14 Haziran 2021 Pazartesi

Sofyan Amrabat & Galatasaray, Fiorentina neden kiralık bıraksın?


Sofyan Amrabat ismi de, dönem dönem Galatasaray'ın gündemine gelir. Fiorentina'nın futbolcusu ve geçtiğimiz sezona bakınca da, kendisi adına istikrarlı bir dönemdi. Toplamda 33 maçı var, hemen hemen hepsinde de 90 dakika sahadaydı. Nasıl oluyor da, Galatasaray gündeminde beliriyor bilmiyorum. Fiorentina onu Verona'dan 10.5 milyon avro'ya transfer etmişti. O dönem adına ciddi bir yatırımdı. Sonrasında Verona'da kiralık olarak devam ettiği dönem de var. 24 yaşında ve bence iyi bir orta saha.

Çok iyi bir 6 numara. 6 numarada ne istersen, kimin yerini dolduramadım diye düşünürsen, o yeri doldurmuş olurdun. Hem top tekniği, pas kalitesi yüksek. Hem de tempolu bir 6, çok çalışkan, savunma aksiyonu güçlü. Seviyeni direkt olarak yukarı taşır, Melo ve Fernando'dan bu yana dolduramadığın 6 numara için de gelebilecek en iyi isimlerden olur. O zaman soru şu, bu transferin ihtimali nedir? Bence yok, Fiorentina neden kiralık bıraksın?

Bonservis desek, en kötü ihtimalle 12 - 15 milyon avro'lar konuşulacak. Kim başkan olursa olsun, x futbolcu için bu bonservis bedellerine çıkamayız. Haliyle de Sofyan Amrabat gündemi başlamadan biter diye tahmin ediyorum. Bunlar benim bildiğim şartlar tabii. Altyapısında başka bir şeyler varsa, bunu da zaman gösterir. Böyle bir 6 isterdim, o ayrı. Bazı isimlerin yerini dolduramadık ya, Sofyan Amrabat ile orayı doldururduk.

Nordin Amrabat'ın kardeşi bu arada. Nordin Amrabat'ın da Galatasaray'daki mazisini tartışırız. Büyük paraya transfer olmuş, bence iyi sezon geçirmesine rağmen, o bonservis bedelinin altında ezilmişti. Sonrasında, kiralık dönemleri + bonservis derken o parayı çıkardık. Nordin Amrabat da önce Premier Lig, sonrasında Suudi Arabistan yaptı. Sofyan Amrabat daha üst düzey futbolcu tabii. Pozisyonları farklı da, kalite farkları da mevcut.

2 yorum:

  1. Bize Gedson tarzı 8 numara gerekiyor.6 numarayı Aytaç ve Taylan ile doldururuz.
    Ambrabat transferi medyanın hergün uydurduğu yalanlardan birtanesi.Belki yöneticiler de hedef saptırmak için farklı isimleri medyaya servis ediyor olabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Değerlendirmem daha çok medyada adı çıktığı için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir