26 Temmuz 2010 Pazartesi

Chris Paul Nereye?

Chris Paul daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzre çok sevdiğim* bir oyuncu ve şu anda NBA'in gündemindeki isim; zira kendisi takasını istemiş durumda. Paul'ün durumu aslında LeBron'dan, Bosh'dan vs. daha farklı. Hornets ne yazık ki bir "hiç" Paul'süz. “Iversonlı Sixers” bile -zamanında- bir tane çok iyi savunmacı, bir tane çok iyi altıncı adam ve bir tane de süper koça sahipti ve en azından bir "takım" mahiyetinde idi. Hornets'de ise ne bunlar, ne de adam gibi bir GM var.

Bakınız: Peja kontratı, Okafor kontratı, Posey kontratı, Mo-Pete kontratı.

Hatta daha detaylı bakınız: http://hoopshype.com/salaries/new_orleans.htm

Nihayetinde bu kontratlar eli kolu bağlı bir takım görünümünde olan Hornets’i daha da zor durumda bırakıyor ve hiçbirini isteyecek hiçbir takım görünürde gö”r”ükmüyor. Hem neden istesinler ki? Belki Peja'nın kontratı bitiyor diye istenilebilinir ama Hornets'de re-building yapacak ise –yani yeniden yapılanacaksa- neden versin ki? Hornetsliler -eğer Paul gidecekse- takımdaki en pahalı ikinci oyuncu olan Okafor'u da yanında götürmesini istiyorlar; e bu da çok normal. Kendisi hem sakatlıklardan çeken biri, hem de mücadelesizliği ile aldığı parayı hak etmeyen biri görünümünde. Nasıl diyor Amerikalılar: Over-rated. (Zamanında Dwight Howard’ın önünde yılın çaylağını aldığını da hatırlatmakta yarar var Okafor’un, hayat işte...)

New York Knicks gitmek istediği takımmış yazılanlara göre Paul’ün ama ben “medya”sı çok güçlü olduğu için böyle bir durumun ortaya çıktığını düşünüyorum çünkü orada kısave orta vadade başarılı olabileceğini sanmıyorum hem Paul’ün, hem de Knicks’in. Sanki Orlando Magic seçeneği daha uygun gibime geliyor. Miami’yi yıkıp final oynayabilecek kadro şu anda sadece Magic’de var eğer Paul gelirse. Burası önemli çok çünkü Nelson ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin bir oyun kurucu değil, lider değil... Kısacası yeterince “iyi” değil final hedefleyen ve Howard gibi bir uzunu olan takım için. Paul ise biçilmiş kaftan. Howard ile bir maçta en çok “eliyup” yapan ikili rekorunu kırabilirler eğer böyle bir rekor varsa. Belki Howard “pick and roll”ü öğrenir ya da Paul bunu öğretir. Belki postta istediği topları alır Howard; belki Carter, Kidd ile ilk oynadığı dönemlere döner –eğer gitmezse- ; ve belki de Magic’e giderek -biliyorsunuz Magic ve Heat aynı eyalet takımı- büyük bir “derbi” havası yaratılabilinir. Reyting cart curt vs. Ne bileyim Stern’in de aklına yatabilir bu iş. (O ne alaka demeyin her işle alakası var bence onun eheehe.) Kısacası rakiplerine çok büyük bir fark atabilir Magic; ve Heat ile kafa kafaya oynayacak bir takım yaratabilir bu hamle ile. Hatta bana göre daha bir “takım” görümünde bile olur çünkü saf ve gerçek bir oyun kurucu takımı gerçekten “takım” yapan unsurların başında gelir. Ayrıca Howard ve Paul sanki Stoudemire ve Paul’den daha etkili olur, savunma anlamında! (Bu cümle yüksek dozda ironi içerir.) New York’a göre daha otumuş bir sistem, daha iyi bir bench, daha iyi bir takım: Magic. Eğer sadece New York’da oynamak için oraya takasını istemiyorsa; “başarı” için istiyorsa Paul -ve kendisi de onaylamadan bu takas gerçekleşmeyeceği için- adına Orlando daha mantıklı bir seçenek gibime geliyor.

Bir de ortalıkta dönen “Lakers” muhabbetleri var ki ona hiç girmek istemiyorum; eğer oraya giderse gireriz; zaten diğer takımlar oynamayı bıraksın öyle bir şey olursa eke eke. Ancak ben –yazıyı yazan ben olduğuma göre- Magic ya da NYK’ya gidecek gibi hissediyorum, dur bakalım.

* Chris ismine bir sempatim var benim sanırım. Tucker ve Nolan’ı da çok severim sinema sektöründen; nedense bu gereksiz bilgiyi de paylaşayım istedim.

Can Çetin - http://amaveucnokta.blogspot.com/

6 yorum:

  1. Magic ne verebilir ki bu takas için ?

    YanıtlaSil
  2. Magic'in Paulu alması için içinde Carter'ın da bulunduğu bi takasa girmesi lazım ki bu gerçekleşirse doğu finalini geçtim ilk turu geçerse öpüp başına koysun.Chicago şuanda Miami'yle doğu finali oynayıp haspel kader yenebilicek tek takım bence doğuda,hele bide t-mac gelirde(geldi gibi)eskisinin yarısı kadar oynarsa final bile olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Nelson&Gortat'ı verebilir. 3'lü bir takas olabilir nelson&gortat başka takıma gider, carter hornets'a gider hornets başka bir kısa alır vsvs

    -ki bu sene magicin finale çıkamamasının nedeninin carter olduğunu biliyoruz hepimiz sanırım? Ayrıca Gökcan ilk turu demişsin de neye göre geçemez kim eler mesela? Tuhaf tuhaf işler durun bakalım daha neler duyacağız.

    YanıtlaSil
  4. İlk tur tabiki abartı biraz ama Atlanta,Chicago,Miami,Boston gelirse CP3 bile gelse rahat kaybedeceklerini düşünüyorum takımda skorer zaten yok(carter 15 nelson 19 howard 18 civarı bir ortalama) bi de bunlardan 2 tanesini takas için kullanıcaksınız CP3 çıkıcak her maç 40 sayımı atıcak yani.

    Lewis zaten oynamasa daha iyi 13 sayı falan ortalaması var,Barnes gibi bir ön alan savunmacısıda yok artık.Sonları hayır olsun..

    YanıtlaSil
  5. Neyse takas olsun da sonra konuşalım bunları ne yazsam boş yerine adam gelecek diyorum veya parça (mesela carter da giderse) ama anlatamıyorum sanırım. Suns'ın geçen seneki başarısı ortada bence hiçbir sebep yok Magic'in onlar gibi olmaması için. İstatistikleri açıp bakmadım ama orada da tek bir tane skorer yoktur sayılar dağılmıştır sanırım takım halinde. Bekleyelim görelim. Ki Pistons şampiyon olduğunda, Nets final oynadığında da skorer yoktu takımlarında. Ne bileyim illa da skorer gerekmiyor yani bir takımın başarılı olması için. Hatta genelde tek skoreri olmayan takımlar daha başarılı olur günümüz basketbolunda. Neyse dedidğim gibi takas olduktan sonra bir yazı daha yazacağım ondan sonra konuşuruz ya da siz de söyleyeceğinizi söyleyin ben o zaman konuşurum eheh.

    YanıtlaSil
  6. Chris Paul R'ye bağlamış :) bencede zaten takımında kalsın LeBron gazıyla takas olmasını hiç istemem,bir sene daha bekleyip takımının gidişatına göre kararını versin,LeBron gibi rekabetten kaçmasın falan filan...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir