1 Kasım 2019 Cuma

Hamza Hamzaoğlu'nun felsefesi değişmedi, değişmeyecek


Türkiye Ligi'ndeki teknik direktör borsası karıştı ve bu karışıklık gün geçtikçe de büyüyerek devam eder. Gençlerbirliği Hamza Hamzaoğlu'yla, Kayserispor da Bülent Uygun'la anlaştığını açıkladı. Göztepe de yeni teknik direktörünü bugün yarın açıklar. Ağırlıklı olarak yerli isimler üzerinden gidiliyor ve konuşulan isimler de belli. Dışına çıkmıyoruz.

Hamza Hamzaoğlu'yla alakalı geçmişte yazdığım noktalardan farklı bir yerde değilim. Galatasaray'da 3 kupa kazanmasının an itibarıyla "kendi adına" önemi kalmamış olabilir. Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana aynı sezon içinde en az 2 takım görüyor ve bu takımların profilleri de her geçen sezon daha da düşüyor.

Düşmeme mücadelesi veren takımların da teknik direktör aradıklarında düşündükleri isimlerden biri Hamza Hamzaoğlu oluyor. Nasıl olsa reddetmeyeceğini biliyorlar, boşta kalmamak adına x takıma imza atıyor. Başarısız değil bu arada, yanlış anlaşılmasın. İmza attığı her takıma bir şekilde umut oluyor, iş görüyor ama yollar da ayrılıyor. Kimse orta vadeli dahi düşünmüyor.

Oysa Galatasaray günlerinin ardından kariyerini daha iyi yönlendirse şu an çok daha önemli yerlerde olabilirdi. Beklemeyi bilmeniz lazım, sürekli çalışmanız gerekmiyor. Her teklifi kabul etmemeli, en iyi zamanı beklemelisiniz. Kaba ifade ama "asansör teknik direktör" durumuna düşmüş oluyorsunuz. Haliyle de 3 kupanın, Akhisarspor'daki istikrarlı günlerin bir anlamı kalmıyor.

Kayserispor ise Bülent Uygun'la anlaştı. Bülent Uygun'un Türkiye sınırları içerisinde hala iş bulabilmesine şaşırıyorum. Başarısız bir teknik adam, son yılları büyük hayal kırıklıklarıyla dolu. Kayserispor ekonomik sıkıntılar yaşasa da elindeki kadro oldukça iyi. Yine de ekonomi sorun olunca bunun bir anlamı kalmıyor. Samet Aybaba'yla sadece 18 gün devam edebildiler. Bülent Uygun'la da bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Göztepe adına korkum da Samet Aybaba gibi bir ismi göreve getirmeleri. Süper Lig'e çıktıklarından bu yana iyi kadrolarla mücadele etseler de ilk sezonun ardından o kadroların hakkını veremediler. Bu takımın düşme mücadelesi vermemesi gerekiyor. Geçen sezon son maçta kurtardılar, bu sezon daha rahat konumda olmaları gerekiyordu. İlhan Palut boşta, umarım o fırsatı verirler.

9 yorum:

  1. Bu meselenin tek çözümü teknik adama yılda en fazla iki takımda çalışabilme sınırı koyulması kulüplere de benzer bir yaptırım gelmeli.
    Hamza hocaya gelirsek Fatih Hoca'nin yardımcılığına gelse harika olurdu. Seneye de Fatih Terim genel direktör Hamza hoca teknik direktör olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez diyordum da şu vizyon gelir artık. Aslında gelmemeli :)

      Sil
  2. Bulent Uygun her medyaya ciktiginda Sivas'i Uefaya gøturdum deyip øvunuyor. Yazik. 20 yil ve fazlasi teknik direktør olup da tek bir sezon basarisi olup birde onla øvunuyorlar ya.. Samet Aybaba hep " sunu takima ben kazandirdim, bunu takim ben kazandirdim". Kendilerini hep øvup duruyorlar. Iyiki Erol Bulut gibileri var. Daha fazla olsa keske de su eski demodern Mesut bakkal, samet Aybaba, Bulent Uygun , Mustafa Kaplan gibilerini artik gørmesek. Ligimizim kalitesini ølduruyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fi tarihinde kaldı ve devamı gelmedi. Sonrasına bakınca batırdığı takımlar var, hala maddi olarak toparlanamadılar.

      Sil
  3. ilk hamle emin bayram ile geldi.demekki birileri izliyor alt yapıyı.

    aylar önce yazmıştım.emin bayram ve selman faruk dibek. 2003 jenerasyonunun iki dikkat çeken ismi.

    yunus akgün ilede sözleşme uzatılması iyi oldu.

    kadro mühendisliği ve yabancı oyuncu mühendisliğinde en önemli olan şey alternatif oyuncuların gençlerden oluşmasıdır.yani seri yada nzonzi saha kenrarına geldiğinde yada sakatlandığında selçuk inanı jimi durmazı değil gençleri koyacaksın.bu hem ekonomik olarak avantaj sağlar hemde geleceğe dönük planlama yaparsın.

    emin bayram fizik olarak oynar ama mental olarak nasıl bilemiyorum.

    selman faruk ise yetenek olarak çok rahat oynar ama küçük fizikli olmasından dolayı 1 yıl daha gelişimi beklenebilir.

    transferde maalesef tarihi hatalar yapıldı özellikle bu yıl.
    kadro mühendisliğini en basit şekilde tarif edersek şöyle olmalı idi:
    10 yabancı hazır oyuncu+10 genç oyuncu +3 kaleci. olay budur

    YanıtlaSil
  4. bülent uygun denilince aklima gelenler:
    -sivassporla başarılı yılları
    -şike yapmasi
    -ayni menajerler ve yapilan aşırı transferler ile kulüpleri soyup kaçmasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bucaspor ve Eskişehirspor bu yüzden battı mesela.

      Sil
  5. Bunun nedeni torpil maalesef.Araya adam koyup asla takımsız kalmıyor bu isimler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir