12 Eylül 2017 Salı

Şimdi de Gomis'i kaçırmayan, arkasını dönen Selçuk İnan


Selçuk İnan'ın bazı imza hareketleri vardı. Onlardan belki de ilki araya attığı toplar, forvetini defansın arkasına sarkıtması. Selçuk İnan / Burak Yılmaz ikilisinin doğuşu da o imza hareketten, özellikle Burak Yılmaz'a böyle birçok gol attırdı. Trabzonspor ya da Galatasaray günlerini hatırlayın, Burak Yılmaz'a Selçuk İnan fazlasıyla iyi geldi.

Bu demek değil ki Burak Yılmaz yoksa Selçuk İnan yok. En azından böyle olmamalı diyeyim. Selçuk İnan'ın zirve sezonunda Burak Yılmaz yoktu, o zaman da bu işleri gayet iyi yapıyordu. Son 2 yıla dönüyoruz, Selçuk İnan en son böyle bir asisti ne zaman yaptı, hangi forvetini yükseltti. Etrafındaki isimler değişti, oyun tarzları farklı deniyor. Antalyaspor maçındaki görüntü ise çok şeyi açıklıyor.

Bir pozisyon var, Gomis'in bulduğu boşluk ve savunma arkasına sarkacağı an. Öyle imkan var ki, ofsayt çizgisine kadar Gomis çok uygun bir pozisyonda. Top ise Selçuk İnan'da, Gomis'e o pası atacak ve belki de 2-0'ı bulacağız. Selçuk İnan ise o pası atmadı ve geriye döndü. Bu da Selçuk İnan'ın futbol olarak geldiği nokta.

Selçuk İnan / Burak Yılmaz günleri geldi dimi aklınıza, ey gidi, ne günlerdi. Şimdi de Gomis'i kaçırmayan, arkasını dönen Selçuk İnan. Saha içinde kalmak istiyorum ısrarla, diğer noktaları zaten konuşuyoruz. Ultraaslan'ın Selçuk İnan için yaptığı açıklamada değilim, aynı düşünüyorum ama böyle bir hedef almam. Saha içinde görmeye çalıştıklarımı yazıyorum ve tablo net.

Gitmiyor yani, yapamıyor. 2.5 sezondur bu halde ki içinde bulunduğumuz tempo oyununda devam edebilmesi imkansız. Geçen sezon Hamit Altıntop'un devre arasında ayrılığı geliyor aklıma, aynı süreç sanki, farklı konular olsa bile. Selçuk İnan geriye dönüp baktığında efsane bir Galatasaray kariyeri görecek ama bunu konuşamayacak, acı olan bu. Zamanlı ayrılık konusu işte, yine geldik o konuya. O treni kaçırdı, her geçen gün ise Selçuk İnan için biraz daha kötü..

8 yorum:

  1. taraftar baskısından etkilenmiş olmalı, risk almadan garanti oynamaya başlamasını buna bağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır böyle, bence oyunundaki düşüşle alakalı.

      Sil
  2. Selçuk değişebilir aralıksız eleştirilip küfür edilmezse biraz morallenirse daha pozitif hucuma dönük oynayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Selçuk dönemini Galatasarayda kapatmış bir adam. Maaşı inanılmaz. Yabancı sınırı gelmeden Ünal aysalin tarik camdal dan sonra en saçma işi 5 yıllık euro üzerinden kontratı. Hiçbir şekilde artık gelişmez eski halini bulamaz. PTT 1.ligde bile oynayamaz. Kral çıplak. Fiziken mental olarak bitik. Wes gibi gonderilmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bu ayrılığı yaşamak için çok geç kaldık.

      Sil
  4. İnşallah şaşırtır, ben inanıyorum utandırmayacaktir... karakteri ve yaptıkları Emre Aşık dan fazlasını hak ediyor kimse kusura bakmasın. Öyle kolay değil. Az daha sabır. Hatırlatırım bugünü ıns. Bu yorumumu! herşeyden çok istiyorum kendi adıma ... Bülent efsanesi de bitmek üzere idi, gerisi malum şimdi destek ve motivasyon zamanı. Bu dediklerim selcuk inan özelinde en formda zamanı dahi lazımdı. Şimdi de lazım.. inanın kaptanlar utandırmadi utandırmaz. saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hak ediyor, Hakan Balta hem çok daha üst düzey, hem de aidiyeti daha yukarıda bir futbolcu. Yine de zamanlı ayrılık işte, aynı yere geliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir