8 Temmuz 2021 Perşembe

Barış Alper Yılmaz da bunu gördü ve Galatasaray için ısrar etti


Opta'nın istatistiklerinden yola çıkıp, biraz da saha içi detayları konuşalım. Barış Alper Yılmaz'ın 1. Lig'deki hücum istatistikleri oldukça değerli. Geçen sezon toplamda 36 maçta 8 gol 5 asisti vardı. Keçiörengücü bence iyi bir sezon geçirdi ve görüntünün mimarlarından biri de Barış Alper Yılmaz'dı. Özellikle de sezonun son bölümüne doğru ciddi anlamda gelişim göstermiş ve gol / asist katkısını arttırmıştı. Bir şansı da, saha içine kafa yoran, futbolcusunu geliştirmeyi başaran, gençlere şans vermekten geri durmayan teknik direktörlerle çalışmasıydı.

Rakip ceza sahası içinde 155 kez topla buluşmuş mesela. Çok hareketli ve direkt şekilde rakip kaleyi zorlayan bir futbolcu. 37 tane şut pası, 26 tane de isabetli şutu var. Şut özelliği de güçlü, rakip ceza sahası çevresinde iyi bir bitirici olma yolunda. 66 tane isabetli çalımı var, bu anlamda da gelişiyor. Hızı, patlayıcı özelliği, şutu, direkt oyunu gibi artıları var. Biraz daha tekniğini arttırması gerekecek. Israrla dikine oynayan bir kanat olması değerli.

En önemli özelliği de fizik gücü. Kazandığı 2'li mücadele sayısı 175. Fizik gücü, Fatih Hoca açısından en önemli artı. Hücum oyuncusunda bu özelliğin bulunması, direkt olarak hocanın radarına girmek demek. Genç futbolcularımızda böyle bir sorun var, fizikler yeterince güçlü değil. Haliyle de bu seviyede ayakta kalamıyorlar. Barış Alper Yılmaz da bu özelliği sayesinde ayrılıyor ve bu seviye adına "hazır" bir isim anlamına geliyor.

Kerem Aktürkoğlu'nun forma şansı bulması bir süre almıştı. Formayı aldıktan sonra ise önce rotasyonun önemli bir parçası oldu, sonra da 11'e yerleşti. Devamı Euro 2020 zaten. Fatih Hoca o kadar doğru zamanlamayla futbolcusuna şans verdi ki. Kerem Aktürkoğlu geldiği bu seviyeyi Fatih Hoca'ya borçlu. Barış Alper Yılmaz da bunu gördü ve Galatasaray için ısrar etti. Onun direkt olarak rotasyona dahil olmasını bekliyorum. Beklemeyecektir, direkt olarak şans bulur. İlk 11 adına ise ne olacağına kendisi karar verecek. Top onda artık, çalışarak bunun hakkını verecek.

5 yorum:

  1. Hayır ama futbol ulemaları Kerem, Fatih Hoca'ya rağmen bu seviyeye çıktı ve şampiyonaya gitti diyor senin yanlışın var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle tabii, futbolcu yetenekli. Hoca etkisiz :)

      Sil
  2. Kadroda bu tarz yerli genç isimlerin çoğalması takımı daha da sempatik yapacaktır. Yabancı sınırına karşı değilim ama kadroda Onyekuru gibi oyuncular yerine böyle yerliler olması daha çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırına karşıyım olacaktı. Yanlış yazmışım :)

      Sil
    2. Katılıyorum ben de sana :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir