11 Haziran 2021 Cuma

Yeri ve önemi sorgulanamaz, sorgulanması düşünülemez bile


Bir başkan adayı çıkmış ve Fatih Terim'e "eleman, sözleşmeli çalışan" muamelesi yapmaya kalkmış. Dönüp kendine bakmıyor tabii. "Benim ağırlığım ne ki, başkan adayı olabiliyorum" diyemiyor. Arkasına saklananlar da cabası, onların da "aday olmaya" cesareti dahi yok. Fatih Terim, yaşayan en büyük Galatasaraylıdır ve gerçek bir neferdir. Sizler gelir geçersiniz, Fatih Hoca ise daima oradadır. Yeri ve önemi sorgulanamaz, sorgulanması düşünülemez bile.

Şu an resmiyette "yok" görünse de, faal olarak işinin başında. Burak Elmas ya da Metin Öztürk'ün başkan seçilip, Fatih Hoca'nın göreve devam edeceğine inanıyorum. Fatih Hoca göreve devam etmeyecek olsa dahi, benden sonrası tufan demez. Galatasaray'ın neferi demem bundan, en iyisi olsun ister ve her türlü yardımı yapar. Mostafa Mohamed'in de, Mısır'ın Olimpiyat kadrosunda yer almaması önemliydi. Çünkü o tarihlerde, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri var.

Fatih Hoca da bu işi bizzat hallediyor. Mostafa Mohamed'i arıyor önce. Bundan daha önce bahsettim, istenilmesi halinde, Olimpiyat kadrosunda affını isteyebileceğini söylemişti. Hoca da, Mısır'ın teknik direktörü ile konuşup, bu işi çözüyor. Derin bir nefes aldım, varlığı önemli çünkü. Zaten eksiğiz ve o döneme kadar kadroyu ne derece oluşturabiliriz bilmiyorum. Haliyle, elimizdeki kozu kullanalım en azından diyoruz.

Hatırlarsınız, mevcut isimler üzerinden burada bir kadro yapmıştım. O kadroya Mostafa Mohamed'i de ekleyelim. Gerçi hala büyük sorunları var. Orta sahası boş, sol beki yok bile. Genel kurul bir an önce olsa da, önümüze baksak diye bekliyoruz. Zaman da geçmiyor, sanki genel kurula 2-3 ay daha varmış gibi. Genel kurul sonrası inanın ki buralar daha keyifli olacak. Transferi, yeni dönemi sıklıkla konuşacağız. Yazılar da keyif kazanacak. Şu an bilinmezlik olduğundan, kimsenin keyfi yok ve sıkılıyoruz.

14 yorum:

  1. İyi ki Euro 2020 var. Yoksa bu ara hiç geçmezdi Galatasaray'in bu belirsizliğinde

    YanıtlaSil
  2. Orta sahaya bir 8 numara bir de 6 alternatifi almak yetiyor bence, yine devre arasında olduğu gibi bir transfer sirkülasyonu olmaması lazım gerektiği kadar oyuncu alınmalı zatnn bazı mevcut oyuncular ile imzalanacaktır onlarla birlikte belli bir genişlik olur, mesele artık kalite değil sistem olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetmiyor. Takımında sol bekin yok, 11 oynayacak orta saha kaliten net değil. Eksik çok maalesef.

      Sil
  3. Fernandinho yanında gedson efsane olurdu abi
    Sol bek şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu da 3 banko yerli olayında, Taylan Antalyalı'nin yeri garanti gibi. Sol bek aşırı şart. Hem de 2 isim.

      Sil
  4. Bundan 5-10 yıl sonra hatta 20-30 yıl sonra da fatih terim anılacaktır ama bunların hepsi unutulacak bütün kaprislerinin sebebi bu

    YanıtlaSil
  5. Bizde durum böyle de diğerlerinde de iş yok ki hocam. Fenerbahçe hala teknik direktör bulamadı. Yani seçim var da belirsizlik mi var onlarda :) Keza Beşiktaş da aynı, daha bir Salih'i alabildiler. Kim gidecek kim kalacak belli değil. Bu yüzden ben umutluyum, böyle rakipler varken yine yarışın en büyük favorisi oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleriyle ilgilenmiyoruz ama, biz kendi işimize bakacağız. Diğerleri de nasıl olsa böyle diyerek, ağırdan alamayız konuyu :) Haklısın, ben de umutluyum yoksa.

      Sil
  6. Muslera-Omar/Yedlin-Alpaslan/Luyindama-Marcao/Emin-Ömer/Süleyman-Taylan/Abdussamed-Aytaç/Jimmy-Emre kılıç/Emre akbaba-Ogulcan/Yunus-Kerem/Arda-Mohammed/Babel

    Bu takıma luyindama giderse stoper,solbek,8 numara ve Halil dervisoglu alınırsa yeterli.cok fazla transfere gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O orta saha rotasyonu mu yeterli :) Yapma etme.

      Sil
  7. Bizim kadroya bakıyorum oyuncular hep alınmış hiç altyapı (Arda hariç o da 34 yaşında ve gitti geldi) oyuncusu yok. Yani öz kaynak yok bu takımda en az 3-4 altyapı oyuncusu olmalı bu konu içimde yaradır. Kime kızalım hocalara mı oyunculara mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her 2 tarafa da. Futbolcu ışığı yaksa, hoca şans neden vermesin. Ama futbolcunun ışığı yakması da, antrenörlerin işi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir