10 Mayıs 2019 Cuma

Fatih Terim işte, varlığı hedef demek


Yeri geliyor hepimiz eleştiriyoruz. Çok güçlü bir futbolumuzun olmadığının ben de farkındayım. Hatta 1.5 yıldır bu durum böyle. Yine de Fatih Terim işte, varlığı hedef demek. 8 puan böyle kapanıyor ya da fark 8 iken bile "şampiyonluk parolası" onun sayesinde yazılıyor.

Doğru futbol oynuyoruz. Bunu da mevcut futbolcu grubuna bakarak söylüyorum. Geçen sezon gelen şampiyonluk "belki iyi değil ama doğru futbolla" gelmişti. Daha kontrollü, daha güvenli ve daha garanti bir yapıyla. Bunun da ilacı Donk / Fernando ikilisinin bir arada orta sahaya yazılmasıydı.

Yaz dönemi büyük bir değişim beklesek de gerçekleşmedi. Transferde atılamayan adımlar (bunda Fatih Hoca'nın suçu yok), kondisyoner konusunda hocanın yanlış tutumu (burada ise Ocak ayında hatasından döndü) ve ligin ilk yarısında yaşanan türlü olaylar. Bir türlü futbola odaklanamadık.

Ligin 2. yarısında ise daha güçlü bir Galatasaray var. Luyindama / Marcao hamleleri bir anda seviyeyi yükseltti ve "bu takım kaybetmez ve kolay gol yemez" mesajını veriyoruz. Hücumda belki beklenen noktada değiliz ama yine doğru oyuna döndük. Bu sefer çok daha güçlü savunma yapısıyla.

Geçen sezon, Fatih Hoca'nın Göztepe maçıyla birlikte geri dönüşünden itibaren çok iyi bir istatistik var;

✅ En fazla puan toplayan (106)
✅ En fazla galibiyet alan (32)
✅ En az yenilgi alan (7)
✅ En iyi averaja sahip olan takım oldu. (64)

Geldiği günden bu yana diğer teknik adamlara kıyasla tüm istatistiklerde önde. En çok puanı toplayan, en fazla kazanan, en az kaybeden ve en iyi gol averajını elde eden. Bunlardan daha öte bir istatistik yok. Şu tabloda Fatih Hoca'ya kim başarısız diyebilir ki? 2. şampiyonluk da ufukta.

2 yorum:

  1. Ligin ilk yarısı da bizim istediğimiz gibi geçse zaten şimdiye çoktan sampiyonduk. Bugünkü maç çok önemli artık Rize'nin motivasyonuna bakarsak iyi gazlanmislar zor olacak sakin kalmaliyiz maç boyunca.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir