25 Aralık 2020 Cuma

Oyun aklı tarafında takımın en güçlü ismi


Feghouli, Göztepe karşısında bu sezonki ilk golünü attı. İyi başlamadığı ama devamında vitesi yükselttiği bir sezonu yaşıyoruz. Vitesi yükseltmesi de bu sefer erken oldu. Genellikle ligin 2. yarılarında büyürdü ve "3 aylar futbolcusu" tanımının altını doldururdu. Bu yaz döneminde Milli Takım'a gitmemesi ve takımla birlikte kamp yapması önemli etmen. Asıl çıkışını da orta sahanın merkezinde yaptı. Milli Takım'ında da 10 numara gibi oynuyor. Galatasaray'da da merkeze geçtiğinde bence daha etkiliydi.

Göztepe karşısında sağ kanada geçmesini beklemiyordum. Belhanda'nın da dönüşü, bizleri ister istemez ligin başındaki düzene itiyor. 2 kenar oyun kuruculu, biraz daha oyun aklı ve tekniğe dayalı bir yapı. O noktada da biraz mücadele unsuru eksiliyor. Feghouli'yi orta sahanın merkezine çekmek beklentim olmaya devam edecek. Sağda kötü oynuyor anlamına gelmesin, merkezde çok daha rahat olduğu için yazıyorum.

Bu sezon ligde 11 maçta 1 gol 3 asisti var. Asıl önemli istatistik ise, transfer olduğu 2017 / 2018 sezonundan bu yana Süper Lig'de en çok gole katkı yapan isim olması. 22 gol 21 asisti bulunuyor. Asist özelliğinden ziyade, gole çok yakın. Şu sıralar ceza sahası çevresinden attığı golleri unutsak da, ceza sahası içi koşular onu golle buluşturuyor. Oyun aklı tarafında takımın en güçlü ismi diyebilirim. Feghouli'yi kazanmak lazım derken nedeni buydu.

6 yorum:

  1. arda gelene kadar ligdeki en kaliteli oyuncu derdim ama bence arda daha büyük yetenek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyle de şu an oyun aklı tarafinda Feghouli önde bence.

      Sil
  2. belhanda ile beraber taylan'ın önünde iki 8 numara olmalılar. bu asla değişmemeli.

    bu arada belhanda ile bence 1 sene uzatılmalı. gelecek yaz iki arkadaşı beraber uğurlayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de görmek istiyorum aslında. Belhanda ile 1 yıl uzatilmaz. En az 2 yıl.

      Sil
  3. Feghouli ve Belhanda'yi merkezde oynatip onların enerji eksikliğini kanatlardan giderebiliriz kanatlarda Emre Kılınç ve Oğulcan'i oynatarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet bu sefer sorun olur. Falcao hiç hazır değildir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir