiz.

6 yorum:

  1. İnşallah dediğin gibi olur Burak hocam. Ben bu maçtan korkuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu maç zor.Sivas kapanan bir takım ve iyi kontra yapıyorlar. Umarım iyi oynayıp galip geliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı geçtik, rahat olacağını söylemiştim :)

      Sil
  3. Sakat hali 2 gol 1 asist dedi. Demek ki sağlam olsa dün Sivas’ın içinden geçerdi. Ek olarak Köhn hala biryerlerde bindirme yapmaya devam ediyor olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir