9 Haziran 2024 Pazar

Aklımızın ucundan geçse, kiminin çıkardığı sesi katlardık


Almanya tedrisatını alınca, dilin de keskin oluyor. Kararı sineye çekip, susup oturmuyorsun. Böyle de olması gerekir. Düşündüğünü söyleyeceksin, birilerinin kral çıplak diyebilmesi gerekiyor. Can Uzun henüz 18 yaşında olsa da, 38 yaşında bir futbolcunun olgunluğuyla, müthiş bir story atmış. Söylediği her kelimeye de işe "hakkaniyetle" bakan herkes imza atar. Euro 2024 kadrosunda yer almaması tam anlamıyla "akıl tutulmasıdır". Eminim ki kimsenin aklının ucundan dahi geçmemiştir. Kadroda yer almayacağını hiç beklemiyordum.


Semih Kılıçsoy'u milyonların önüne atan ve antipatik gösterenler maalesef bazı Beşiktaş taraftarı. Şubat ayında öyle bir isyan hareketi başladılar ki, Euro 2024'ün 26 kişilik kadrosu oluşurken, Montella, daha doğrusu TFF enkazın altında kaldı. Semih Kılıçsoy bu kadroda yer almayı hak ediyordu bu arada. Şubat ayında da hak ediyordu. Maalesef doğan isyan hareketiyle birlikte, Cenk Tosun dahi kendini kadroda buldu. Yürümeye mecali olmayan isimlerle bu turnuvaya çıkacağız. Bertuğ Yıldırım mesela, nasıl bir performans verdi de bugün turnuvada?

Bundesliga 2'yi mi hor görüyorsunuz? İngiltere Championship'ten 2 futbolcu kadronuzda oysa. Can Uzun'un performansı ve gol sayısı ortada. 10 milyon avro'luk transfer yaptı ve gelecek sezon Bundesliga'da. Ciddi bir hücum jokeri ayrıca, turnuvada işine yarayacaktı. Kenan Yıldız, Arda Güler ve Semih Kılıçsoy gibi o da bu Milli Takım'ın geleceği. Niye en iyilerle orada yer almıyorsun? Niye baskılar eşiğinde kadroyu belirliyorsun? Olası başarısızlık, Montella'nın sonu demek. Turnuvanın sonunu görebileceğini düşünmüyorum.

Emin olun, Can Uzun'un kadroda yer almama ihtimalini bilsek, bazısının çıkardığı sesi katlardık. İsyanın daha büyüğü o zaman görülürdü. Kimsenin aklına gelmedi maalesef. Haberler düşmeye başladığında şok olduk. Can Uzun yine de müthiş bir olgunlukla, her zaman kalbinin Türkiye için attığını, Dünya Kupası elemeleri adına göreve hazır olduğunu söyledi. Bu kararı vicdanlara bırakmak lazım. Beşiktaşlı olan Semih Kılıçsoy için isyan ederken, Can Uzun için sessiz. Bu da adaletli bir hareket olmuyor. Kendileriyle çelişiyorlar.

4 yorum:

  1. Paylaşımdaki üslup harika. Her şeyi çok net şekilde açıklamış. Saygı duydum çocuğa

    YanıtlaSil
  2. Bundesliga 2 yi Yunanistan liginden geride gören bir zihniyet varsa bir sorsun var demektir. Montella da egolarına yenik düşüyor umarım farkındayızdır. Samet Akaydın yedeğe çekildiği Yunanistan, kovulduğu süperlig varken hala kadroda. Bu seviyeyi geçiyorum PTT de anca forma şansı bulabilir. Sorarım eksiği nedir Emin Bayramın? Bu zihniyet ne zaman temizlenecek bu tümör, bu kanser ne zaman kesilip atılacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Montella, egolarına da değil de, baskıya kurban oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir