28 Haziran 2024 Cuma

Bu transferde yeterince agresif olmadığımızı düşünüyorum


Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılığı bekleniyor ve turnuva sonrası gerçekleşeceğini düşünüyorum. Barış Alper Yılmaz'ın da yükselişi devam etmekte, her an her şey olabilir. 2'si birden ayrıldı diyelim, plan nedir? Yabancı sayısı 12'den 14'e yükselse dahi bir şey değişmez, kaliteli yerli her zaman ihtiyaç. Giden iyi yerlinin yerini, iyi ya da iyi olmaya aday yerliyle doldurmak zorundasınız. Türk kanat düşününce de kaç tane alternatif üretebildin? Bu potansiyelde 1 isim olduğunu düşünüyorum, o da Oğuz Aydın. Bu transferde yeterince agresif olmadığımızı düşünüyorum. 

Oğuz Aydın için 4 milyon avro'nun üzerine çıkılmaz, Anadolu'dan kimse bu paraları etmez gibi yorumlar okuyorum. Abdülkerim Bardakcı örneği de veriliyor ama öncelikle arada yaş farkı var, bu atlanıyor. 23 yaşında olan ve potansiyeli yüksek bir hücum oyuncusundan bahsediyoruz. Anadolu "transfer" konusunda önyargı oluştursa da, iyi futbolcunun memleketi ya da yöresi yok. Merih Demiral da Alanyaspor'da oynadığı dönemde parladı, Arabistan'a gidene kadar ki yaptığı kariyeri izlediniz. Potansiyel kendini belli eder. Bugün Oğuz Aydın da Avrupa dese benzer bir kariyer yapabilir.

Alanyaspor'un 6 milyon avro istediği söyleniyor, sen de 4 öneriyorsun. 5 milyon avro da bu transferin gayet ederidir. Elinde şu kadar kanat var diyenler de var ama ayrılıklar olası. Hadi bugün almadın, ayrılık da yaşamadın. Ertesi gün sürpriz bir durum oluştuğunda, transfer edebileceğin bir Oğuz Aydın olacak mı? Kerem Aktürkoğlu gidiyorsa, Oğuz Aydın'a mecbursun. Fenerbahçe ya da Beşiktaş gibi takımların elinde bu futbolcuyu görmek istemem. Bazı potansiyeller kendini belli eder, yine söylüyorum. Bugün 5 milyon avro'ya almadığın bu adamı, yarın hayal edemeyebilirsin.

"Türk Rashica" söylemi ilk benden çıktı. Okan Hoca'nın elindeki Rashıca'yı hayal edin, Oğuz Aydın da o. Rashica'dan nasıl katkı aldığımızı biliyorsunuz. Oğuz Aydın bence daha da yetenekli. Tabelası daha güçlü, çok daha iyi bir bitirici. Her 2 ayağını kullanıyor, ön alanda çalışkan, patlayıcı gücü var, oldukça seri. Herhangi bir kanatta ne arıyorsun, Oğuz Aydın o özellikleri karşılıyor. 8 numara ve sağ bek ihtiyacın var, yana yakıla arıyorsun ama Oğuz Aydın'ı da alacaksın. Tıpkı Batshuayi'yi aldığın gibi. Öncelikli ihtiyaçlarımız var, Batshuayi beklesin demedin. Bonservisinin olup olmaması fark etmez.

Fırsattı çünkü. Fırsatlar da o an değerlendirilir, bekletilmez. Oğuz Aydın da fırsattır. Alanyaspor satmaya razı, talebi belli. Yalandan "şu kadar para etmez, verilmemeli" diyerek insanları algıya boğmayın. Transferin olası gerçekleşmeme ihtimaline karşı altlık yapılıyor. Dursun Özbek, bu işi bana bırakın dedi. Gün sonu transferi gerçekleştirememesi ona "yine" eksi yazacak. Rakibin alırsa da bunun adı büyük bir çalım olacak. Oğuz Aydın ve ailesi Galatasaraylı diyorlar. Nice Galatasaraylı futbolcu tanıdık, bugün rakiplerin kadrosunda yer alan. Bu transfer için daha agresif hareket etmek gerekiyor.

12 yorum:

  1. Bu çocuk hem fizik hem yetenek olarak bu ligin en iyilerinden ihtiyacımız var solda barış alper sağda oğuz aydın gibi bir hayalim var inşallah gelir bizim züğürt başkan ve transfer komitesi yine fiyasko çıkacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Aydın, her 2 kanat adına da müthiş bir joker..

      Sil
  2. mesele para değil. fb'nin şubeleri gibi takılan bu tür kulüpler. yoksa gerçekten ederi neyse basardık parasını alırdık ama böyle fb'nin afedersiniz de iti gibi takılan kulüplerden gına geldi artık. oyuncuları bize bırakmamak için fahiş fiyat çekiyorlar ya da türlü zorluklar çıkartıyorlar

    YanıtlaSil
  3. 5 milyon verdiğinde hemen gelecek bir oyuncu. Tete, Kerem bence gidecekler. Barış'ın bile ne olacağı belli değil. Yarın 35 milyon euro teklif gelse direnmek mümkün mü bir Türk kulübü olarak? Hatta 25 bile gelse acaba derler?
    Bizim çok acil satış yapmamız lazım belli ki. Yoksa bu sezonun hikayesi de geçen sezona benceyecek. Ne yapalım satış yapamadık. Limitimiz yok. Bizim yarımız kadar limiti olan Beşiktaş'ın parası da var limiti de var. Fener'e zaten bakmıyorum. Onları hiçbir kural bağlamıyor.
    Alacağınız 3 tane futbolcu onu da almamak için her türlü rezilliği yapıyoruz.
    Orta saha ve sağ beki alalımda sonra bu ızdırap bitsin diyelim gerçekten.
    Dursun Özbek'in sabıkası o kadar kabarık ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o rakamlık ederi var. Bu transfer için şartları zorlamak gerekiyor.. Zor bir şart olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
    2. Bence 6 milyonu kimse vermez bu piyasada. Beklemek de haksız değiller. Bunun yanı sıra takasta verebileceğimiz çok oyuncumuz var. eninde sonunda bize gelir. Esas orta sahanın gelip gelmeyeceği çok kritik.

      Sil
    3. Avrupa'dan zaten bulamazlar. Beşiktaş falan gözü karartırsa bir derece..

      Sil
  4. Ligde birçok başkan Fenerbahçe destekçisi. Bize kolay kolay oyuncu vermezler. Oğuz Galatasaray 'lı ise Emre Akbaba gibi dik durur ve bize gelir.Yoksa gelmesin. Çöpe atacak paramız yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Aydın konusunda şartları zorlamamız gerekir diye düşünüyorum..

      Sil
  5. Sıkıntı Alanya'da Galatasaray 'a satmak istemiyorlar Fenerbahçe veya Beşiktaş olsa aynı şartlara çoktan vermişlerdi. Ne v.ersek fazlasını isteyip beklemeye geçecekler temmuz sonuna kadar bekletirler bizi ya da 8m euro vermemiz lazim. Yapmamız gereken Florya rantindan nemalanacak kişilerle siyasi baskı yapmak. Alanya yönetimi Galatasaray'a oldukça soğuk bakan kişiler ama siyasi baskı çıkar olursa Fenerbahçe Beşiktaş gibi bize davranırlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir