1 Haziran 2024 Cumartesi

Hayal kurmak yerine, gerçekçi yaklaşım gerekiyor


İlkay Gündoğan, zor bir ihtimaldi. Flick'in Barcelona'nın başına geçmesi sonrası daha da zor ihtimal. Barcelona, Flick'i takımın başına getirirken, Lewandowski / İlkay Gündoğan temeli üzerinden düşündü. Burada konu İlkay Gündoğan değil aslında. Hatırlayın zamanında Zlatan Ibrahimovic gündemini. Bir ismin peşinden tüm yaz gidildi. İlkay Gündoğan konusu imkansıza yakın bir ihtimalse, üzerinde çok fazla durmadan, "nokta atışlar" üzerinde çalışmalı.

Olur mu olmaz mı bilmiyorsun. Olsa da geç oluyor, olmazsa da gün sonunda elinde alternatif kalmıyor. Kamp dönemine transferler yetişecek şenlikleri de başladı. Biliyoruz ki yetişmeyecek. En azından 8 numara ve sağ beki kampa kadar bağlayabilmen lazım. Güçlü bir omurgan var ve sürpriz ayrılıklar olmazsa da, 11'in ihtiyaçları belli. Alternatifleri sonra kovalarsın. 8 numara ve sağ bek alternatifleri için "gerçekçi" hareket edip, bütçe ayırman ve hızlı aksiyon alman gerekiyor.

İsim vermek benim işim değil, sadece profilin altını çizebilirim. Bunu da herkes söyler. 8 numara için tempolu, oyunun 2 yönünü oynayacak, dripling özelliği üst düzey bir isim gelmeli ve bu iş için gerekirse 15 - 20 milyon avro aralığında bonservis bedelini gözden çıkartmalısın. Sana seviye atlatacak olan hamle bu çünkü. Sağ bek için de gerekirse yüksek bir bütçe ayırıp, Boey'in yerini doldurmalısın. Aslında Boey giderken bu hamle gerekirdi ama Ocak ayının o döneminde fiyatlar x3'dü. Boey de zaten x3 diyeceğimiz bir bonservisle gitti.

Orada da "Boey'i kiralasak" gibi bir düşünce ve beklenti varsa yanlış yapılır. Boey'in kiralanmasını beklemek de zaman kaybı. Orada da Kompany dönemi başladı ve Boey'in mutlaka şansı var. En azından yarım sezon da olsa bunu deneyecek. Boey'in Galatasaray'a dönmesi de bence pozitif bir gelişme değil. Bizden giden bu potansiyellerin, gittikleri yerde büyümesi daha çok işimize gelir. Sonraki satışlar adına referans olur. Bu tarz futbolcuların başarısızlığını beklemeyin.

Hayal kurmak yerine, gerçekçi yaklaşım gerekiyor. Ben de isterim İlkay Gündoğan gelsin ve farkını ortaya koysun ama çok zor iş. Zaman da kaybettirecek ve bu durum senin transferde gecikmen demek. Bonservisi bitmiş bazı futbolcular var, ayrıca yerli transferinde de erken hareket etmek lazım. Nokta atışı tarafında ise bonservis harcayıp, bir an önce elini güçlendirmen gerekiyor. Transfer dönemi yeni başladı da, geçmiş tecrübeleri düşününce de insan şimdiden bunları yazma gereği duyuyor.

4 yorum:

  1. ilkay bence bir sene daha oynar barcada ve seneye gelir..on numarayla ilgili ingiliz gazetelerinde galatasarayın sammie szmodics ile ilgilendiği yazıyor.symanskinin bayaa bi olmuşu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. 10 numara için gündem kimdir bilmiyorum. Bence öyle sükseli bir hamle olmayacak.

      Sil
  2. Ilkay gelirse 10 numara ve yerli olacak. Müthiş iş olur. Ama yeni teknik direktör İlkay 'ı bırakmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir