20 Eylül 2019 Cuma

Hala eksikler olsa da şu zaman diliminde gerçekleşen değişimi tebrik etmeli


Galatasaray Video paylaşmış, ben de üzerine konuşmak isterim. Fatih Hoca da değindi aslında, Galatasaray önemli bir değişim içerisinde. Geçen sezonun ilk yarısında Ocak ve yaz aylarını işaret etmişti. O söylemin altı da doldu, geçen sezona oranla büyük bir değişim var. Çoğu futbolcu da Galatasaray'la ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiş oldu. Kadro ne kadar kaliteli olsa da biraz olsun sabretmek gerekiyor.



Üst tarafta Club Brugge ilk 11'i, altta ise Lokomotiv Moskova deplasmanının ilk 11'i. Muslera ve Nagatomo dışında ortak bir isim yok. Geçen sezonda da kadroda olup, Club Brugge maçının 11'inde olan isimler ise Mariano ve Feghouli. Donk da tam tersi, bu sezonda da kadroda olup, Lokomotiv Moskova maçının 11'inde yer aldı.

Stoper tandemi yenilendi mesela. Lokomotiv Moskova karşısında Serdar Aziz, Donk ve Ozan Kabak üçlüsüyle çıkmıştık. Club Brugge maçında ise Marcao ve Luyindama var. Her ne kadar Ocak ayında gelseler de ilk Şampiyonlar Ligi maçları. Onları da yeni transfer kapsamına almak mümkün. 

Fernando yerine Nzonzi, Badou Ndiaye yerine Seri / Lemina gibi isimleri yazalım. Onyekuru / Garry Rodrigues gibi isimlerin yerinde ise Babel var. Forvet ise Eren Derdiyok'dan Falcao noktasına gelmiş. Seviye ilerledi ve Galatasaray kadro kalitesi 1.5 sezon içinde müthiş bir noktaya geldi. Hala eksikler olsa da şu zaman diliminde gerçekleşen değişimi tebrik etmeli.

Doğal olarak da daha iyi futbol bekleniyor. Bu beklenti sonuna kadar doğru bir beklenti. 2 yılda şampiyonluk gelse de futbol olarak tatmin olduğumuz söylenemez. Şampiyonlukların üzerine futbol da gelişsin istiyoruz ve gelişime de sonuna kadar inanıyorum. Club Brugge maçında orta saha noktasında ilk ışığı aldım. 

Zaman da gerekiyor, uyum lazım. Çoğu isim henüz 2. maçına çıktı. Deniyor ki "Tudor dönemi ligin ilk maçı çok iyiydik". Tudor giderken takım neredeydi peki ya da Tudor kalsa nereye doğru gidiyordu. Eleştiri tamam da sırf Fatih Terim'e bir şey söylemeliyim diye de anlamsız yorumlar yapılıyor. Yorum yayınlanmaması için sadece "küfür / hakaret" edilmesi gerekmiyor, bloga da o yorum ne katacak ona bakıyorum.

Eleştiriyse ben de eleştiriyorum, her eleştiri de başımın üzerinde. Yazılanlar silinmiyor yani, söz uçuyor ama yazı kalıyor. Üslup önemli, doğru kelimeler ve daha mantıklı örnekler. Yorumların yüzde 90'ı da bu yönde geliyor, o arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, blog onlar sayesinde devam ediyor. Biraz şartlar, doğru zaman ve gelecek ekseninde yorumlamak gerekecek.

18 yorum:

  1. SOnsuz bir döngüye girdik çıkamıyoruz. Sezon başı transferler çoğu da kiralık oyuncular. Eylül ekim ayında "takım daha birbirine ısınmadı", Kasım Aralık ayında "havalar soğuk zorlu deplasmanlar", İkinci yarının başı "hazırlık dönemi ağır geçti", ligin sonunda ise "bu dönemde güzel futbol değil şampiyonluk önemli". İki sezondur aynı bahaneler. Seneye kiralık oyuncular gider, yaşlı oyuncular yaşlanır, bekler değişir ve bizler takım yeni bahaneleri ile bir sezonu daha yemiş oluruz. MAriano ve Nagatomo formsuz iki sezon sonrada Babel ile Falcaonun formsuz olmayacağını kim iddia edebilir. Biz bu bütün sorunları transfer ile çözmeye devam ettiğimiz sürece Avrupada rezil sezonlar ve rezil futbol ile devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp sarmalında mecbursun, bonservis gelirin yok. Mecburen kısa vadeli çözümler ve kiralık transferler.

      Sil
    2. 11de kiralık olarak sadece seri ve lemina var. belhanda dönünce belki lemina da olmayacak. nzonzi demeyin, o 2 yıllık, farz edin ki sözleşme bitimine 2 yıl kalmış. dolayısıyla 11de sene sonu gitme ihtimali olan 1 veya 2 oyuncu var. ortadaki algı ise sanki 11de 5-6 kiralık oyuncumuz var gibi.

      Sil
    3. İki sene sonra bu takımın ilk 11 inden kiralık bandından 3 oyuncu(tamam leminayı saymayalım 2) , yaş bandından 2 oyuncu kontratı bitmesinden 2 olmak üzere 5 oyuncu olmayacak.
      Bizle aynı sıkıntıdan Beşiktaş bugünkü haline geldi.
      Ffp sıkıntısı her zaman başımızda olucak. Her sezon aynı sıkıntıların tek sonucu Avrupada kötü sezonları da beraberinde getiril.
      2000-2010 sezonlarına bakarsak aynı sıkıntıları görürüz. Santrafor dışında uzun süreli pozisyonunda iyi diyebileceğimiz bir kadro iskeletimiz yoktu. Bu da zaman zaman şampiyonluk gelse de devamlı başarı gelmemesine neden oldu.
      Bu benim düşüncem. Oyuncular oynama alışkanlığı kazanması zor oluyor. Ya aynı futbol ikliminden yada beraber oynamış oyuncuları seçmek yöntemini uygulamak alışma süresini kısa tutacaktır.
      Benim fikrim altyapı temelli yapı ama bu şuan Galatasaray camiasının gündeminde değil. İyi yayınlar.

      Sil
    4. Emre Mor'u da ekle, onun da opsiyonu yüksek. Yarın Andone devreye girebilir, onda opsiyon dahi yok. Ama yapacak bir şey de yok, ffp bunu emrediyor. Bonservis veremiyorsan kısa vadeli düşünmek zorundasın, o da kiralama yöntemi.

      Sil
  2. değişim mi? 60 resmi maçta 6 kere iyi futbol oynamadık ki. bekle bekle nereye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada şampiyonluklara falan sevinmedin tabii, doğrudur.

      Sil
    2. başka cevabı yok mu bunun? şampiyon oldunuz ya. e iyi olduk evet zaten avrupa'da takke düşüyor kel görünüyor. schalke bile dövüyor seni sahada. çöp dolu türkiye'de olduk, 10 puan farkla olacakken kanser olarak olduk iyi sevinelim o zaman hadi süper takım eziyor herkesi futbol ziyafeti.

      Sil
    3. Yorumu yazma, kelimeleri seçme şekli işte, bu mühim. Senin yazdığından buraya çıkıyoruz. 4. olalım ama keyifli futbol oynayalım gibi. Geçen sezon değil, şu an farklı sezon. Bekliyoruz iyi futbolu. Kadrolar bir değil.

      Sil
    4. 2012 gs top oynayarak oldu.
      2013 gs oyuncu kalitesiyle oldu.
      2014 fb top oynayarak oldu.
      2015 gs top oynamadan oldu.
      2016 bjk top oynayarak oldu.
      2017 bjk oyuncu kalitesiyle oldu.
      2018 ve 2019 gs top oynamadan oldu.
      bireysel beceriler, kırılma anları, şans faktörü vs.
      yani bu ligde illa top oynamana gerek yok şampiyonluk için. bazılarına bu yeter bazılarına yetmez.

      Sil
    5. Galatasaray da son 2 şampiyonluğunu Fatih Terim faktörüyle oluyor. Şans falan yok, hoca faktörü var. İyi futbol bence de oynamıyoruz ama sonuca gidiyoruz. Bu işin bazısı falan yok, 22 tane şampiyonluk yazıyor. Bunun sana göresi bana göresi yok.

      Sil
    6. Bu işin sana göre bana göresi Avrupa da ortaya çıkıyor işte 25 maçta 2 galibiyet yazınca tabelada.

      Sil
    7. Ben de hayatımda böyle açmaz görmedim. Terim olmasa gs 2 senedir şampiyon olamazdı hele geçen sene asla.
      Ama takım zerre kadar futbol oynamıyor.
      Çok garip.

      Sil
    8. 25 maçın kaçınca hoca var ya da geçen sezon kadroda yaşanan sorunlar unutuldu mu. Forvetin olsa 2 Porto maçından galibiyetle dönüyordun.

      Sil
  3. 2 yıldır Garry ve Onyekuru varken sürekli başakşehir örnek gösterilip "Biz niye set oyunu oynamıyoruz, ne oynadığımız belli değil" diyenler şimdi de çıkıp biz niye kötü oynuyoruz demesin bi zahmet. Onların çok istediği o set oyunu oluşturulmaya çalışılıyor şu an ve bu da öyle konsol oyunlarındaki gibi kolay değil ve bunun için zaman lazım.2 yıldır set oyunu diye kafa ütüleyenler şimdi de "Niye hızlı oyuncumuz yok?Babel niye geldi?" tarzı konuşuyor ben de buna deli oluyorum.Hızlı oyuncularla oyun denesek beğenmezler, set oyunu oluşturmaya çalışırız onu beğenmezler yahu bunlar neyi beğeniyor çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set oyunu için zaman lazım, şu an o evredeyiz. Tabii bu oyun içinde hareketlilik mühim ki sorun da buradan doğuyor.

      Sil
  4. Değişim güzel ama sürekli degism de uyum sorunlarina yol açıyor şimdi seneye bir değişim daha yaşanacak mi sence ? Kiralıklar gidince mecbur yaşanacak bu da takımda uyum sorununa yol açıyor istediğimiz oyunu oynayamiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sattığın kadar al durumu bitene kadar maalesef böyle devam eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir