8 Haziran 2024 Cumartesi

Kontrat #7; Aaron Wan-Bissaka


Adı geçen sağ bekler arasındaki ilk tercihim. Boey'in bıraktığı tarzdan devam etmekse konu, Wan-Bissaka ile orası çok daha güçlü dolar diye düşünüyorum. Manchester United'in yolları ayıracağı konuşuluyor, sözleşmesinde son 1 yıl. Transferi olası yani. Maliyetli olur diyenler için, Okan Hoca'nın her transfer açıklamasında "bütçemiz güçlü" söylemi var. İlk 11 için 3 transferden bahsediliyor ve bu isimler nokta atışı olacak, kesenin de ağzı açılacak. 

Fenerbahçe iyi kadro kuruyor, mutlaka büyük harcamaları olacak. Geçen sezon da iyi kadro kurdular ve bir şekilde 99 puanı gördüler. 102 puanı almak zorundaydın. Bu çıta düşmeyecek. Ayrıca Şampiyonlar Ligi söz konusu, elemeyi geçince orada 8 tane güçlü maç var. Kadro kaliten ve rotasyonun geçen sezonun üzerine çıkmak, beklenti duyacağın transferler arasında karavana yapmaman gerekiyor. Haliyle de pamuk eller cebe.

Wan-Bissaka'nın geçen sezon yaşadığı büyük sakatlıklar, biraz da Ten Haag eseri diye düşünüyorum. Hemen hemen herkes bu tarz sakatlıklar yaşadı ve sorun hocanın yaklaşımı bence. Öncesine bakıyorum, sakatlık kaynaklı büyük ve uzun ayrılıklar yok. Böyle bir şey çıktı çünkü. Herkes nedense kronik sakat ilan ediliyor. Sakatlıkları ne kadar sürüyor, sezonlarda kaç maça çıkıyor bu futbolcular diye bakmıyorlar. Oysa her bilgi elinizin altında.

Wan-Bissaka'nın hızı, atletizmi ve savunma tarafı üst düzey. Ayağı da Boey'in gerisinde değil. Bekten alınacak "atletizm" ve "tempo" katkısı da Okan Hoca'nın olmazsa olmazları arasında. Boey'i getirdiği seviyeyi izledik. Köhn de bence bu sezon yükselecek. Oyuna harika bir dinamizm katar, sağ kanadı "kulvara" çevirir, savunma katkısı büyük olur. Müthiş bir top kesici. Boey ile kıyaslıyorum ben, hücumu ondan geride değil. 

Clauss'un hem hızı ve hareketliliği, hem teknik meziyeti üst düzey. Mariano tarzında ama ondan daha hızlı bir bek. Wan-Bissaka da hızı ve hareketliliğiyle ama savunmasıyla ön planda. Profiller farklı olsa da, kalite getirecekleri kesin. Hocanın düşüncesi de Boey'in boşluğunu doldurmak. Bekin, kanadını sürüklemesini istiyor. Assignon hariç, konuşulan profilleri doğru buluyorum. Sağ bek işi de, 8 numara transferi kadar mühim.

9 yorum:

  1. Bu sezon yönetimin eli daha güçlü. Yunus ve Emin döndü ve yeni transfer sayılırlar. 3-4 iyi transfer ile çok iyi takım oluşturabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 için 3 hamle yetiyor. Alternatif için ise 1-2 isim. Ayrılıklar halinde görüntü değişir.

      Sil
    2. Katılıyorum. Geçen sezon yapılan transfer çılgınlığına girmemek lazım.

      Sil
  2. Önünde Ziyech oynayacaksa eğer onu da çok rahatlatır. Savunma yönü çok güçlü bir oyuncu. Hücumda da atletizmi ile İngiltere gösteremediği farkı Türkiye Ligi'nde gösterir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'în arkasını temposu ve savunma yönü ile müthiş kapatır, çok haklısın.

      Sil
  3. Ziyech 10 numaraya yazıp arkasını Fofana Torreira yap sağ açık Zaniolo de bak o zaman izle. Fofana gibi bir oyuncu aldığında 10 numaradan bağlantı olmasını da beklemezsin. Rakiplerin Ziyech önlem aldım derken ordan Fofana senin bağlantın olabilir. Dripling özelliği olan bir 6-8 bu yüzden şart. Lemina ismi dönüyor da bu saatten sonra burada rotasyonda olur o. 11 için yetmez yeterli olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar olabilir, alternatif ve ihtimal çok ama hamleleri görmeyince yorum zor.

      Sil
  4. Bissaka iyi oyuncu ancak Hatipoğlu sonraki satıştan bahsediyor yaşı uygun olsa da 3.7m maaş alan oyuncuyu 2-3 sezon sonra kim alır kim ödeyebilir o kadar yüksek maaşı Manu Arsenal Juve Barça Munih top kulüpler ve Araplar. Sağ bek için 3.7m maaş satamamak anlamına gelebilir. 1.5m civarı maaşa bir bek alınmalı bonservisi yüksek olsa bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı 26 ama. Wan-Bissaka iyi performans gösterdiği an yine adı devlerle anılacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir