8 Haziran 2024 Cumartesi

Can Uzun'un suçu, arkasında camia olmayışı ve gurbetçiliği mi?


Semih Kılıçsoy üzerinden dönen bir tartışma aylardır devam etmekte. Genç ve potansiyelli, hatta "wonderkid" tadında yeteneklerimiz var. Semih Kılıçsoy da onlardan biri. Lakin üzerine o kadar baskı oluştu ki, çocuk için üzülüyorum. Beşiktaş'ta oynamaya başladı, fena bir sezon geçirmedi. Gelecekte yeri var, hatta bu kadroda yer alması da doğal. Can Uzun'un suçu neydi, burada soru o.  Olay performansa bakıyorsa, ondan daha fazla hak edeni kim? Arkasında bir camia olmaması ve gurbetçi olması mı suçu?

Semih Kılıçsoy'la kıyaslanmayacak bir sezon geçirdi. Bunun neticesinde müthiş bir sezon geçirdi, 18 yaşında olan futbolcular arasında Dünya'da en çok gol atan futbolcu. Almanya ile giriştiğin mücadele var bir de. Almanlar kapısındaydı, bu çocuk seni seçti. Euro 2024 kadrosunda yer alması doğal olandı, Montella ise baskının altında ezildi. Semih Kılıçsoy kadroda bence de yer almalı da, Cenk Tosun'un ayakta durmaya hali yoktu en son. Yunus Akgün'ün de kadroda yer alması gerekmiyordu. Oğuz Aydın da kadrodan çıkartılmış. Bu da yanlış.

Ümit Milli Takım'ın elindeki stoper rotasyonu, neredeyse A Milli Takım'ının önünde. Ozan Kabak büyük kayıp, Çağlar Söyüncü de balayında. Samet Akaydın burada mesela, Cenk Özkaçar kadrodan çıkartılmış, Emin Bayram ise düşünülmedi bile. Bu stoper ve bek rotasyonuyla işimiz çok zor. Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan'ı beklerde kullanırız diye düşünmüşler de, savunma rotasyonu hiç iyi ışık vermiyor. Abdülkerim Bardakcı ve Ahmetcan Kaplan dışında formda stoperin yok. Sen ise Merih Demiral ve Samet Akaydın'a, Ahmetcan Kaplan'ın önünde şans vereceksin.

İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in durumları da belli değil bu arada. Hala sakatlıkları var ve takımla da çalışamıyorlar diye biliyorum. Berkan Kutlu'yu en azından geniş kadroya alabilirdin demiştim, düşünülmedi. Özellikle Can Uzun konusu tat kaçırdı. Böylesine potansiyelli bir hücum silahını Almanların kucağına ittin. Hala Milli Takım seçimini değiştirebilir. Hadi o değiştirmez deriz de, bundan sonra seçim yapacak futbolcuların aklını bulandırdın bile. Şu andan itibaren neden seni seçsinler? Milli duyguları üst düzeyde olanları bir kenara bırakıyorum da, duruma daha profesyonel bakanların tercihi ne olacak?

8 yorum:

  1. Can uzun için haksızlık yapıldı oğuz aydın içinde bence yunus akgüne göre daha formdaydı çok iyi bir sezon geçirdi samet akaydın ise torpilli resmen emin bayram onun çok önünde bir stoper birde okay yokuşlu yerine berkan kutlu daha cazip olurdu kesinlikle

    YanıtlaSil
  2. ya samet'e bile bi anlam bulunur da bu okay yokuşlu ne alaka ya. kağnı gibi adam. milli takımın 100 kişilik kadrosu olsun yine almam. berkan bunu her anlamda cebinden çıkarır. çok yanlış tercihler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi o da tecrübesi üzerinden kalır, bir şey diyemem.

      Sil
  3. Can uzun hadi neyse de Berkan kutlu yu nasıl almazsın hocam ya!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu da bu kadroda yer almayı hak ediyordu.. Montella'nın hatası.

      Sil
  4. Stoper rotasyonu çok zayıf kaldı. Orada büyük sıkıntı yaşayacak gibiyiz. Bir de Cenk Tosun o kadar abilik yapacaksa listeden ismi silinsin kafileyle birlikte takılsın. Bir oyuncu bile kader değiştirecek durumdayken neyin abilik sevdasıdır anlamadım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir