28 Haziran 2024 Cuma

Kaan Ayhan, Mehmet Demirkol'a selam çakmadan duramıyordu


Kaan Ayhan, Mehmet Demirkol'a selam çakmadan duramıyordu. Paşam, işler kötü gittiğinde "sakatlık" mazeretinin arkasına saklanan bol olur diyordu. Örneği de Kaan Ayhan'ın sakatlığı. O Kaan Ayhan yarım sezonu sakat sakat oynayıp, Boey'in yerini doldurmaya çalışmıştı. Ameliyat olması gerekirken, Euro 2024'te de ülkesini yalnız bırakmadı. 3 maçta da göstermiş olduğu performansı gördünüz. Kaan Ayhan'sız bir Milli Takım'ın şansı o kadar yüksek değildi. Böyle fedakar futbolcuları baş tacı yapacaklarına, içlerindeki Galatasaray düşmanlığını Milli Takım'a yansıtıyorlar.

Kaan Ayhan'ın Çekya maçında 2-1 öne geçtikten sonra verdiği ayar, Nuri Şahin'in Podolski'ye verdiği ayarla eşdeğerdi. Kaan Ayhan, lider oyuncu ve bu özelliğini en güçlü şekilde gösteriyor. Galatasaray'da da bu durum böyle. Bir futbolcunun kaptan olmaması, onun lider olmadığını göstermez. Yarın kaptan da olursun, o mesele değil. Takım içerisindeki ağabeyliğin, arkadaşlarını sahiplenmen, haksızlığa karşı tepki koyman, kıvılcım çakman ve onu ateşe dönüştürmen mesele. Kaan Ayhan'da da bu özellikler fazlasıyla var.

Milli Takım'ın da İsmail Yüksek'in dönüşüyle birlikte ideal 3'lüsünü bulduğunu düşünüyorum ama Avusturya maçında Hakan Çalhanoğlu olmayacak. Milli Takım'da belli ki "ben 6 numarayım" işi yürümeyecek, çünkü anlayamayan çok. O vakit, Hakan Çalhanoğlu kendisini öne atacak ve rakip ceza sahası çevresinde bitirmeye odaklanacak. Belki kötü oynayacak ama gol attıkça mesele yok belli ki. İsteyene, istediğini vermiş oldu. İsmail Yüksek'in dönüşü, merkezde aranan o enerjiyi getirdi. Kaan Ayhan da hem sertliği, hem pas kabiliyetiyle seni yükseltir.

Kaan Ayhan'ın Çekya maçının 2. yarısının başında oyuna girmesi, Milli Takım'ı daha derli toplu kılan nedenlerin başındaydı. Kaan Ayhan'ı mümkün oldukça orta sahada kullanmanın gerekliliği, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında ortaya çıkmıştı. Milli Takım'da da devam etmekte. Yeni sezonda da onu orta saha rotasyonunda düşünmeli ve zorda kalmadıkça ne sağ bek, ne de stoperde kullanmalı. Orta sahada fark yaratıyor, sağ bekte idare ediyor, stoperde ise ağırlığının altında kalıyor. Joker yapısı değerli olsa da, 29 - 30 yaşlarına geldiği, kariyerinin en iyi dönemini yaşayacağı bugünlerde, en iyi olduğu yerde değerlendirmek gerekiyor.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

6 yorum:

  1. Maalesef ülkemizde insanları eleştiren ve algı yaratanlar prim yapıyor. Mehmet Demirkol bunu yaptı. Özür diledi ama çamuru atmış oldu.

    YanıtlaSil
  2. bir selam da ben çakmak istiyorum serbest sekiz kanalına. adam galatasarayın o kadar ekmeğini yedi. ama hiç aidiyetini hissetmiyorum ben. galatasaraylı mı yoksa mourinho'lu fenerbahçenin kanarya kuşu mu belli değil. mourinho a dese bu serbest sekiz havalara uçuyo. hemen video yüklemeler formasyon yapmalar falan. ne kadar çok abartıyo feneri gsli(!) serbest sekiz. çözemedim ben bu işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaşlıdır Mustafa Demirtaş, bu biliniyordu.

      Sil
  3. yazıda belirttiğin "mehmet demirkol'un içindeki galatasaray düşmanlığını yansıtması" yeni bişey mi yoksa eskiden beri süregelen bi durum mu ? hep böyleydi di mi.. o zaman sende gidip bu adama teknik direktör seviyesinde röportaj vermeyeceksin ! daha birkaç hafta önce okan hoca bu adama röportaj verdi. e o zaman mehmet demirkol da böyle en iyi yaptığı şey olan gevşek gevşek konuşmaya devam eder tabi. nasıl olsa bi yaptırımı, karşılığı yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiyen bu yana geliyor elbette, yeni değil. Bu sıralarda daha rahat ifade etmekte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir