27 Haziran 2024 Perşembe

Ziyech ve Mertens'e sahip olduğun sürece, iddialı forvet arkası transferi zor


Rafa Silva ismi Galatasaray ve Fenerbahçe için de geçmişti. Serbest statüde yer alan, kaliteli ve istikrarlı bir forvet arkası. Takımlar bu tarz bir futbolcu ararken, mutlaka onun da şartlarına bakar. Beklenti yüksekti, Suudi Arabistan'ın ilgisinden söz ediliyordu. Beşiktaş'ta mutlaka, Suudi Arabistan'da alacağı rakama yakın ya da o ayarda bir para vermiştir. Diğer türlü getiremezsin zaten. Niye bu kadar harcadılar da denilemez. Buna ihtiyaçları var çünkü. Geçen sezonun başarısız görüntüsünü değiştirmek adına, bu tarz iddialı, etiket saçan "yıldız" isimler için gözü karartmaları lazım.

Rafa Silva ya da herhangi bir yabancı 10 numarayı şu aşamada Galatasaray'a almak zor. Yabancı sınırı buna izin vermediği gibi, Ziyech / Mertens'e sahipsin. Ziyech'i sağ kanat gibi düşünebilirsiniz ama yeni sezonda daha çok forvetin arkasına kaymak durumunda kalacak. Geçen sezon sağ kanatta devam edişi, biraz da Zaha / Kerem Aktürkoğlu formsuzluğu ve forvetin arkasında Mertens'in yükselişiyle alakalı. Bu rotasyon içerisinde ister istemez forvetin arkasına kayarken, bu isimlerin üzerine yeni bir yabancı transferini zor görüyorum.

Barış Alper Yılmaz / Yunus Akgün
Ziyech / Mertens
Zaha / Oğuz Aydın (?)

Beklediğim hücum rotasyonu bu şekilde. Batshuayi'nin transferi de bir anlamda forvet arkası transferini taca çıkarıyor. Yer yer 4-4-2'ye döneceğimizi düşünüyorum, bunu ısrarla yazacağım. Rafa Silva neden olması üzerinden eleştiri yapılıyorsa, manasız yorumlanıyor demektir. İşin maliyeti de bir yana. Bizim bu kurşunu atmamamız gerekiyor. 8 numara ve sağ bek gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlar varken, forvet arkası konusu sonrasında gelmekte. Mertens kaldığı, Ziyech de ayrılmadığı sürece, Rafa Silva ayarında bir forvet arkası kimse beklemesin.

14 yorum:

  1. Muslera, Sağ Bek, Nelsson, Davinson, Kohn, 8 Numara, Torreira, Mertens, Icardi, Batshuayi. Burası toplam 10 ediyor. Bu durumda bile Ziyech, Tete, Zaha üçlüsünden birisinin gitmesi lazım.
    Oliviera, Dubois, Ross, Morutan, Cicaldau, Yusuf Demir bunları hiç saymıyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda detaylıca yazmıştım. Görüntü o ki yabancı sayısı 14'e çıkacak bu arada.

      Sil
    2. Burak federasyon bu sene 14 yabancı yapacak mı yoksa biz şampiyonlar ligi için 14 yabancı kullanacağız?

      Sil
    3. Bizim yapacağımız tranferler ile 20 (Zanlio) yabancımız oluyor.Oliviera satılmalı yada sözleşmesi fesh edilmeli.Zanlio bizi istemediği için satılmalı.Ross,Morutan,Tete ve Cicaldau ise kiralanmalı.Yusuf Demir ve Dubios's şans tanınmalı.Taylana da şans tanınmalı.Salih Özcan transfer edilmeli.NOKTA

      Sil
    4. Bence ross morutan cicaldau tete türkiye süper liginde kiralık verilmeli zorunlu oynama opsiyonuyla.

      Sil
    5. Servet Yardımcı gelecek gibi görünüyor ve o da yabancı sayısını arttıracak.

      Sil
  2. beşiktaşın rafaya verdiği rakam 10milyon euro imza parası ve yıllığı 6 milyondan 2+1yıl sözleşme,toplam 28 milyon euro..bu paraları nerden buluyorlardan vazgeçtik de,bizim toplam transfer harcamamız en fazla bu kadar olur bu sene oyuncu satışı olmazsa..fener alsa üzülürdüm ama beşiktaşın alması iyi oldu..hummels ve di maria da geliyormuş galiba..beşiktaşin bu sene bizi 10 feneri 5 puan geriden takip etmesini sağlayacaktır bütün bu transferler en azından,bir 5 puan geriden de trabzon gelir..sıradan ama görev adamları aldı onlar da..daha sert ve rekabetçi bir lig olacak..benim bu seneki lig sonu tablosu tahminim:biz 90,fener 85,bjk 80 trabzon 75 puan..tabiki illa iyi bir sağ bek +8 numara almamız ve muslera+mertens+icardiden benzer katkıyı almamız şartıyla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'ın ne harcadığıyla alakalı pek düşünmüyorum aslında. Kendi işimize bakacağız. Rakiplerin de güçlenmesi pozitif bir durum, özellikle ligin selameti açısından.

      Sil
  3. Ziyech ve Mertens 10 numara olarak dönüşümlü oynar. Hatta Yunus'un 10 numarada daha fazla katkı vereceğini düşünün.Bu arada Yusuf Demir'in son bir şans istediği ve sürekli çalıştığı söyleniyor. Eğer tutsa müthiş kazanım olur ama zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu tabloda da yeni bir 10 numara almak çok güç. Ziyech ayrılmadan bu iş imkansız.

      Sil
  4. Mertens in yaşı, ziyech in istikrarsız görüntüsü o bölgeye de takviye gerektirecektir. Rafa silva alabileceğin en iyi oyuncuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'in kamp sonrası görüntüsüne bakmak lazım. İstikrar sağlayacaktır. Mertens de iyi alternatif.

      Sil
    2. "istikrar sağlayacaktır" temennin ne kadar gerçekçi süreç içerisinde göreceğiz ancak benim çok umudum yok açıkçası. Ligin 2. Yarısı 10 numara arayışı olacak gibi geliyor bana. Mertens den aynı performansı da beklemiyorum.

      Sil
    3. Bunu zaman içerisinde göreceğiz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir