13 Haziran 2024 Perşembe

Teklif geldiği an yolları ayırmak isterim ama gitsin diye de gözlerinin içine bakmam


Zaha'nın Galatasaray'da kalmak istediğine yönelik haberler arttı. Takımdan ayrılır ve iyi bir bonservis kazanırız diye hayal ederken, Zaha'nın burada devam etmek isteme ihtimalini de cepte tutuyorduk. Premier Lig'de devam etmek istese, zaten yolu buraya düşmezdi. Yeniden oraya dönmesi adına imkan olsa da, şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi'nde yer alan bir takımda. Suudi Arabistan gibi liglere gitmek istememesine de saygı duymak gerekir. Aynı noktaya geliyoruz. Orayı düşünse, yolunu buraya hiç düşürmezdi.

Diğer yandan da, Kerem Aktürkoğlu'nun takımdan ayrılma ihtimalini biliyor. Bu daha farklı futbolcular için de geçerli. Önünün açılacağını düşündüğünden de takımda kalma isteği var. Twitch yayınlarında, taraftarlarla sık sık iletişime geçiyor ve ısrarla "sezon başı kampının" altını çiziyor. Geçen sezon takıma katıldığında sakattı, kamp görmedi. Sakatlığı da ciddi olmasına rağmen bir an önce oynamak istedi ve kendisini sahaya attı. Sonra da toparlanması mümkün olmadı. İstikrarsız, gelgitlerle dolu performansının en önemli nedenlerinden biri bu.

Zaha için 7-8 milyon avro bonservisi gördüğüm an yolları ayırırım. Yaş 32 olacak. Hız ve atletizmi artık geriye gidecek. Kanat oynadığını düşünürsek, patlayıcı gücünü kaybetmeye başlamış bir Zaha'nın verimi tartışılır. Belki o noktada pozisyon değişimi gelebilir ama Galatasaray'da hangi rolü alabilir? Forvet oynasa desek Icardi var. Icardi'nin yanında ya da arkasında da oynaması zor. Çünkü o isimden ön alanda üst düzey bir efor bekliyoruz. Zaha, o pres oyununun içerisinde ne kadar var olacak? Kanat oynarken de geriye yardımı var bu arada. Geriye gelip, top kazanmaya çalışıp, seni öne taşımaya çalışıyor.

İyi bir teklif geldiği an yolları ayırmak isterim ama gitsin diye de gözlerinin içine bakmam. Takımda kaldığı zaman, katkı almaya bakacaksın. İyi bir kamp dönemi sonrası da, geçen sezonunun mutlaka üzerine çıkar. Kalitesinden kuşkum yok. Beklenti yüksek, istikrar ise düşük olunca doğal olarak eleştirdik. Bazen de öyle bir ruh hali içine girdi ki, kötü bir Babel kopyası demiştim. Zaha'nın çalışmaktan kaçacağını düşünmüyorum. İlk idmanda burada olur, kampta da yükselmeye çalışır. Kullanabilirsek de kazanım olur. Bu söylediklerim Tete için de geçerli. Hatta onun için daha bir geçerli. Yaş farkı var çünkü, Tete'nin geleceği parlıyor ama futbolcu olduğunu hatırlaması lazım.

16 yorum:

  1. Gitsin diye gözlerinin içine bakarım, gitmesi için her türlü kolaylığı sağlarım, gittiği gün de arkasından kurban keserim kurtulduk verilmiş sadakamiz varmış diye.

    YanıtlaSil
  2. Takım oyununda problem var. Ayrılması daha iyi olur. Bize Kerem ve Barış gibi takım oyununda iyi olan isimler gerek.

    YanıtlaSil
  3. gitmesi için değil gözlerinin içine bakmak gerekirse yalvarırım. geçen sezonu çok çabuk unuttuk herhalde. ya da şampiyon olduk diye mi tolerans göstereceğiz böyle tiplere. öyle kamp görecek , hazır hale gelecek filan diye de boşuna kendimizi kandırmayalım yani çok gördük böyle hikayeleri. olmayacak duaya amin denmez. zaha, tete ve hatta papatya falı ziyech bile gönderilmeli bu takımdan. bu sezon rakip mourinho iken bizim böyle acaba?larla uğraşmamamız lazım. acaba kamp görse kendine gelir mi , ikinci bi şans verelim mi , florya suyunu içirelim mi vs geçin abi bunları. bu sezon nokta atışları yapmamız lazım çünkü karşı taraf daha da çirkinleşecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu gördük de, bu adamlar felaket kötü isimler değil. Tete bile değil. Teklifler güzelse yollarım tabi.

      Sil
    2. Evet tete ye felaket denemez rezalet denebilir mesela yada rezil ötesi ama felaket denemez çünkü bu tete nin ne kadar berbat olduğunu anlatmaya yetmez.

      Sil
    3. Yine de yaşı ve kariyeri ortada, kalitesi biliniyor. Niye olmadı ama hala bunun yanıtı yok bende :)

      Sil
  4. Beklentileri karşılamadı 32 yaşında ve çok maliyetli gitmesi gerek korkum zaha gitse bile bunlar yine 30yaş üstü maliyetli oyuncuları transfer edecekler takım iskeleti çok genç değil dinamizm şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, ayrılıklar olursa yerlerine o tarzda isimleri konuşuruz.

      Sil
  5. Aman diyim abi. Allah'a yakın bize uzak olsun. 1 sene daha onun triplerini, mimiklerini çekmeyelim. Kazandırdığı 3-4 maç oldu ama büyük hayal kırıklığı yine de. Fazla uzatmadan vedalaşalım

    YanıtlaSil
  6. Elindeki oyuncuyu degersizlestirmemek gerek. Geçmiş dönemde Galatasaray'ın yaptığı en büyük hatalardan birisi buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Futbolcuları değerli kılmak gerekiyor.

      Sil
  7. Keita gibi başladı babel gibi devam etti, seneye de babel gibi olursa kafayı taşlara vurma ihtimali yüzde 50,bu kadar para alan bir adam için bu kumar oynanmaz gitse daha iyi kalırsa da kötünün iyisi derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi teklife tutmam, kalırsa da katkı almaya bakarım. Bu noktadayım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir