6 Mayıs 2009 Çarşamba

Anadolu Devrimi


Bülent Uygun Sivasspor'un başına geldiğinden beri 3 sene geldikleri konum muhteşem ötesi. Geçen sezonda şampiyonluğu sonuna kadar kovaladılar, bu sezon ise işi bitirme noktasına geldiler. Eğer şampiyon olurlarsa zaten bir devrim olacak ama daha önemlisi Şampiyonlar Ligi'ne katılıp finansal olarak çok daha rahat bir konuma geçmeleri. Stadları ne durumda bilmiyorum ama Sivas'ta bu turnuvayı oynamaları zor. İstanbul'da oynayacaklardır orada da taraftar sıkıntısı çekmezler her maç 40 bin garanti seyircileri var onu geçtim Şampiyonlar Ligi olması dolayısıyla Olimpiyat Stadını bile doldururlar.

Sivasspor'da İngiliz modelini benimsemişler gibi bir izlenim var. Yani futbol komple Bülent Uygun'a bağlı transferi o yapıyor, futbol şubesini yönetiyor yani futbolun tek patronu. Bu da bir istikrar ve başarıyı beraberinde getiriyor. Büyük kulüplerimizde uygun hocaları bulduğunda veya biraz daha sabır gösterebildiklerinde böyle profesyonelleşmeleri gerekiyor. Türk futbolunun istikrar sorunu var ama Bülent Uygun bu soruna karşı çıkmış durumda. Kendisine mutlaka teklifler geliyordur hatta eski takımı Fenerbahçe dahi teklif yapacaktır buna rağmen ayrılmaz. Sivasspor'da bir sistem oturdu ve bu sistem uzun yıllar devam eder.

Geçen sezon lig başlarken hedef belirlemişlerdi ve bu hedefin üzerinde olmalarına rağmen Bülent Uygun lig başından bu yana şampiyon olamayız diyordu. Bu inançsızlık ortamında son 3-4 haftaya girildiğinde baktıki gayette şampiyon olabilirler. Ama iş işten geçmişti. Bu sene ise hedefi baştan şampiyonluk dediler, geçen sezondanda gelen tecrübelerle şampiyonluğa ilerliyorlar. Kaliteli bir kadro oluşturdular eldeki maddi imkanlara göre mükemmel iş çıkartıyorlar. Bülent Uygun ve Sivasspor'u bu yüzden kutlamak gerekiyor.

Sivasspor'un bu sezon şampiyonluğu gerçek anlamda bir Anadolu devrimi olabilir. 4 büyüklerin hakimiyetine bir kulübün daha eklenmesi çok önemli. Sivasspor uzun vadede neler yapabilir bilmiyorum. Bakınca Trabzonspor'da bazı senelere damga vurdu ama uzun süredir şampiyonluktan çok uzak. Gelecek sezonada bu çatıyı korumaları hatta üstüne birşeyler eklemeleri lazım. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gelecek sezonlarda bu kadar kötü olabileceğini düşünmüyorum. Sivasspor'un bu sezon şampiyon olduğunu gören bazı büyük kulüplerde hedefi yukarı çizecekler ve buna göre kadrolar oluşturacaklar. Bir anlamda ligin kalitesi çok artacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir