5 Mayıs 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #44; Marek Heinz


Sıkıntılarla geçmiş gibi görünse de, içinde müthiş bir hikaye barındıran 2005 - 2006 sezonu. Maddi olarak büyük sıkıntılar vardı ve Gerets'in Galatasaray'a gelirken ki hayali neydi onu çok merak ediyorum. Umduğunu bulamadığı kesin. Yine de hiç isyan etmedi, sıkıntılarla alakalı bir şey söylediğini duymadım. Transferi geçtim, eldekini dahi koruyamadık. Ribery skandalı yaşandı mesela, yeri doldurulamadı. Yaz transferinin son günlerine girerken, Heinz'i Gladbach'tan, yaşadığımız zor şartlara oranla iyi bir bonservis bedeline transfer etmiştik.

Beklenti vardı tabi. Az ama öz transfer yapılan bir dönem. Gelen herkesten katkı beklendi haliyle. Iliç'in katkısı büyük olmuştu, o şampiyonlukta emeği büyüktür. Heinz'den ise benzer katkı alınamadı. Heinz öncesi Ağustos ayı maçlarında, Altan Aksoy'u sol kanat gibi kullanıyorduk ve katkı almıştık. Orta saha / forvetin arkası olarak bildiğimiz bu isim, kendini sol kanatta bulmuştu ve çabalıyordu. Heinz transferi sonrası ise direkt olarak kesildi ve ara transfer döneminde takımdan ayrılmıştı.

Heinz'in takımdan kesilmesi de uzun sürmedi tabi. Elbette yerine transfer yapılmadı, takım içerisinden Ayhan Akman hamlesi geldi. Ayhan Akman'ın Galatasaray'da oynamadığı mevki kalmamıştır. O sezon da sol kanatta iyi iş çıkartmıştı. Heinz de kenara gelince, bazı anlarda sahne aldı. Denizlispor deplasmanı var mesela, maçı kazandıran golü, muhteşem şekilde atmıştı. Galatasaray'la alakalı tek iyi anı da budur.

Galatasaray'da 24 maça çıktı ve 4 gol 1 asisti var. Galatasaray'a sol kanat için transfer edildi ama asıl pozisyonu forvet arkasıydı. Orada Iliç varken, kendisini kanatta buldu. Kariyerinin bir bölümünde de forvet oynamaya başlamış. Sol ayaklıydı, teknikti, orta kalitesi, duran top becerisi vardı. Bunları göremedik ayrı konu da, bilinen, iyi bir futbolcuydu. Katkı alınabilseydi keşke diyelim. Gerets, transfer olduğu dönem onun için ısrarcı olsa da tutmadı burada. 

5 yorum:

  1. Euro 2004 teki halinden eser yoktu ben geldiğinde çok sevinmiştim, albayrak cebinden para koyarak almıştı ama vasat oynamıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdürrahim Albayrak o dönem yönetimde yoktu.

      Sil
    2. Olmadığı halde destek olmuştu diye aklımda kalmış

      Sil
  2. Bunun gibi orda açan adamda gelmedi pek.ortaları aklımda kaldı benim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir