16 Haziran 2024 Pazar

Kontrat #15; Mario Lemina


Mümkünse daha iyisi gelsin, bunda hemfikirim. Burada ihtimalleri konuşuyoruz. İhtimalleri konuşurken de bazı ön yargıları kırmak isterim. Lemina deyince, bazısının aklında Galatasaray'daki performansı geliyor. Kötü bir performans değildi ama istikrarsızdı. İstikrarsızlığının sebebi de sakatlıklardı. Yine o sakatlıklar, Lemina'nın aşama kaydetmesini engellemiş ve yolunu "kiralık" olarak Galatasaray'a düşürmüştü. Juventus, Pogba'yı Manchester United'e satarken, yerini Lemina ile doldurmanın hayalini kuruyordu.

Lemina için Galatasaray günleri "kırılma" oldu. Fatih Hoca onu biraz daha 6 numara gibi kullanmaya başladı ve sonraki kariyeri de böyle şekillendi. Önce Fulham'a kiralandı, sonrasında Nice satın aldı. Sonrasında da Wolverhampton yolunu tuttu ve hala bu takımda. Kariyeri ivmelendi, yükselerek devam ediyor ve son sakatlığını 3 sezon önce yaşamış. "Kronik sakat" durumunu aştığı an, istikrarı da beraberinde geldi. Galatasaray için 6-8 düşünürken, Okan Hoca'nın çizdiği profil etrafında düşünüyoruz. Lemina da benim için adaylardan biri.

Öncelikli tercihim, 23 - 26 yaş bandına bir orta sahayı transfer edebilmek. Bunun maliyeti olacak, bu maliyetleri de "seviye atlamak" istiyorsak göze almalıyız. Bunu ısrarla yazmaya devam edeceğim. İlk 11 için 3 hamle diyorsak, bu 3 yeri de mümkün olan en iyisiyle doldurmak zorundayız. Lemina'ya dönersek, o da kolay bir transfer değil. Wolverhampton'ın istikrarlı isimlerinden biri ama 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Bu da transferi "fırsat" kılan unsur. Sakatlık etkisini yıllar önce bırakmış bir Lemina'nın da farkı büyük olur.

Yıllar onu 6 numaralaştırdı diye söyledik ama 8 numara özelliklerini de kaybetmedi. Topla dripling, merkezde seri rakip eksiltebilme özelliklerini koruyor. "Dripling" olayı da 6-8 numarada aradığımız en olmazsa olmaz özellik. Savunma yönüyle ön planda artık, atletizmi ve temposu hala yerinde. Sert oyuncu, pres oyununa yatkın, merkezde çok çalışkan. Savunma verilerine bakarsanız, Premier Lig'de oynamasına rağmen, Torreira'nın önünde olduğunu da görebilirsiniz. Savunması Torreira'dan kötü bir diye algı var da, Manchester City'den Rodri'yi mi alalım?

Geçtiğimiz sezon 4 gol gol attı. Galatasaray'da bu sayıyı yükseltmek gerekiyor. Bunu yolu da merkezde iplerini biraz daha salıp, sık sık rakip ceza sahası içine girmesinden geçecek. Hala iyi bir şutör, bu özelliğinin üzerine gidilir. Rakip ceza sahası içine koşuları sık yaparsa da tabelası yükselir. Arkasında onu toparlayacak bir Torreira olacak. Ya da Torreira öne kayacak, Lemina onun arkasını toparlayacak. Çift 6 mantığına uyuyor. Yine de öncelik daha genç, geleceği olan, sonrasında elini güçlü kılacak bir 6-8 almak olmalı.

5 yorum:

  1. Macera aramaya gerek yok bence transferde nokta atışı olacak gibi hemde ters köşe alınacak oyuncular geleceğe yatırım olacak ama çaylak değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para harcanacaksa da, 23 - 26 yaş aralığı olsun diye düşünürüm..

      Sil
    2. Para harcayacaklarını hiç sanmıyorum.

      Sil
  2. şu an daha iyisi varsa ona gidelim diye düşünüyoruz ama ilerleyen süreçte herkes "keşke lemina'yı alabilsek" demeye başlayacak :) iş oraya doğru kayacak yani buna eminim. dursun özbek ve yönetimini tanıyan herkes bunu öngörür zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndidi yazısına belirttim bu durumu. Yüzde 100 haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir