15 Ağustos 2009 Cumartesi

Şok Diye Buna Derim İşte


Dün Rogers Kupasında Federer'in çeyrek final oynayacağını Nadal'ında rakibini eleyerek çeyrek finale yükseldiğini yazmıştım. Akşam çeyrek final maçları oynandı ve Dünya Klasmanının zirvesinde yer alan Roger Federer ile ikinci sıraya hakim olan Rafael Nadal çeyrek finalde elendiler. Bu duruma sürpriz mi dersiniz şok mu dersiniz bilemiyorum ama ben şaşkınlıkla karşıladım sanırım. Hadi Rafael sakatlıktan yeni çıktı toparlanamadı henüz diyelim. Federer'e ne oldu? Sezonun son Grand Slam'i olan Amerika Açık öncesi bu elenme hiç iyi olmadı. Belkide Amerika Açık öncesi kendisini kasmak istemedi. Yada daha paranoyakça bir düşünce ortaya atıp ikilinin Amerika Açık'tan önce karşı karşıya gelmemek için elendiklerini söyleyebiliriz. Hani Amerika Açıkın heyecanı kaçmasın diye.. Yok artık dediğinizi duyar gibiyim :) Bu turnuvada bir sürpriz olacağı zaten çeyrek finale çıkan tenisçilerden belliydi. Hani hemen hemen her turnuvada bir sürpriz isim çıkar Dünya Klasmanında isim yapmış bir raketi elerdi ya. İşte o durum bu turnuvada yaşanmadı. Şöyle ki; çeyrek finale kalan 8 isim Dünya Klasmanının ilk sekiziydi.

Roger Federer, 7 numara Fransız Jo-Wilfried Tsonga önündeydi Tsonga, geçtiğimiz haftalarda ikiz babası olan rakibini 7-6, 1-6 ve 7-6'lık setlerle geçerek günün ilk sürprizini gerçekleştirdi. 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ise 6 numara Arjantinli Juan Manuel Del Potro önündeydi. Sakatlıktan yeni kurtulan Nadal karşısında 7-6 ve 6-1'lik setler yakalayan Arjantinli, yarı finale yükseldi. 5 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, 4 numara Sırp Novak Djokovic'i 6-4, 7-6 ve 3 numara İskoç Andy Murray, 8 numara Rus Nikolay Davydenko'yu 6-2, 6-4'le geçti. Bugün ise yarı final maçları oynanacak. Yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde oluşuyor;

Andy Murray - Jo-Wilfried Tsonga
Andy Roddick - Juan Manuel Del Porto

Bence finalde iki Andy'yi izleyeceğiz. Ama Rogers Kupasında Fedexpress bile elendikten sonra hiç kimsenin garantisi yok :) Bu arada dünkü Federer-Tsonga maçında seyirciler Roger Federer ve eşine bir sürpriz yaptılar. Seyirciler geride bıraktığımız haftalar içerisinde ikiz babası olan Fedex'i tribünde yaptıkları bir koreografi ile kutlayarak çok şık görüntüler sergilediler. Tribündeki koreografide "Felicitations! Roger & Mirka (tebrikler Roger & Mirka)" yazısı oluşturularak Federer ve eşi Mirka'yı kutladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir