12 Haziran 2024 Çarşamba

Kontrat #12; Lorenz Assignon


Ocak ayındaki şartlar ile, bugün oluşan şartlar başka. Boey, rekor paraya gitmiş, buna rağmen "bonservisle" futbolcu almama peşindesin. Ocak ayının da sonları gelmiş, transferin Avrupa adına son günleri. Şubat ayında zamanın var da, Avrupa Ligi için uğraşıyorsun. Boey'un kaybıyla birlikte tempo ve atletizminin yüzde 40'ını kaybettin neredeyse. Yerini doldurman gerekirken, günü kurtarmak istedin ama Kaan Ayhan gemiyi karaya yanaştırdı.

O günlerde Assignon konuşuldu. Rennes, futbolcuyu elden çıkartmak istiyordu, sen bonservis vermeme peşindeydin. Rennes ile "kiralama" konusunda anlaşılmış olsa da, masadaki tek talip sen değildin. Futbolcuyu bekliyordun, o ise alığı son dakika telefonuyla birlikte Burnley yolunu tuttu. Kompany'nin son dakikadaki özel ilgisi seyri değiştirdi. Sen de bu futbolcuyu o kadar cepte gördün ki, alternatif üretmedin ve son dakikada Aurier'e razı oldun.

Okan Buruk'a duacıyız. Dursun Özbek'i dinledik, "sen idare edersin hocam" demiş. Transfer için yaz ayları işaret edildiyse, sağ bek için yatırımı güçlü yapacaksın demektir. Ocak ayında olduğu gibi fırsat kovalayamazsın. Assignon, o gün için fırsattı. Bugün için ise önünde çok daha büyük profiller var. Assignon'un yaş durumu, oyun tarzı, hücum özelliği güzel ve geliştirilebilir görünüyor ama derin bir savunma eksikliği var. Özellikle de konsantrasyon tarafında.

Odağını kaybettiği an oluyor, sakarlaşabiliyor. Savunma özelliği iyi değil. Sol bekte Köhn, sağ bekte de Assignon ile atletim ve tempoyu güçlendirdin, amansız şekilde hücum bindirmesi yapıyorsun ama arkada büyük boşluklar var. Köhn'ün "savunma" yönünün gelişebileceğini düşünüyorum. Assignon'da ad belki gelişebilir ama biz neden tam anlamıyla hazır ve eksiksiz bir sağ bek alamıyoruz? İmkan ve seçenek var. Hani en iyisini alacaktın?

Israrla yazdıkları, sağ bek listesinin ilk sırasında Assignon'un olduğu. Wan-Bissaka, Mazraoui gibi ihtimaller oluştu, nasıl oluyor da ilk sıra Assignon'un? Burnley'de sürekli sahadaydı, hücuma getirdiği bir hava da oldu ama genel anlamda sezonu iyi geçmedi. Küme düştüler zaten. Geride de savunmasını eleştireceğimiz bol bol an var. Sağ bekte daha hazır ve net bir isim transfer edilmeli. Asssignon'a yatırım yapıp, kumar oynanmasını istemem. Çünkü bence bu transfer ciddi bir kumar.

2 yorum:

  1. Sağ beke yatırımlık genç alacaksam da bu defansı güçlü bir bek olur köhndeki defansif eksikliği düşünerek :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir