6 Mayıs 2009 Çarşamba

Söz Cristiano Ronaldo'nun


Kendi sahasında kazandığı 1-0'lık maç sonrası avantaj yakalayan Manchester United, rakibini rahat bir oyunla 3-1 yenerek finale adını yazdırdı. Maça bakınca Manu'nun ne kadar rahat ve doğru bir futbol oynadığını anlayabiliriz. Arsenal sanki avantaj elinde gibi maça tek forvet Adebayor ile başladı ama o da Manu'nun sert savunması arasında kayboldu gitti. Arsenal henüz genç ve bu baskıyı kaldıramadılar. İlk golde Gibbs'in hatası olacak iş değil sonrasında Ronaldo'nun füzesine yapabilecek birşey yok, sonra Ronaldo durdulamadı bir gol daha attı. Son penaltı golü Arsenal için ancak teselli olabildi. Wenger bu maçta taktiksel hataya düştü sanki ilk maçın ardından havluyu atmış gibi. Tek forvet başlamak zaten yanlış, birde maç 2-0 oldu hala risk almıyorsun. Adebayor'un arkasında bekleyen hücumcuların müthiş kalitede değiller. Bu maçta Arshavin çok arandı. O olsa hücum hattında biraz daha üretken olabilirlerdi. Ama Ferdinand'ın dönüşüyle birlikte Manu savunması iyice kapandı ve geçit vermediler. Rooney ile onlarda tek forvet başladılar ama oyunun kontrolü maç başından beri ellerindeydi. 2-0'dan sonra tempoyu mükemmel bir şekilde düşürdüler Arsenal atakları tehlike bile vermedi. Arsenal genç bir ekip bu kadro daha olgunlaşacak bu sene yarı final büyük başarı bence. 2-3 sezon sonra onları izlemek dileğiyle. Şimdilik Manu ile boy ölçüşemezler.

Ayrıca Ronaldo'nun sürekli hakkını yiyorum Messi ile boy ölçüşemez ve Manu'dan birgün ayrılırsa Ferguson'suz yokolur diye. Bayağı yanıldığımı bu maçta bir kere daha anladım. Ronaldo'da en az Messi kadar kaliteli ve bazı özellikleride ondan üst seviyede. O attığı frikik nedir öyle.

Yarın Chelsea - Barcelona maçı ise her şeye gebe. Real Madrid'i deplasmanda 6'layan, inanılmaz formda bir Barcelona var. Marquez ve Puyol'un yokluğunda savunmada sıkıntı yaşayabilirler. Chelsea ise ilk maçı 0-0 bitirerek evinde avantajı yakaladı. İlk maçta Hiddink Barcelona'yı iyi uyutturdu, skora yatmasını iyi bildi. Messi'yi kilitlemeyi başarmışlardı. Bu maçta Chelsea yine kontrolü elden bırakmadan ama biraz daha hücum oynayacaklar. Ben Chelsea'nin turu geçeceğine inanıyorum. Hiddink farkını konuşturacaktır Barcelona ne kadar üst düzey olsada. Herşeyden önce yarın mükemmel bir futbol şöleni bizleri bekliyor olacak.

1 yorum:

  1. bu adam bes para etmez bunu man.utd yildizlari ayakta tutuyo bazen de sans dan atiyo
    yoksa robinho messi nin tirnagi olamaz cokta havali bi ara rooney le dovusmustu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir