18 Mayıs 2024 Cumartesi

Zaha ile alakalı bir sıkıntı varsa bu mental değil, saha içiyle alakalı


Süre alamadığı için "mutsuz" olmaktan daha doğal bir şey yok. Sorun yokmuş gibi hareket etmek asıl sıkıntı. Elbette mutsuz olacak ve formayı alabilmek için çalışacaksın. Zaha konusunda Okan Hoca'nın elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Hoca eğer bir futbolcuyu kazanamıyorsa, sorunu futbolcuda aramaya başlarsınız. Çünkü şu ana kadar "sorunlu" diye adlandırılan isimleri nasıl hayata döndürdüğünü izledik. Ziyech örneği çok taze. Hesapta yoktu, umutların bittiği anda hayata döndü ve seni şampiyonluk yolunda ayakta tuttu.

Zaha'dan da bunu bekledik. Onun da sezon içinde etki ettiği anlar, kazandırdığı maçlar var. Fena da bir tabelası yok ama beklentinin gerisinde. Son haftalarda ise iyiden iyiye gözden düştü. Kulübede yer almadığı anlar dahi oldu. O anlarda da kimse "sorun çıkarmadı" diyemez. Son maçlarda kulübede mesela ama pek süre alamıyor. Sadece o değil, Kerem Aktürkoğlu da kenarda mesela. Barış Alper Yılmaz şu an sol kanatta her 2'sinden de önde. Forma adaleti bunu emrediyor ve Okan Hoca da bu doğrultuda hareket ediyor.

Zaha ile alakalı sıkıntı "saha içi". Zaha'nın beklentisi, onun etrafında şekillenecek bir takım. Oyun tarzı bize uymadı diyelim. Crystal Palace'de istediğini alıyordu ama burası Galatasaray. Zaha'nın alan bulması ya da kapalı savunmalara karşı oynaması değil mesele. Yeteneği ile her türlü engeli aşar, iş biraz daha bireysel futbolu. Takımın oyununa uyduramadık, haliyle de kesildi. Sonrasında mutsuz olması doğal. Yer yer sesler yükselebilir, o anlarda kadroda olmayabilir ama profesyonel futbolcu. Kendi de söyledi, bu bizleri sevmediği anlamına gelmez.

Zaha'nın adı büyük, onu isteyecek birçok takım yine olacak. İster Premier Lig'e gider, ister Suudi Arabistan'a. Galatasaray bu transferden iyi bir bonservis de kazanacak. Erden Timur söyledi, bonservisiyle almaya kalksan en az 20 milyon avro'ydu. Yaş ilerledi, düşüşe geçti ama yine 7-8 milyon avro'yu bulabilirsin. Bonservissiz gelen ve hayal kırıklığı olmuş bir futbolcu için de bu iyi rakamdır. Fenerbahçe derbisinde gidişata göre iş Zaha'ya da düşebilir. İhtimaller arasında onu da düşünmekte fayda var. Herkes yazıyor, bana da bu maçta imzası olacak gibi geliyor.

6 yorum:

  1. Sezon başında Zaha - Kerem A. -Tete ile oynarken şimdi Barış-Mertens- Ziyech ile oynuyoruz. Okan Hoca herkese şans verip , adil davranıyor. Fenerbahçe'ye bakın Tadic -Symzaski- İrfan ile neredeyse her maç aynı. En büyük fark burada çıktı. 50 maç aynı adamlar ile oynamak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, kazanmak için çaba gösterdi. Kimse diyemez ki ben az şans buldum.

      Sil
  2. 1 tane sağ beke üstünlük kuramadı. u19 beklere kurar mı şüpheliyim.

    YanıtlaSil
  3. fb maçında iş zaha'ya kadar düşerse vay halimize ama sanmıyorum yani öyle bi ihtimal olacağını.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir