29 Kasım 2021 Pazartesi

Forvete koyabileceğiniz en iyi ismi koyun, beslenmediği sürece etki etmesi zor


Değil Diagne, forvete koyabileceğiniz en iyi ismi koyun, beslenmediği sürece etki etmesi zor. Hele ki Diagne gibi gücünü "besleyen futbolculardan" alacak bir forvetin etki etmesi imkansız. Maçın ilk 45 dakikasını çöpe atarken, organizasyonu geçtim, baskı dahi oluşturamadın. O yapıda oluşturman da imkansızdı zaten. Organizasyon yoksa kenar ortalarına bakalım, nasıl olsa içeride Diagne var desen, bu sefer bek engeli karşına çıkıyor.

Galatasaray tarihinin en etkisiz bek performansları diyebiliriz. Yedlin ve van Aanholt'u yan yana koyduğumuzda, beklerken katkı alamayıp da, iddia oluşturmaya çalışan nadir takımlardan biri olduğumuz ortaya çıkar. Hücum ararken, baskı oluşturmaya çalışırken, daha doğrusu top senin ayağındayken, bu beklerin hücum ile bir alakası yok. 5 metreye yanlış pas atar haldeler. Geçişte haldır haldır koş, açık alan kovala da, top sendeyken planın ne?

Haliyle de gidip Diagne'yi eleştiremem. Marsilya maçının planıyla, Yeni Malatyaspor maçının planı aynı olamaz. Marsilya karşısında dahi daha hücumcu, kazanmayı düşünen bir 11 ile sahadaydık. Yeni Malatyaspor maçının 11'inin kazanmayla pek alakası yoktu. 2. yarının başında gelen hamlelerle baskıyı oluşturabildin, o arada da Diagne'nin direkten dönen bir kafası var mesela. Israr etsen ve oralarda kalsan, Diagne seni tutabilirdi de.

Forvet konusu değil yani. 5 değişiklik içinde, belki Mostafa Mohamed olabilirdi, bunu konuşursun. Zaten organizasyon yok, dön 4-4-2'ye, Diagne ve Mostafa Mohamed'e top kes dur. Top kesmesi için de, Feghouli gibi isimleri sahaya at. 45'de gelen hamleler yine de kötü değildi, bu ayrı. Sonrasında gelen Feghouli ve Halil Dervişoğlu değişiklikleriyle hücumdan yine caydık. Diagne o arada yine kayboldu da, adamı oralarda hiç görmedin bile. Forvette o oynadı, bu oynamadı diye bakmıyorum yani.

13 yorum:

  1. mesele sadece beslenilmesi değil. diagne hiçbir şekilde galatasaray'ın santraforu olamaz. yanılmıyorsam dk 80 gibi içeriye cicaldau'ya doğru top geldi ve diagne'ye doğru yumuşattı. diagne tekrar cica'nın önüne doğru dokunabilseydi cica altı pasta topla beraber kaleye girecekti. ama diagne o topu bile bırakamayacak kadar kötü bi tekniğe sahip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur, neden olmasın. Net de iş yapar. Elbette sorunları vardır da, komple paket sana düşmez.

      Sil
    2. Abi komple paket beklemiyoruz zaten ama 1 metre yanına da pası bırakabilsin ya. ya da marsilya maçındaki gibi boş kaleye bile ayakları dolanmasın.

      Sil
    3. Çok doğru. Marsilya maçındaki o pozisyonda bomboş olmasına rağmen adımlarını ayarlayamadı. Vücudunu doğru konumlandıramıyor. Fb maçında karşı karşıya pozisyonda düşerken ancak vuruyor topa; tabi zayıf bi vuruş. Ayakta duramıyor. Her şutunu düşerken güç bela atıyor. Bir forvet için çok büyük bi eksiklik bu. Mesela Gomis'in attığı golleri hatırlayın. Çok sert ve düzgün şutlar, tavana astığı toplar filan. Tesadüfen vurmuyordu. Vücudunu, kalçasını, gövdesini, destek ayağını çok iyi ayarlıyordu ve o şutlar öyle geliyordu işte. bi de Diagne...

      Sil
    4. Uzun oyuncu, koşturmak zor :) Koşabilen Haaland zaten. Gomis ile Diagne de kıyaslanmaz, tarzlar başka. Diagne seni orada tutar, faul alır, ceza sahası içinde topla buluşturursan bitirebilir.

      Sil
  2. Diagne için MoMo'yu harcıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Oyun istikrarı olmadığı için taraftar iki gün önce yere göğe sığdıramadığı adamı bugün yerin dibine sokuyor tekrar. Halbuki problem oyuncuda değil ligdeki olmayan oyunumuzda kadro istikrarsızlığımızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar gerekli de, Diagne sahadaysa biraz ona göre kurgu almalıydı.

      Sil
  4. Olay Diagne, Mostafa veya Halil değil. Olay hücum organizasyonlarımızın yetersizliği bence. Bek katkısı zaten alamıyoruz. Hangi forvet oynarsa oynasın ceza sahası içinde topla buluşabilse bir şekilde golleri atacak. Umut Bulut çok mu teknikti bir dönem deli fayda aldık. Forvet tabi ki gol kaçıracak, olay tamamen doğru oyunu oynayamamakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, hücumda yeterli organizasyon yok. Geçişte iyi iken, top bizdeyken problem yaşıyoruz.

      Sil
  5. Maça Ömer ile başlasak en azından ortaları ile etkili olurduk.Bence Ömer geç girdi oyuna.Diagne gibi bir santraforu kanatlardan besleyemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne varsa zaten, hücum aradığın maçta, en azından iyi orta keser diye Ömer Bayram düşünülebilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir