29 Haziran 2024 Cumartesi

Kontrat #18; Guéla Doué


Assignon'un Rennes'ten kopup, içinde biz de dahil olmak üzere çeşitli takımlara kiralık olarak gitme ihtimali, Doue'nin yükselişi sonrasında olmuştu. Formayı aldıktan sonra bir daha bırakmadı. Potansiyeli yüksek, içinde fırsat sosu olan bir yatırım. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldığı için, Rennes'in bu transfer için eli kolu bağlandı. Haliyle de potansiyeline oranla daha makul bir rakama bu transfer bitebilir. 

Galatasaray'da Boey'in ortaya koyduğu bir sağ bek çıtası var. Genç, potansiyeli yüksek, atlet, savunma özelliği ile öne çıkacak bir sağ bekin önemi var. Sol bekte Köhn gibi bir hücumcu varken, sağ bekte "savunma" kimlikli bir bek önemli. Tabi bu demek değil ki sadece savunacak. Orada da Boey'in gelişimi ön planda. Attığı kritik golleri hatırlayın, hücumu da zorlamaya başlamıştı. Gün sonunda da 30 milyon avro'ya Bayern Münih'e gitti. Bu imza da Okan Buruk'undu.

Scout ekibinin emeği ve Okan Hoca'nın onayı transfer adına benim için "tamam" noktasıdır. Wan-Bissaka, bu tarzın olmuş haliydi. Yaş 26, maliyet yüksek. Transferi elbette mutlu ederdi ama sadece alacağın katkı yanına kazanç olacaktı. Doue'nin ise yükselişi, bundan 2-3 sezon sonra sana çok daha büyük kazanımlar demek. Takıma "aset" katmak önemli. Kaliteyi arttırırken, bazı noktalarda potansiyeli yüksek futbolculardan ödün vermemek gerekiyor.

Belli bir bonservis bedeli olacak ama maaş olarak seni zorlamayacak. Takımda "maaş" noktasında ciddi paralar kazanan futbolcu sayısı çok. Bu denge de önemli. Yatırım noktasında bonservise takılmam, iş "maaş" tarafında. Futbolcuyu değerlendirmen ve elden çıkarabilmenin yolu buradan geçmekte. Rennes'le de iyi bir ilişkimiz var, Boey de oradan gelmişti. Sağ bek konusunda yakalanan "hafızanın" devamı demek bu.

21 yaşında, potansiyel vaat eden, tempolu, savunma kimliğiyle ön planda ama hücumu da gelişmeye başlayan bir bek. Stoper özelliği var, fizikli bir futbolcu. Boey'e oranla farkı fiziğinde. Fizik işini de önemsiyorum, boy ortalamamız o kadar yüksek değildi. Umarım bu transfer gerçekleşir. Sağ bekin de, 8 numara hamlesinden önce gelmesi doğal. İlgilendiğimiz isimler Euro 2024'te yer almıyordu. 8 konusunda ise turnuva direkt bağlantılı.

8 yorum:

  1. Solbekede bradley lockoyu alabilsek derrick köhnü satıp ne kadar doğru olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Köhn ortalama bir oyuncu

      Sil
    2. Köhn, gelişebilir. Çabuk vazgeçmek istemem.

      Sil
  2. Bisakka kariyer olarak eyvallah, Assignon parlıyor ama bence tam alınacak adam Doue olmalı. İsim de Boey gibi 4 harfli, şaka bir yana gelecek vaat eden her transfer bence tamamdır. Zira Scout ekibimiz bu konuda çok iyi. Bir videosunu gördüm her ne kadar skilss videoları yanıltıcı olsada sanki bu çocuktan olur olmasa bile kaybın çok olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doue en doğru isim. Potansiyeli ve tarzıyla..

      Sil
    2. E artık bir harf artırmalı. 5 harfli bir oyuncu almak lazım.

      Sil
  3. Bize bu tip genç scout oyuncuları gerek. Boey, Nelsson, Kerem ve Barış gibi biz parlatıp piyasaya sürelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı hamleleri de bu yönde yapmak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir