31 Mayıs 2024 Cuma

Kontrat #1; Michy Batshuayi


2. forvet transferi, 8 numara ya da sağ bek kadar olmasa da "olmazsa olmaz". 2. forvet sıkıntısını yaşadık çünkü. Icardi'nin sezon içinde sakatlandığı dönem oldu ve ısrarla sahada kaldı. Israrla sahada kalmasının nedenlerinden biri de, arkasında olan isme çok güvenilmemesi. Bakambu'nun iyi maçları oldu, hatta yeteri kadar da şans bulmadı ama belli ki içe tam anlamıyla sinmedi. Oysa kanat forvetti, sadece forvette şans bulması gerekmiyordu. Güzel paraya gitti.

Vinicius ise hiç olmadı. Oysa tarz anlamıyla bu ligin forvetiydi. Hareketli, fizik olarak güçlü, ön alanda çalışkan. O da birçok maçta kenardan geldi, 11 oynadığı da oldu ama hayal kırıklığıydı. Neyse ki kiralık, yeni sezonda yolları ayırma derdi yok. Galatasaray'ın 2. forvet ihtiyacı büyük ve güçlü bir alternatife ihtiyaç var. Profil biraz yüksek olabilir. Batshuayi de bana göre Galatasaray için müthiş bir alternatif.

Mourinho sonrası Fenerbahçe'de mutlaka baba bir forvet transferi gerçekleşir. Dzeko da bence takımda kalacak. Batshuayi'yi 3. forvet olarak takımda tutmazlar. Futbolcunun yıllık ücreti yüksek ve maliyetli iş. Bana sorarsanız bu sezon Dzeko'nun da önündeydi. Özellikle de son haftalarda. Yırtıcı, hareketli, ön alanda çalışkan. Bitiriciliğini de keskinleştirdi. Beşiktaş günlerinde bu özelliği eleştiriliyordu. Ağırlıklı olarak yedek olduğu sezonda, 43 maçta 24 gol 3 asisti var. Oldukça iyi rakam.

Icardi'nin varlığında Batshuayi olur mu diyenler olsa da, forvet işi yedek stoper gibi değil. Forvet, sürekli oyunun içinde ve güçlü bir alternatifin varsa da elin güçlenir. Hoca da "forvet" hamlesini daha erken gerçekleştirir. Batshayi gibi bir isim ayrıca da yeri geldiğinde, Icardi ile birlikte çift forvet ihtimalini oluşturur. Net ve garanti hamle. 2. forvet konusunda kumar oynamadan, tecrübeli ve ne alacağını bildiğin bir isme gitmek mantıklı.

Menajeri de takımlara önermeye başladı. Fenerbahçe'de devam edeceğini düşünmüyorum. 30 yaşına geldi, geride bıraktığımız sezonda iyiydi ama seviyesi de belli. 2 - 2.5 milyon avro aralığında bir yıllık ücret maliyeti olur, üstüne imza parası da alır. Forvet işinde kumar oynamamak, Icardi'nin olmadığı zamanlarda karalar bağlamamak gerekiyor. Sözleşmesi biten isimler arasında da daha iyi ve net bir alternatif göremiyorum. Tabi bunu Galatasaray açısından yorumladım.

1 yorum:

  1. Okan hoca fizikli oyunculardan özellikle verim alan bir hoca olduğuna göre bashuayi kesinlikle alınmalı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir