6 Haziran 2019 Perşembe

Naïm Sliti & Galatasaray, bu transferi yapmanın yolu iyi bir satıştan geçiyor


Galatasaray'la adı sıklıkla anılan isimlerden biri de Naïm Sliti. Şu aşamada ağırlıklı olarak bonservissiz isimleri konuşsak da bonservisle alabileceğimiz isimlerdeki ağırlık orta sahada. Oyun düzeninin güçlenmesi noktasında temelin atılacağı yer çünkü. 

Gidenlere göre strateji değişecek. Galatasaray'la adı anılan her orta sahayı "Belhanda'nın yerine" diye ansalar da durumun öyle olduğunu düşünmüyorum. Fernando'nun gidişini daha olası görüyorum. Mesela Seri'yi kiralamak istediğimiz konuşuluyordu, direkt olarak Banega / Belhanda ikilisinin arkasındaki isim diye.

Naïm Sliti için bonservis geliri lazım, bu noktada Belhanda'nın yerine düşünülüyor olabilir. Bu yorumu çok sevmesem de görüntü böyle. Dijon forması giyiyor ve bu sezon 42 maçta 10 gol 10 asisti var. Yorumlara baktığımızda da gol asist katkısı çok cezbetti gibi, tanımayanlar dahi "tabela" üzerinden heyecanlanıyor.

Ağırlıklı olarak sol kanat oynayan bir isim aslında. Kenar oyun kurucu gibi de diyebiliriz. 10 numara özelliği yüksek ve bu pozisyonun da hakkını verir. Daha teknik ve pas özellikleriyle ön planda. Orta saha için biraz daha "oyunun iki yönünde katkı" diyoruz, Naïm Sliti'den bunu almak zor. Tamamen hücumu konuşmak gerekiyor.

26 yaşında ve iyi bir futbolcu. Dijon ona biraz dar gelmeye başlamıştı ve o da takımdan ayrılacağını açıkladı. 6 milyon avro gibi bir bonservis konuşuluyor. Bu transferi yapmanın yolu "iyi bir satıştan" geçiyor. O ana kadar bu transferi konuşmak zor. Benaga daha garanti bir katkı mesela, Naïm Sliti'nin performansı iyi olsa da ne olacağını da çok bilemiyorum.

Naïm Sliti'nin tarzı biraz daha Arda Turan'a benziyor, futbolcuyu tanımayan ve çıkarım yapmak isteyenler adına iyi bir örnek. Arda Turan'ı da ağırlıklı olarak sol kanatta ve 10 numarada izliyorduk. Solda biraz daha serbest bir rolde ve o hareketlilikte. Merkezde de "tabela" yönünden çok biraz daha hücumun kalitesini arttırma noktasında. Ligue 1'de 35 maçta 3 gol 5 asistti, 10 gol 10 asist durumu biraz daha diğer kupalara yayılmış şekilde geldi.

7 yorum:

  1. Takımından kesin olarak ayrilacakmis talipleri de olur çokça kendi liginde veya diğer liglerde iyi bir sezon geçirdiği için bonservisi biraz yüksek olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-7 milyon avro olur ki bu da yüksek tabii :)

      Sil
  2. Bence transferin ve orta saha kurgusunun belirleyicisi fernandonun durumu olacaktir. Fernandodan bonservis kazanabilirsek, ya oraya geriden oyun kurabilecek ve topla cikabilecek, teji savanier veya bennacer gibi bir oyuncu alip 8 numara pozisyonuna ndiaye yi veya o tarzda yuksek enerjili bir oyuncuyu kiralamaya calisiriz ya da feenandonun yerine bonservisi elinde bir defansif o.saha alip, fernandodan saglanacak parayla 8 numara icin oyun organizasyonundan sorumlu banega gibi bir isim alabiliriz. Bence her iki ihtimalde de orta saha etkinligimizi oldukca yukarı tasimis oluruz.
    Hucum hattina gelirsek, oraya yapilacak transferlerin kaynagi muhtemelen diagne olacak. Babeli transfer ettigimizi ve kostasi da gonderecegimizi varsayarsak, diagnenin yerine vedat transferini olasi gorebiliriz. Sinan gumusun de kadroda tutulacagini dusunuyorum. Boyle bir durumda (forvet rotasyonu babel-vedat-sinan ken) onyekuru yerine hucum organizasyonuna daha fazla katkı verebilecek naim sliti gibi bir oyuncuya yonelmek cok mantikli olur gibi duruyor..
    Mariano_douglas degisimi de akilci bir hamle, yine stoper rotasyonuna ozornwaforun eklenmesi de oyle..
    Tabii bu transferlerin olmasi herseyin planlandigi gibi gelismesine bagli, sattigin kadar al kurali varken cok kolay degil:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'dan çıktığımız an oraya daha tempolu, ciğersiz diye tabir edeceğimiz bir isim aranacaktır. Fernando ne kadar iyi ve kaliteli olsa da hocanın oyun tarzında pek yeri yok aslında :(

      Sil
  3. Sliti ve Brahimi sol oyun kurucu. Feghouli nin sol versiyonu. Belhanda 8 bile oynasa tek santrfor hariç gole yakın adam olmayacak.

    Fernando satılamazsa sene sonu 3.5 maaşla birlikte borservis elinde bedavaya gidecek. Bir yıllık alternatif maliyeti 8m nerdeyse. 4-5 e satip başka adam almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Stili gerçi biraz daha mücadele tarafı olan, orta sahada da oynayabilecek bir isim. Brahimi serbest olsa da o maliyetlere zor.

      Sil
  4. Fiat Stilo vardı bi zamanlar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir