29 Haziran 2024 Cumartesi

Ziyech konusunda kesin kaldı ya da gitti diyebilmek için erken


Ziyech ile alakalı yeni bir bilgi değil aslında, tamamen prosedürün gerçekleşmesi. Opsiyonu tamamen "bizim istememize" bağlı diye bilirken, sezonun 2. yarısında "dizindeki olası sakatlığı kaynaklı belli bir maç sayısı" olduğunu öğrenmiştik. O günlerde de bu tarz birçok yeni bilinmezlerin ortaya çıkması hoşumuza gitmiyordu. Ziyech'in sezonun son virajında yakaladığı ivme ve şampiyonluk yarışında sağladığı katkı neticesinde o bilinmez opsiyon şartı unutuldu ve transfer şartları "başarı" adı altında anıldı. Ziyech'in o son haftalardaki iyi performansı olmasa, bugün başka şeyler de konuşuluyor olabilirdi.

İlk transfer olduğu dönemde de yazmıştım. Opsiyonunun gerçekleşmesi halinde, Ziyech'in 1+1 yıllık sözleşmeyle, 2 milyon 850 bin avro'luk yıllık ücret karşılığında takımda kalacağını pek düşünmüyorum. Galatasaray'a gelmeden önce de Suudi Arabistan'ı zorluyordu, yine zorlayacaktır. O bölgede istediği teklifi bulamaması halinde, Galatasaray'ı iyi bir kapı olarak görür. Tabi şimdi bir fark var. Artık daha fazla aidiyet duyuyor ve takımda kalması halinde de elinden geleni yapacaktır. Geçen sezonun son bölümünde yaptıkları önemli bir gösterge. İyi bir Ziyech'in de neler yapabileceğini iyi biliyoruz. Bu sefer sezon başı kampında da yer alacak.

Kalmasına da tamamım, gitmesine de. Kalması halinde, geçen sezon aidiyet göstermiş ve takıma inanmış Ziyech'in yaratacağı farkı izlemeye devam ederiz. Giderse de 0 bonservisle transfer ettiğimiz Ziyech'ten güzel bir bonservis kazanırız. Avrupa şansı yok, gideceği lig sadece Suudi Arabistan olur. Oradan da en az 7-8 milyon avro bonservis bedeli elde etmek mümkün. Bu da Galatasaray'ın fazlasıyla işine gelir. Ziyech'in olası sakatlık durumuyla alakalı oluşacak bilinmezliğin önüne geçer. Kabul edelim ki, Ziyech her ne kadar sezon başı kampı görse de, sezon içerisinde ne kadar sahada kalacak? Mutlaka geçen sezonunun önüne geçecektir ama bilinmez.

Ziyech'in kalması halinde, 10 numara transferini de düşünmem. O konuda "fırsat" kovalıyorlar diye düşünüyorum. Fırsat da ancak "ayrılıklar" dahilinde doğar. Mertens'in kaldığı, Ziyech'in de takımda olduğu ortamda yeni bir 10 numara transfer etmek sağlıklı görünmüyor. Ziyech için "kanat" denilecek ama o rotasyon artık daha dolu. Dönen isimler var, transfer düşünülüyor, bazı futbolcular da biraz daha ivme kazanabilir. Ziyech'in 4-2-3-1'in 10 numarasına daha sık kayacağını düşünüyorum. Menajeri "teklif" konusunda çalışıyor, yaz ayı da uzun. Ziyech konusunda kesin kaldı ya da gitti diyebilmek için erken. Şu an için "kalacak" üzerinden düşünelim.

8 yorum:

  1. Kalmaması daha hayırlı takım için.

    YanıtlaSil
  2. Bu adam şu şartlarda cola gibi,gazi kaçmayıp soğukken içersen iyi ama gazi kaçınca içilecek halde değil bence gazinin kaçmasını beklemeden yollamak lazım, maksimum vereceğini verdi son haftalarda, seneye takım biraz iyi gitmese rahat duruşundan dolayı belhanda konumuna düşme durumu var çünkü hırslı bir adam değil,dediğin gibi burası onun için boşta kalmama adına yapılan bir transferdi,bizden aktarmalı arabistana giderse bu hikaye iyi hatırlanır yoksa babel olayı gibi dünya para alıp gitmesini beklediğimiz bir yük olur

    YanıtlaSil
  3. Transfer için son dönem iyi oynadığını düşünüyorum. Bizde iyi oynamasa transfer teklifi gelmezdi.Gitmesi daha doğru olur. Giderse daha genç bir oyuncu düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüm ama aidiyet göstermedi de diyemem..

      Sil
  4. Kalacaksa parasını adam gibi versinler aksatmadan. Yoksa yine koskoca bir sene sakatım diye yatar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para konusunda sorun olmaz umarım. Bir de öyle dert var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir