16 Haziran 2024 Pazar

Taylan Antalyalı'nın Galatasaray'daki yükselişi ve düşüşü çok keskindi


Okan Hoca, 3. sezonuna giriyor. Geçen 2 yaz kamp dönemini düşününce, Taylan Antalyalı'yı o kadar tuttuğunu söyleyemeyiz. Özellikle geçen yaz dönemi kampında şans bile vermemişti. Böyle olunca da tamamen gözden çıkarıldı diye düşünmüştük. Emre Kılınç'a şans verdi mesela, kampa götürdü, hazırlık maçlarına kullandı. Taylan Antalyalı, Samsunspor'a kiralanırken, neden sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı diye de sorgulamıştım. Galatasaray'a yönelik hiç beklentim yoktu.

Samsunspor performansına bakarsak, özellikle son bölüme doğru çok yükseldi ve takımın ligde kalmasının en önemli etmenlerinden. Samsunspor günleri şanssız başladı aslında, çok büyük bir sakatlık yaşamıştı. Sakatlık dönüşü de performansı sorgulanıyordu ama kalitesini hatırlaması uzun sürmedi. 1 önceki sezon da Ankaragücü'nde kiralık olarak oynadı ama performans kıyasına girersek, Samsunspor dönemi daha iyiydi.

Bu performansıyla da, Galatasaray için yeni sezon kamp döneminde deneneceği söyleniyor. Kimi eleştirmiş de, denenmesinin bir mahsuru yok. Eyüp Aydın gibi isimlerin önünü ben de tıkamak istemem ama, x takımda oynayıp gelişmesi de mantıklı bir hareket. Yeni sezon Galatasaray'ında da alacağı süre müthiş seviyelerde olmayacak. Oynasın, tecrübe kazansın, ligin bir tozunu yutsun. Yerini de Taylan Antalyalı ile doldur. Gelişim beklemeyeceksiniz sonuçta, an geldiğinde katkı sağlasın yeter.

Taylan Antalyalı'nın Galatasaray'daki yükselişi ve düşüşü çok keskindi. 8 - 10 numara ağırlıklı bir futbolcuyken, Fatih Hoca onu 2. sezonuna 6 numaraya çekti ve Milli Takım'a kadar yükseltti. Sonraki sezonda ise takımla birlikte onun da performansı düştü. Bu düşüş de çok keskindi. Okan Buruk göreve gelince de, Taylan Antalyalı'yı hiç düşünmedi. 2 yıllık kiralamaların ardından, yeni dönemde kamp kadrosunda yer alabileceği söyleniyor.

Soğuk bakmıyorum, denenebilir. Gerekli tecrübeye sahip, an geldiğinde katkı verebilir. Kamp dönemini gözlemek lazım, hazırlık maçlarına bakalım. En olmadı, yine x takıma kiralar ya da transfer için takasta kullanabilirsin. Alıcısı çıkar çünkü, tüm Anadolu peşine düşer. Geçen sezon gösterdiği performansla, daha iyi takımların da radarına girebilir. Eyüp Aydın'ın kiralanıp, 1 sezonluk orayı Taylan Antalyalı'yla geçmek mantıksız değil.

2 yorum:

  1. Sakatlık sonrası toparlayamadı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık da etken tabi. 2021 yılındaki Euro 2020'ye gitti, sakattı, ameliyatı sonra oldu. Kampı kaçırdı derken orada kırıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir