19 Nisan 2023 Çarşamba

Mertens bir anda sahne alıyor ve Icardi'ye müthiş bir top kesiyor


Mertens'in yokluğu, Galatasaray'ın en büyük handikaplarından biriydi. Hücumdaki en büyük aklını kaybediyorsun ve yerine alternatif üretmek kolay değil. Mata desek kadayıf kıvamında, Zaniolo o ara yeni yeni hazırlanıyordu. Rashica'yı kaydırdık, bence iyi de oynadı ama Mertens ile oynamak başka bir şey. Daha önce de yazdım. 2. forvet gibiyken, net bir oyun kurucuya dönüştürdük. 35 yaşında, ön alandaki presin belki de en önemli parçası. Bu yaşta, böyle bir dönüşüm de "karakteri" gösterir.

Alanyaspor maçı için, Mertens'in yay civarında birçok şut imkanı bulacağı bekleniyordu. Öyle de oldu. Yay civarında birçok şut imkanı yakaladı ve bu sezon ceza sahası dışından attığı ilk golü buldu. Kayarken vurdu gibi görünebilir de, bilerek bir vuruş o. Maç içinde de yerden direk dibine vurduğu başka şutlar da var. Mertens'in bitiriciliğini eleştiremem. Kariyerinin en önemli parçalarından. Galatasaray formasıyla daha yüksek gol sayısına ulaşmalı gibi görünse de, oynadığı oyunu ve tarzı konuşmak gerekecek.

Galatasaray formasıyla toplamda 26 maçı var ve 7 gol 4 asist oldu. Kalan haftalarda 10 golü geçer, 10 asist bandını zorlar mı bilmem de o rakam da artar. Bu gol / asist bandı da başarılıdır. Ligin bu haftalarında maçları daha farklı geçmeye başladık. Kalitemiz yüksek, ritmi yeniden kazanıyoruz. Şampiyonluk iştahı var. Böyle olunca da, Mertens, Icardi, Rashica ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin tabelasının artışı çok doğal.

Icardi / Mertens uyumu da değerli. İlk yarıda işler kötü giderken, Mertens bir anda sahne alıyor ve Icardi'ye müthiş bir top kesiyor. Icardi'nin bitirişi de enfes. O da tavana vurma sevdasını bırakıp, sadece gole odaklanınca o "gol" çok rahat geliyor. İşler kötü gidiyordu bir de. Maç alacak oyuncu dediğimiz böyle bir şey. 2 yarıda da farkı açıp, maçı kazandırıyor. Mertens'in yeni sezonda da Galatasaray'da devam edecek olmasından dolayı mutluyum. Futbolu bir yana, liderliği de kıymetli.

4 yorum:

  1. Başarı için lider oyuncu şart. Mertens bu başarıda en büyük pay sahibi. Bu performans ile lig şimdiye çoktan bitmişti. Tff son haftaya Fenerbahçe 'yi iddialı getirmek ve final maçı oynatmak istemese kupayı alırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig bitmişti, şampiyonluk turlarını bugünden atiyorduk.

      Sil
  2. Mertens'i hep savunduk millet yatmaya gelmis diyordu bir kez daha hakli ciktik sen de burada serbest vuruslardaki etkisini defalarca yazdin hatta gol katkisi az ileride oynatilmasi lazim daha cok diyordun saniyorum oyun oturunca Mertens de direkt etki.edecegi alanlari cözmeye basladi kolay degil bizdeki oyun bambaska Italya'ya göre ama Mertens o kadar zeki adam ki bu son asistinde top yere düsse öyle pas veremeyecegini sezerek tekte verdi mesela böyle bir ikinci oyuncu daha yok bu ligde mümkünse 2 sene daha kalmali, kenardan bile gelse maci cözer eve gider, Mertens hayraniyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterli, profesyonel futbolcu. Kariyerinde hiç lig şampiyonluğu da olmayınca, ekstra bir motivasyon sağlamış olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir