3 Ekim 2021 Pazar

Rizespor 2-3 Galatasaray, tarihi fark atsan bu kadar keyif alabilir miydin?


Şu maçı tarihi farkla, çok rahat kazanmış olsan, bu kadar keyif alabilir miydin? Ya da kağıt kalemi alayım da istediğim bir senaryoyu yazayım desen, böylesi gerçekleşebilir miydi? Rizespor maçı sadece bir lig maçı olsa da, yaşananlar malum. Yeni de değil, süreçten bahsediyorum. Diagne çıktı ve hepimizi çıldırttı. Diagne konusu ayrı, oradaki haksızlık artık, mutlaka konuşacağız. Yine de çıkıyor sahneye ve vura vura bu galibiyeti getiriyor. Allah razı olsun senden Diagne.

Maça iyi başladık. Tempolu başlangıçların zaten hastasıyız. Babel ve Feghouli kaynaklı, ilk 11 tarafında eleştirilerim olsa da, 1-0'ı erken bulduk. Sonrasında 2-3 dakika daha o tempo devam etti ve Mostafa Mohamed'in yine pozisyonu var. Anlamadığım şu, neden vites düşürüyoruz? Top sende kalsın, ağır ağır paslaş, hücumu sete oturtmaya çalış derken, rakibi üzerine çekiyorsun işte. Ali Palabıyık fırsat kolluyor, ilk yarıda fişini çekmiş oldu. İlk yediğin golde Berkan Kutlu'nun çekilmesi, Cicaldau'nun bileğinin kırılma teşebbüsüne verilen sarı kart. Bunlarla da uğraştın.

Yine de hakemi öne yazmayacağım. 1-1 oldu hadi de, neden düşüyorsun, neden reaksiyon veremiyorsun? Akabinde 2'yi yemen sürpriz olmuyor işte, o imkanı sağladın. Buna rağmen yine pozisyonların var. Feghouli ile 2 net pozisyona girdin, bunlar gol olmayacaksa, varlığını ne ile açıklayabiliriz? Set oyunu mevzusunu yanlış mı anladık bilmiyorum, ben formasyon değişir diye bekliyordum. Biz ise Feghouli ve Babel'i zorlayarak bunu başarmaya çalıştık. Bu arada Babel iyi oynadı, yanlış anlaşılmasın.

2. yarıdaki oyunu daha da iyiydi. Rakibin kontrasında, hızlı koşup da atağı durdurmasını dahi gördük. Yeri geldi forveti 3'lemeye çalıştı, yeri geldi seni solda sürükledi. Mostafa Mohamed de iyiydi, oyun içi ciddi katkı verdi. 2 golü var ama vuruşlar Allah'a emanet. Orada da Diagne'yi arıyor gözler. 11 başlamaması bir hata, 45'de oyuna almamak diğer hata. Halil Dervişoğlu ile 4-4-2'ye dönüyorsun, asıl gol ayağın kenarda ve oyuna girmesi maçın sonlarına doğru. Morutan için de bu geçerli. Hücumdaki en yetenekli ayağın ama maçın sonunda oyunda. 

2. yarıda iyi kötü bir baskı oluştu ve pozisyonlar var. Bunları bitirebilmek lazım, orada zayıf kalıyoruz. Diagne bu yüzden oyunda olmalı. Hem bitirme noktasında, hem de seni rakip yarı sahada tutacak asıl isim. Ömer Bayram'la sol kanadı da işletmeye başladık ki, bir şekilde baskı oluştu. 2-2 gelmedikçe baskı oluştu tabii, rakip de açık alanlar buldu. 2-2'yi bulduk, oyun tamamen bize döndü derken, saçma sapan bir penaltı + kırmızı kart. Berkan Kutlu'ya bir şey demiyorum, arkası dönük adama neden bu paslar. Kasımpaşa maçının benzeri.

Kerem Aktürkoğlu ve Morutan, bu takımın olmazsa olmazları. Kerem Aktürkoğlu sonrası, golü bulmak adına biraz daha zorlamaya başladık. Kanatları hızlı kılacaksın, Feghouli ile set oynayamazsın. Gerekirse formasyonu değiştir, bazı isimleri kazanmaya çabalama. Babel iyi oynamış olsa da bunu yazıyorum. 10 kişi kaldık, yine kazanmayı zorladık. Gol de yiyebilirdik, o riski aldık. Rakip 11 kişi olsa da beraberliğe odaklandı ama son attıkları kornerlere çok güvendiler sanırım, risk aldılar. Diagne de tek başına, vura vura giderek galibiyeti getirdi. 

39 yorum:

  1. Farkı da Ali Sami Yen'de atarız. Kudurta kudurta yendik. Galatasaray'la denk olmadıklarını anlamışlardır umarım.

    YanıtlaSil
  2. Hocanın Babel ve feghouli ısrarları bizi sürekli geriye götürüyor.Sürekli yapılan hatalı değişiklikler.Bu şekilde devam edersek maalesef hayal kırıklığı bir sezon olur bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlam veremiyorum ama set konusuna bu açıdan yaklaştı hoca. Bence hata.

      Sil
  3. Babel i baya övmüş, kendisini kurtaran diagneye fazla değinmemiş. Bu adaletsizlik nereye kadar devam edecek adam sevinmiyor bile morali bozulmuş yüzü asık golden sonra, gerçekten yazıklar olsun başka bir şey demiyorum babelspor olmuş bu kulüp...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++açıklamaları şimdi resmi siteden ayrıntılı okudum hakketen açıklamaların özeti "babel i övmek"olmuş

      Sil
    2. Babel bu maçta iyiydi de, bu denli korunmayı bence de hak etmiyor.

      Sil
  4. diagne için allah razı olsun filan biraz abartı olmuş bence. ayrıca halil'in girmesi de doğruydu. iyi iş yaptı. diagne biraz daha erken olabilirdi mohamed'in yerine. ve morutan da daha erken girebilirdi. yoksa bence hoca bu akşam iyi şeyler yaptı önceki maçlara göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç abartılı olmadı, seni ipten aldı. Rizespor maçında kaybetmeyi hayal dahi edemiyorum.

      Sil
  5. Fatih Hoca yi anlamıyorum.Diagne gibi bir silahı son dakikada oyuna alıyor.Adam hırslı ,güçlü ve bitirici.Daha ne bekleniyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. onların forveti her iki stoperimize de üstünlük sağladı. özellikle de alpasla'a karşı. orada bi luyindama'yı aradım. tabi ayağı kötü diyeceksiniz ama alpaslan da bugün çok top kaybetti. hatta özellikle alpaslan top kullansın diye önünü hep açık bıraktılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum herkes zafer sarhoslugunda yapilan hatalari görmezden gelerek skor yorumculugu yapiyor Alpaslan'in penaltidan önce uzaklastiramadigi top ve rakip forvet karsisinda ezilmesi bircok kanalda da konusuldu bence Luyindama oynar orada, oynasaydi da bundan kötü olmazdi kesinlikle.

      Sil
    2. Luyindama'yı ben aramadım, top kullanımı problem, yine yazıyorum. Alpaslan o konuda daha iyi. Ben ezildiğimizi de düşünmüyorum, çok fazla basit hata var. İlk golleri faul zaten. Uzaklaştıramama değil olay, orada da faul var.

      Sil
  7. Dediğin gibi 5-0 bitse bu kadar tatlı gelmezdi şu galibiyet :)

    Öte yandan hocam maçtan sonra haka Babel'İ kazandık filan diyor, oyunun en iyilerinden biri dedi hatta. Yapma hocam gözünü seveyim ya yapma.

    Babel ve Feg'in 11 başlaması maça handikapla başlamakla eş değer artık. Diagne neden oynamaz? Milli maç arası varken neyin rotasyonu? Morutan neden yedek? Kerem neden oynamaz? 2-1 geriye düştün ve bu adamların enerjisi ve yaratıcılığı seni oyunda tuttu ve 3 puanı getirdi.

    Hocamızın forma adaleti konusunu gerçekten oturtması lazım. Çok büyük haksızlık yapıyor zira...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun en iyilerinden biriydi o doğru da, bu denli korunmasına bence de gerek yoktu :)

      Sil
  8. Diagne golden önce 105 metre savasa savasa top sürmüs bana Ingiltere günlerini hatirlatti, kabul edelim ne Halil ne Mostafa ne de ligdeki baska bir forvet bugün Diagne'nin yaptigini yapamazdi bu adam formayi almali Halil ile ileri ucumuz Super Lig gibi temasli bir lig icin cok zayif kaliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin İngiltere günleri de çok yaradı, oyunu bayağı değişti.

      Sil
    2. Evet hatirlarsaniz 2 sene önce benzer durumlarda kendini yere atip faul veya penalti almaya calisirdi.

      Sil
  9. Maçın sosyolojik gerilimini,GS ın haklılığını, son dakika gelen golle boşalan stresi bir kenara ayırıp oyuna dönelim...Karmanın adaleti, boş kaleye golü atmayarak cinlik yapan Rize takımı na uğradı bu akşam...Berkan suçlu mu? kahraman mı? karar sizin... Terim cephesinde değişen bir şey yok, herşeyi o biliyor..Hakemin ince dokunuşlarla oyunda tuttuğu,direnc verdiği lig sonuncusuna karşı net bir maç oynayamadık...Tabi ki sorumlusu biz cok konuşan taraftarlar... Sevinçliyiz evet galibiz sonucta ama diger yanda aklımız surekli dürtüyor bizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamadık o doğru. Maçın farklı havası ve finali anlamlı oldu.

      Sil
  10. (Emre)
    Ben rakiplerden nefret etmem. Feneri de, Besiktas'i da Avrupa maclarinda destek olurum basarili olsun isterim. Ligde sampiyon olmalarini istemem tabi, ama kume dusmelerini de istemem. Ama su Tahir Kiran'li Rizesporu kume dusmesini gørmek Yemin ediyorum kendi sampiyonlugumuzdan daha cok mutlu edecek. Mac øncesi hic saha ici odakli degildim sadece yenmemiz lazim dedim. Hic taktik analiz yapmicam bugun. Tum oyuncularimza, hocamiza, yønetimimize tebrikler ve tesekkurler. 3 puandan fazlasini kazandik bugun.

    YanıtlaSil
  11. 0-5 bitse böyle güzel olmazdı doğru.
    0-5 biterdi de. oyuna hakimdik. faullü gol yedik ritim bozuldu.
    ikinci devre çok ezdik. kaçan goller çok netti.
    hele halil e yakışmıyor. nefis işler yapıyor ama golü atamıyor.

    diagne için ne desem az. bu adamı sevelim oynatalım. sevildiğini bilsin yeter. o da bu ligi sallasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozulmaması lazım işte, hemen ayağa kalkmalı ve devam etmelisin.

      Sil
  12. Aslinda istatistiklere bakarsak her sey cok acik, bitiremiyoruz. Besiktas ve Fenerbahce cok daha düsük 0.34 gibi gol beklentilerinden 2 gol cikarirken biz cok daha yüksek yüzdelerle ayni skorlari alamiyoruz Diagne ve Morutan gibi oyuncular olunca ancak skora gidiyoruz hoca artik buna bir cözüm bulmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rizespor maçında da çok net kaçan 5 tane pozisyon saydım. Çok netlerdi.

      Sil
    2. Kesinlikle haklisin ama birinci forvetin olacak oyuncunu ve ana pozisyon hazirlayacini oyuna sokmak icin mac sonunu beklersen bunlarin yasanmasi da gayet normal, Diagne ve Morutan yoksa kısır oyuna mahkumsun cok net.

      Sil
  13. Sürekliliği olur mu orası şüpheli de olsa ama bu maçta Babel'in hakkını teslim etmek lazım zira gerçekten iyi oynadı. Yediğimiz golde ise hatalı olan bence Muslera. Yedlin'in geri pası gereksizdi. Berkan'da, tüm iyiniyetine rağmen, eğer ceza sahası ön çizgisine kadar gelip top istiyorsa,çevre kontrolünü yapmalı.Ama Muslera tecrübesinde bir kaleci de sırtı dönük adama o pası atmamalı. Pas oyunu demek en olanaksız durumda dahi illa paslaşmayı emretmez. Gerekirse, çok sıkıştıysan, uzun oynayabilir hatta topu taca da atabilirsin. Bir sözüm de sevgili hocama.Zor ve uzun sezonu düşünüp, Feghouli veya Babel gibi oyuncuları takıma kazandırmaya çalışmasını saygıyla karşılıyorum. Ki bunu sürekli yapar. Geçen sene mesela Emre Akbaba'yı kazanmak için ısrarla ve taraftarın tepkisine rağmen oynattığını unutmayalım. Ama bazı oyuncuları kazanmak için çaba gösterirken, bu gidişle Diagne, Emre Kılınç ve Luyindama gibi oyuncuları kaybedeceğini de görmeli. Bu oyuncular oynatmak istediğim sisteme uymuyor derse amenna ama bu oyuncuları (Diagne mecburiyet olsa da) aldıran da hocanın ta kendisi. Özellikle Luyindama ve Diagne son 5 dakika oyuna alınacak oyuncular değil. Hocanın basın toplantısında Babel'i öve öve bitiremeyip Diagne'den bir iki kelime söz etmesi de...Babel bu maç iyi oynadı tamam hocam da, Diagne'ye yapılan haksızlık ve ayıp artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel iyiydi, takımı hücumda ciddi anlamda taşıdı. Yine de bu görüntü devam eder mi işte, hiç zannetmiyorum.

      Sil
  14. Deplasmanda enteresan kararlar sonrası bu kadar kırılgan oyunu ite kaka bozulan bir takım olmamalıyız diyecem ancak 20 faul rakip 10 faul sen yapıp aynı sarı kart sayısını yaşatıyosa. Sistemli faul kurgusuna müsaade ediliyorsa bu kadar oluyor işte devre arası ortasaha alternatflerimiz çoğalmalı özellikle 25 30 yaş arası bir tecrübeli şart o bölgeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe değil konu bence, başka bir şey.

      Sil
  15. Olmayan oyun planıyla 2-0 öne gecsende oyunu tutamıyorsun işte. Büyük hoca olabilir ama artık gelişen futbol sektöründe kendisini yenilemesini için yeri yok. Bu sezon iyi oynadığımız maç yok. Avrupa dahil. Sadece öne geçip Anadolu takımları gibi savunmaktan başka bir düzenimiz yok. İlk fırsatta hala Babel i ovemsi feghouli ye hala alt yapı yapması ne denli kafasının buralardan uzak düğünü gösteriyor.. Biz aslında kazanıyoruz hergun F.Terim le kaybediyoruz buna üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  16. bu maç da geçen haftaki Göztepe maçı da bize ileriye dönük taktiksel anlamda bir çözüm sunamıyor. UEFA kupası maçlarını bence ayrı kategoride değerlendirmek lazım. 2 maçta da kompak durup, bizden daha güçlü takımlara karşı boşluk verememek üzerine bir oyun oynadık. Başarılı olduk.
    Ama içerde bizim futbol oynamamız gereken maçlara baktığımızda hala kopuk kopuk oynadığımızı, gol pozisyonuna girmekte zorlandığımız, çok kolay gol yediğimizi, defansta temel yerleşim problemlerinin, geriden kısa pasla çıkma takıntısının aynen devam ettiğini görüyoruz. üstelik hoca işte teşhisi yaptı vs derken çözümü yeniden Babel ve Feghouli'lerde arama gafletine düşmesi de ayrıca umut kırıcı oldu.
    Duran top zaafımız da devam ediyor, Duran toptan gol atamama kısırlığımız da devam ediyor. Inanılmaz bireysel hatadan gol yeme ve pozisyon verme hastalıklarımız ayne devam ediyor. bu sorun yapısal mı bireysel hata mı artık onda da kafam karışık. Muslera'nın bu kaçıncı hatası hakkaten bilemiyorum.
    Sanki hoca tarafından hepsinin beyni bulamaça dönmüş durumda.
    hoca şunu görmüyor: bu takım zihninde istediği oyuna uygun bir takım değil!!!
    kalecisi de değil, bekleri de değil, stoperleri de değil!!!
    bu şekilde daha ne kadar devam ederiz bilemiyorum.
    Son anda kazanmak dışında hiçbir şey kazanmadık bence. Ve maalesef bu tarz yanıltıcı galibiyetler her zaman Fatih Hoca'nın hatalı analizler yapmasına sebep oluyor: Örnek : Babel analizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıları sunuyor aslında. 4-4-2 ya da 4-4-1-1'e dönüp, Taylan Antalyalı'yı kenara almalıyız. Ligde, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu bir arada seni hücudma kısır kılıyor.

      Sil
  17. Tüm eleştirilere rağmen Babel'in iyi oynadığını düşünüyorum. Defansa gelip golü engelleyici müdahalesi enfesti. Ama sürekliliği olmayacağını kör sultan bile görür, bu sebeple Babel'e bu sene sabredeceğiz mecbur. Feg-Yedlin ikilisi de sağda bişeyler yapmaya çalıştı, kimi zaman başarılı da oldu. Feg yakaladığı iki gol pozisyonunu gole çevirse şuan kral ilan edilmiş, farklı şeyler konuşuluyordu. Mustafa Muhammed'i çok beğendim uzun zaman sonra böylesine azimliydi, açılışı yaptı goller gelecekti. Maçta ayrı parantez açılması gereken isim Kerem bence; 2'nci golde kıvrak bi hareket sonrası ömere harika pası devamında gol ve son gol pozisyonunda hızını almış giden Diagne'nin önüne yuvarlaması muhteşemdi. Herkes şunu düşünsün; Kerem orda diagnenin önüne göndermek yerine topu alıp evelese gevelese düdük ağzında gezen ali palabıyık maçı bitirir miydi bitirmez miydi ? :) Bu sebeple ordaki pas çok kıymetliydi. Diagne'nin de hakkını teslim etmek lazım o deparı atıp vura vura gidişi ve final pasını verişi harikaydı. Şuan önemli olan malum takımı sahaya gömmekti, diğer faktörler/eksikler/sıkıntılar sonra konuşulur. Tebrikler cimbom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel çok iyi oynadı hem de. Mesele şu, aynı istikrarı sence devam eder mi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir