22 Kasım 2018 Perşembe

Divock Origi & Galatasaray, çift forvetli dizilimlerde gerçek anlamda katkı alırız


Origi ismini yaz dönemi de konuşuyorduk. Ffp sarmalından kaynaklı "geliştirici kulüp" stratejisinin üzerinde duruyordum. Ben bunu dediğimde "Galatasaray'ın böyle bir misyonu yok" denilse de ffp'den kaçmak adına en önemli yol olarak görüyorum. 1-2 ismi de bu yönde geliştirebilirsek transfer anlamında önümüz fazlasıyla açılacak. Bu anlamda Denayer'in iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş'ın da geçmiş yıllarda Talisca ve Aboubakar gibi isimlerle bunu başardığını gördük. "Zirve" olarak görülen kulüplerde düşünülmeyen ya da kiralık gitmesine ihtiyaç duyulan bazı gençlerin peşine düşmek gerekiyor. Bunlar 1-2 yıllık planlar gibi dursa da 4 yıllık ffp kısıtlamalarından kaçmak adına da bu tarz planlara ihtiyaç var.

Origi de Liverpool adına büyük bir yatırım olsa da beklenileni veremedi. Geçtiğimiz sezon Wolfsburg'a da kiralık rakam anlamında yüksek bir ücrete gitti ama orada da beklentinin uzağında kaldı. Bu sezon ise Liverpool'da kaldı ve sadece Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 11 dakikası var. Ocak ayında ayrılığı kaçınılmaz görünüyor. İstedikleri bonservisi de bulamayacaklarını düşünerek kiralanması fazlasıyla olası.

Origi'nin özelliklerini iyi okumak gerekiyor. Ben onu 2. forvet olarak görüyorum, iyi bir tamamlayıcı. 4-2-3-1 düzeninin en önüne yazdığımızda verecekleri Onyekuru'yu geçmez. 3-5-2 ya da bu tarzda çift forvetli dizilimlerde ise Onyekuru'nun Kayserispor maçında yaptıklarını izleriz. Hızlı diyebileceğim, kanat özelliği olan, atlet ve teknik bir forvet. Komple özelliklere sahip aslında.

Henüz 23 yaşında ve hala potansiyeline inandığım bir forvet. 1.5 yıl kiralamanın da olası olduğunu düşünüyorum. Katkısı mutlaka olur, çift forvetli dizilimlerde kendisini bulabilir. Türkiye'de de bu tarz forvetlerin ayaklandığı ve yükseldiği çok oldu. Olası başarılı dönemi de ilerisi adına bizler için birçok kapı açacaktır.

8 Temmuz 2018 tarihli Origi yazısını tekrar paylaşayım. O gün ile bugün arasında pek bir fark yok;

5 yorum:

  1. origi'nin özelliklerini sayıp "bize lazım değil burak yılmaz gelsin" diyen gs taraftarları var. biz bu kadar futbol cahili taraftarı ne ara edindik böyle?

    burak'la falan kıyas bile edilmez. keşke gelse. 1.5 sene kiralık şahane olur dediğin gibi.

    futbol dışında, burak'ı bir daha bu forma ile görürsem midem bulanır, kusarım. sakın ha!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz ile alakalı ayrı bir yazı yazmak gerekecek. Şöyle özetleyeyim. Karakteri, hoca ile arasını falan geçtim. Burak Yılmaz bugün sadece bitiriciliği ve savunma arkasına koşularıyla iş yapmaya çalışıyor. Hoca ise ön alanda mücadele, topu biraz daha tutabilmeyi istiyor. Gomis'e bile soğuktu, Burak Yılmaz'ın bugününe nasıl ısınsın?

      Sil
  2. normal şartlarda iyi bir yönetim olsa 1.5 yıllık kesin kiralız derdim ama bu yönetimin yetersizliğini görünce çok emin değilim alabileceğimizden ama yine de her türlü santrafor alınacak,ben üçlü savunma ile devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum çünkü GS da doğru düzgün kanat oyuncusu yok ,kanat dediğimiz adamlar hep farklı mevkiler daha iyi oynuyor(onyekuru 2.forvet gibi feghouli merkez gibi) o yüzden şu kadroyu düşünüyorum:ozan-fernando-serdar nagatomo-ndiaye-belhanda-mariano feghouli(tek 10 numara olarak) önlerinde onyekuru-yeni santrafor he tabi bir de regista diye adlandırılan bir derin oyun kurucu alırsak böyle ndiaye nin yanına çok daha iyi olurdu, keşke tolgay arslanı alabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alacağımızdan yazmıyorum. Olması gerekeni yazıyorum kendimce, olur olmaz o yönetimin becerisine bakıyor.

      Sil
  3. Ahahahhaa
    Bu yönetimle bırakin transferi devre arasinda soso ya da belhandadan birini paketlerlerse sasırmayın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir